VERVELING IS EEN LUXE

woensdag 13 augustus 2014

Eerlijk is eerlijk, ik zeg vaak genoeg ik verveel me. Ik weet honderd procent zeker dat genoeg mensen dat vaak genoeg zeggen of denken. Ik las van de week een artikel op Girlscene en daar stond verveling is een luxe en daar ben ik het honderd procent mee eens. Als je je verveeld betekend dat dus dat je geen huiswerk of iets anders te doen hebt. Hoe fijn is dat, dat je niks te doen hebt. Dat betekend dat je alles al gedaan hebt.

Oké, je hebt gelijk. Als je niks hebt te doen is het ook niet heel fijn maar bekijk het eens van de positieve kant. Pak een boek of ga een film kijken die je al heel lang wilt zien. Soms vind ik het ook heel fijn om niks te doen, gewoon op mijn bed liggen met een muziekje aan en niks, helemaal niks. Soms heb ik daar echt behoefte aan. Toch vind ik het gek, het ene moment heb ik helemaal niks te doen en het andere moment werk ik tot diep in de nacht aan mijn huiswerk, ergens gaat het niet goed haha. Dat heb ik ook met bloggen, de ene dag blog ik helemaal niet en de andere dag blog ik tot in de nacht door. Ik blog het liefste in de nacht, op een één of andere manier heb ik dan de meeste inspiratie. Met mijn huiswerk heb ik precies hetzelfde, in de nacht lukt het beter als overdag. Ik denk dat het komt doordat ik overdag afgeleid word door heel veel en niet eens door iets op tv want ik kijk amper tv maar meer door alles wat buiten gebeurt of alles wat in het huis gebeurt. Ik blijf het een vreemd iets vinden. Na het artikel op Girlscene gelezen te hebben besef ik me weer dat je blij moet zijn met de kleine dingen en daar hoort verveling ook bij. Verveling, misschien is het wel een ander woord voor ik heb alles gedaan wat ik moest doen ipv ik heb niks te doen. Als je niks te doen hebt kan je van alles gaan doen, dat is iets wat helemaal bij jezelf ligt. Je kunt iets creatiefs doen, je kunt gaan bakken of als het bijna etenstijd is kun je gaan koken, ik hou niet van koken maar soms vind ik het leuk om mijn moeder in de keuken te helpen en samen iets doen is altijd leuker dan alleen. Heb je een broertje of zusje, vraag of die een spelletje wilt spelen, je kunt gaan skype met een vriendin of vriend, filmpjes op YouTube bekijken, je kledingkast opruimen en misschien wel verkopen op internet,  misschien hou je wel heel erg van schrijven, schrijf een verhaal of begin een blog. Er zijn zoveel mogelijkheden waar je geen reden voor hoeft te hebben om het te doen.


Ik ben mijn blog begonnen omdat ik dagen in de vakantie niks te doen had en ik schrijven erg leuk vind. Je hoeft je dus helemaal niet te vervelen en al doe je dat wel is het helemaal niet zo erg, geniet ervan. Wat doe jij als je niks te doen hebt? 


Liefs, Renee


4 opmerkingen

 1. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik denk dat je je verveelt als je je niet vermaakt. Als ik schoolwerk aan het doen ben, verveel ik me tijdens dat werk, omdat ik het soms zo saai vind. Hetzelfde met werk of een feestje waar je weinig aansluiting hebt. Dan heb ik genoeg te doen, maar verveel ik me toch.
  Daarbij, heb ik vaak niks te doen omdat ik de dingen die ik moet doen aan het uitstellen ben. Dus misschien verveel ik me dan nooit echt. Ik vind het gewoon heerlijk om me te vervelen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik het ook helemaal mee eens! Maaar ik probeer nu alleen de positieve kant er van te bekijken en natuurlijk zit er ook wen negatieve kant bij zoals jij nu zegt, je hebt helemaal gelijk :)

   Verwijderen
 2. als ik me verveel (wat best vaak is) ga ik op blogs kijken en dan vooral inspiratie opdoen of, op youtube filmpjes kijken. maar ik hoef me deze week niet te vervelen, want ik moet mn boeken nog kaften :(. je bloh is echt heel leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief, dankjewel! Oh dat is minder, mijn moeder deed dat vier jaar lang voor mij omdat ik dat echt niet kon. Heel veel succes ermee :)

   Verwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.