MAG IK NU METEEN WEG?

zaterdag 23 augustus 2014

Een idee wat al jaren in mijn hoofd zit word nu misschien wel werkelijkheid. Ik droom er namelijk al jaren van om naar Amerika te gaan. Het liefst een jaar en niet een maandje. Een idee wat al jaren in mijn hoofd zit, maar wat ik nooit uitsprak. Tot van de week dan. Ik ben zo enthousiast erover dat ik er zelfs hoofdpijn van kreeg. 


Gek, van droom die je niet uitspreekt naar brochures op de deurmat. Ik droom er al jaren van om naar Amerika te gaan. Daar studeren lijkt me echt geweldig. Ik durfde het alleen nooit uit te spreken, deels doordat ik mezelf niet alleen in zo'n groot land zie lopen. Kijk maar eens op de kaart, Nederland past zo vaak in Amerika bizar gewoon. Woensdag 20 augustus leek mijn droom opeens niet moeilijk haalbaar te zijn. Tijdens mijn slapeloze nacht surfte ik rond op het internet. Mijn droom kwam opeens weer in mijn gedachten. Ik besloot eens gek te doen en het in te typen op Google studeren in Amerika. Ik klikte op een willekeurige site, het leek wel iets magisch waar ik te recht kwam. Een bedrijf dat ervoor zorgt dat jongeren, studenten en volwassen naar het buitenland kunnen om de taal te leren. Je kunt al vanaf twee weken naar een land, je kunt ook 6, 9 of 11 maanden. Het was twee uur 's nachts en toch besloot ik de hele site te doorzoeken. Je kunt naar zo veel landen en plaatsen - Amerika keuze uit twaalf plaatsen, Engeland keuze uit negen plaatsen, Ierland één plaats, Canada keuze uit twee plaatsen, Malta één plaats, Zuid-Afrika één plaats, Australië keuze uit twee plaatsen, Nieuw Zeeland één plaats, Singapore één plaats, Japan één plaats, Frankrijk keuze uit twee plaatsen, Duitsland één plaats, Spanje keuze uit drie plaatsen, Costa Rica één plaats, Italië één plaats en China één plaats. Ik heb alleen gekeken bij Amerika omdat mijn droom is en blijft. Aangezien ik nu in mijn derde studie jaar zit wil ik eerst slagen, nog twee jaar. Daarna wil ik een jaar naar Amerika en daarna wil ik HBO Journalistiek studeren. Nog zeven jaar studeren, pittig lang.


Ik besloot om mijn gegevens in te vullen om een brochure te ontvangen, nog geen vijf minuten later had ik mail met een online brochure. Ik heb de hele brochure gelezen en werd er alleen maar enthousiaster over. Mijn droom kan werkelijkheid worden, hoe bizar. De volgende dag besloot ik mijn droom tegen mijn moeder uit te spreken, gek genoeg was ze super enthousiast en simuleerde ze het alleen maar, me moeder is echt geweldig. Haar woorden waren als jij dat wil doen moet je dat lekker doen, ik vind je daar wel het typ voor. Ik heb er zelf ook wel eens over nagedacht maar heb het je niet gezegd omdat ik het niet van je had verwacht, hier bedoelt ze dus mee wat ik zelf ook al zei, dat ik het wel echt eng vind om zo iets alleen te doen. Ik was die dag zo enthousiast dat ik het er alleen maar met me moeder over kon hebben, ik kreeg er zelfs hoofdpijn van. De volgende dag had ik al contact met iemand van het bedrijf, aardige mensen die daar werken. Omdat het pas voor over twee jaar is kon ik nog geen factuur krijgen en echt detail informatie maar ze kon we wel dingetjes mailen en vanaf volgend jaar kan ik alles officieel gaan regelen. Het gekke was dat tijdens het bellen met die mevrouw kwam de postbode langs met een grote en dikke envelop, ik houd van post en pakte meteen de envelop. Allemaal brochures voor studeren in het buitenland, wauw zo tof. Ik had dus perrongelijk de brochures naar mijn huis laten sturen, no problemo. Ik dook in de brochures en ik heb er wel een uur in zitten lezen. Het is dus mogelijk om ook journalistieke dingen op sommige scholen, aangezien ik twijfelde tussen Los Angels en New York maar ze alleen in New York dat aanbieden is de keuze snel gemaakt. Wat ik dan wel jammer vind is dat ik las dat als je naar Los Angeles gaat dat je naar feesten zoals de Emmy's kunt, wauw hoe gaaf. Elk voordeel heeft ze nadeel natuurlijk. Aan de andere kant, New York, BROADWAY, TIME SQUARE, MANHATTAN, hoe bedoel ik nadelen. Gelukkig ben ik op dit moment niet meer zo enthousiast enthousiast en kan ik me redelijk inhouden, scheelt me ook weer hoofdpijn. Het liefste zou ik nu maar dan ook echt nu meteen weg gaan.


Bij de brochures zat een mega leuk krantje met daarin verhalen over mensen die het hebben mee gemaakt. Iemand over New York, iemand over Malta en er stond ook een verhaal in van een ouder die haar kind ging naar Engeland, dan lees je zo'n verhaal van een ouder die ziet hoe haar kind veranderd, gek maar heel gaaf. Ook worden er mensen van het team aan je voorgesteld, dit is het tweede krantje en in elk krantje staan er twee werknemers. Heel toevallig stond de mevrouw die ik aan de telefoon erin, grappig. Het krantje vond ik zo leuk om te lezen, al die verhalen en ervaringen. Wauw, zo gaaf. Ik kan niet wachten.


Het is allemaal nog niet officieel en ik moet ook nog hard sparen ervoor, het gaat me er meer om dat mijn droom een soort van aan het uitpakken is tot realiteit. Uit enthousiasme wilde ik mijn ding met jullie delen, het is niet echt een artikel waar jullie wat aan hebben. Wel als je er zelf ook over na zit te denken natuurlijk, toch hoop ik dat je het wel leuk vond om te lezen.


Zou je ook naar het buitenland willen of blijf je toch liever in Nederland?
Liefs, Renée 

10 opmerkingen

 1. Waaauw, zo gaaf dat je je droom gewoon werkelijkheid gaat maken. Amerika is geweldig, je hebt volgens mij mijn artikelen over dit fantastische land wel gelezen. Je krijgt er écht geen spijt van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa klopt, oh oh oh door je foto's en verhalen, wil ik nog sneller heen!

   Verwijderen
 2. Heel gaaf! Zou echt een fantastische ervaring zijn. Ik zou ook best graag naar het buitenland willen, tijdelijk of misschien wel voor eeuwig.. ;-) Maar ik wil dan wel eerst de taal leren, aangezien ik richting Scandinavië zou willen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja, dat is iets heel anders de taal daar. Heeel interessant en tof!

   Verwijderen
 3. AAAAAAH zo gaaf!! Lijkt mij ook super! Ik wil ook sowieso een buitelandse stage doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa dat lijkt mij ook zo leuk. Als je dat kan zou ik het zeker doen lieverd! Ik ga waarschijnlijk volgend jaar ook buitenlandse stage lopen :)

   Verwijderen
 4. Wauw Renee, super gaaf dit! Lijkt mij ook heel leuk om te doen als tussenjaar. Alleen jammer dat het zo ontzettend duur is.. x Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa ik kan ook niet wachten, ja inderdaad dat houdt veel mensen tegen helaas. X

   Verwijderen
 5. Wat ontzettend gaaf! Als je de kans en de mogelijkheid hebt zeker doen!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.