RECEPT | IJSKOFFIE

maandag 21 juli 2014

Ijskoffie vind ik persoonlijk echt hemels, het gekke is dat ik helemaal niet van warme koffie hou. Deze warme dagen overleef ik met mijn ijskoffie. Ik wil graag met jullie het recept van de ijskoffie die ik drink delen omdat het super easy is en ik denk dat genoeg mensen van ijskoffie houden. Met dit weer kunnen we allemaal wel een lekker koud drankje gebruiken.


Wat ik gebruik voor de ijskoffie is een halve kopje koffie, 3 á 4 ijsblokjes, een grote beker, de helft van je beker melk (verschilt dus per beker die je gebruikt) & een siroop naar keuze. Wat belangrijk is is dat de beker die je voor je melk gebruikt groter is dan je kopje koffie. Ik begin met met een kopje koffie zetten met onze Senseo, dat wil dus zeggen dat ik een vol kopje koffie heb. Ik gebruik maar de helft van mijn koffie. Als de koffie klaar is pak ik de beker erbij waar ik uiteindelijk uit wil drinken, deze beker vul ik tot de helft met melk. Ik doe hier mijn ijsblokjes bij en daarna gooi ik de koffie erbij. Nu is in principe de ijskoffie klaar, ik persoonlijk doe er nog een siroop doorheen en het liefste hazelnoot of karamel. De koffie siropen kun je sowieso bij de Albert Heijn kopen, over andere supermarkten durf ik geen uitspraak te doen. De hoeveelheid siroop doe je op eigen smaak erbij en op basis van de sterkte van de siroop. Doe op het begin gewoon steeds een beetje siroop in je koffie en neem dan een slokje, zo weet je zeker dat je niet te veel doet. Nu kun je genieten van je ijskoffie! Wat drink jij graag met dit warme weer?

Liefs, Renée 


3 opmerkingen

 1. Leuk artikel. Ik zelf drink het niet, maar ik heb een vriendin die er verslaafd aan is dus ga haar eens verrassen haha.
  Ik heb een leuke giveaway, zou leuk zijn als je meedoet :)

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. EINDELIJK eens een goeie uitleg.. Ik snap de hoeveelheden nooit die mensen gebruiken maar met deze moet het lukken. Ga het van het weekend eens proberen. Ik vind ijskoffie echt heerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super lief & blij dat je het een goeie uitleg vind, ik vooral allemaal op mijn eigen gevoel geweest. Ik hoop dat het je lukt en dat je het lekker vind!

   Verwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.