ELKE DAG IETS POSITIEFS

zaterdag 19 juli 2014

Ik ben niet zo heel goed in elke dag iets bijhouden zoals een dagboek, ik weet wel dat als ik ergens mee zit en ik schrijf het op dat dat helpt. Klinkt toch wel gek eigenlijk iets van je afschrijven. Ik vraag me dan altijd toch af of het niet tussen je oren zit, dat je jezelf gewoon wijs maakt als je iets doet dat het dan helpt. Maar ach, wat maakt het ook uit. Als het helpt, helpt het. In mei heb ik besloten iets nieuws te beginnen. Een boekje waar je elke dag iets positiefs in opschrijft. "Elke dag iets positiefs".

Ik schrijf dus (bijna) elke dag iets in dit boekje. Nou het ik het een maand niet gedaan maar ik ben weer begonnen omdat ik merk bij mezelf dat als ik elke dag iets positiefs schrijf dat ik mezelf verplicht positief naar een dag te kijken, ook al is die niet zo positief. Ik merk dat het helpt en dat mijn beeld van "rotleven" veel minder is geworden. 


Positieve dingen kunnen kleine dingen zijn maar ook grote dingen en ik ben er van verzekerd dat elke dag iets positiefs heeft. Dat probeer ik een beetje met dit boekje te laten zien aan mezelf. Hiermee wil ik mezelf niet laten zien dat het leven perfect is of iets in die richting, want dat is het zeker niet. Ik ben dit boekje begonnen omdat ik een rot periode achter de rug heb en er eigenlijk nog deels in zit en ik ben van mening dat als ik tegen mezelf ga zeggen "echt erg wat mij is overkomen", word ik heel depressief en dat wil ik niet. Positief naar het leven kijken is juist heel goed.  De foto's laten al een beetje zien wat ik doe, of nou ja een beetje. Eigenlijk laten ze precies zien wat ik doe. maar ik schrijf dus de datum op en het positieve van de dag. De ene dag kan dat een heel verhaal zijn en de andere dag maar één zinnetje. Het maakt niet uit hoe groot het is als er maar iets positiefs staat. Ik vind het persoonlijk ook altijd heel leuk om dit soort dingen een paar maanden later terug te lezen omdat het toch een soort van korte verslagen zijn van je dag of er staat iets wat je die dag goed hebt gedaan en als ik dat dan allemaal terug lees word ik vrolijk en besef ik me dat het leven heel fijn is met af en toe een tegenslag. Schrijf je ook dingen op?

Liefs, Renée 

8 opmerkingen

 1. Heel inspirerend! Ik zou zoiets ook wel graag willen bijhouden eigenlijk, ik moet er alleen nog even de discipline voor vinden haha :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ik kan het alleen maar aanraden, zelf ben ik niet iemand die dingen bij houd maar vind het vooral leuk om zo iets terug te lezen (:

   Verwijderen
 2. Zoals hierboven vind ik het ook echt heel inspirerend. Zelf zou ik het ook een keer willen doen maar ik ken mezelf echt té goed dat ik het 2 weken (nog niet eens..) super goed bijhoud en dan ben ik er wel weer klaar mee.. Misschien toch eens proberen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf ben ik inderdaad meestal ook zo, ik weet eigenlijk niet wat het is maar uit mezelf schrijf ik elke avond voordat ik naar bed ga iets op. Laat je weten als je het gaat proberen en hoe het dan gaat? :)

   Verwijderen
 3. Super goed! Ik denk dat dat ook wel iets voor mij is! Zo merk je dat je ook heel veel leuke dingen doet! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk om te horen en ja inderdaad het werkt heel positief!

   Verwijderen
 4. Wat een leuk idee! Ik heb dit begin 2013 ook een tijdje gedaan, uiteindelijk weer mee gestopt helaas. Maar misschien moet ik het weer eens gaan oppakken! Je hebt een erg leuke blog :) X

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.