MIJN WORKSHOP ERVARING

woensdag 10 september 2014


Maandag 25 augustus had ik een spel workshop van Cindy Bell, Cindy Bell is een musical actrice die aankomend theater seizoen in The Sound of Music en Sonneveld gaat spelen. Samen met Femke, mijn vriendin uit Limburg ging ik hier heen. Ik ontmoeten Femke in de Starbucks op Amsterdam Centraal en daar ontmoeten ik ook Sanne een vriendin van Femke.


Voordat we naar de workshop gingen gingen we met ze drieën wat eten. Ik wilde niet bij een Mc of Burger King eten, ik wilde iets gezonds. Sanne maakte het niks uit wat ze at en Femke wist het niet. We besloten om pizza te gaan eten, maar die konden we niet vinden. Je raadt het al, we eindigde bij de Burger King, HOERA! We hadden niet zo heel veel tijd en gingen snel daarna met de tram naar onze locatie. We moesten opstappen bij de halte Dam, makkelijk en logisch. Tegen over de Bijenkorf. Dachten we, erg fijn maar nee zo makkelijk was het dus niet. Wij haasten en zoeken, was de halte dus helemaal aan de andere kant bij Magna Plaza. De tram kwam redelijk snel aanrijden toen we daar aan kwamen, net oprijd. Eigenlijk was het niet erg geweest als we deze tram gemist hadden, het wat uiteindelijk een tram te vroeg. Geen probleem, zo komen we gemotiveerd over. Goed op tijd zijn is nooit verkeerd.


Nadat iedereen er was moesten je jezelf voorstellen aan iedereen. Ik ging daar staan en vertelde Nou ik ben Renée, ik ben 18 jaar, kom uit Heerhugowaard, doe een theater opleiding in Haarlem als ik hier klaar mee ben ga ik een jaar naar Amerika en daarna een HBO journalistiek opleiding doen. Cindy vroeg een paar dingen aan me, ook over Amerika. Één vraag was hoe ik op het idee kwam om naar Amerika te gaan, mijn antwoord daarop was "ik wil al me hele leven naar Amerika en vorige week las ik het op internet en nu ga ik over twee jaar naar Amerika". Niet het antwoord wat ze verwacht had denk ik, maar het was redelijk grappig. Een week geleden, oké Renée. Nadat iedereen zich had voorgesteld moest je jezelf nog een keer voorstellen op een manier zoals jij niet bent. Voor mij dus verlegen, eigenlijk was dit niet helemaal eerlijk want ik ben best verlegen. Ik had op dit moment alleen mijn hyper moment, echt ik weet niet wat ik hier had ik was een stuiterbal. Vraag maar aan Femke ze werd helemaal gek van mij die dag. 


Hierna deden we een warming-up, ik heb het niet gedaan, jij was het! Grappig spel, als iemand jou aanwijst vertelt je deze zin dan wijs jij iemand aan, dan vertelt die persoon weer die zin en wijst iemand aan en ga zo maar door. Hierna deden we iets met improvisatie in groepjes van twee. Cindy maakte de groepjes doordat ik heel snel al naar Femke keek zo van zullen wij samen en ja dat zag ze, toen maakte zij maar de duo's. Eerst was ik met Jolie, een meisje dat ik twee jaar geleden heb leren kennen op Musical Camp en nog steeds geen goede combinatie. De opdracht was dat je een situatie verzon samen, bijvoorbeeld ruzie om een jongen. Dit moest je dan uitvoeren in een niet bestaande taal, iedereen aan de kant moest raden wat de situatie was. Dit was echt een grappig iets vooral omdat je gaat nadenken over de taal en wat je gaat zeggen, tip denk niet na want dan lukt het totaal niet. Het bestaat niet dus alles is goed behalve Nederlands, Duits, Engels en alle andere talen die al bestaan. 


Hierna gingen we improviseren vanuit beweging. Je moest bewegen maakte niet uit hoe en als Cindy in haar handen klapte bleef je even in freeze staan, liggen, hangen en daarna begon je een improvisatie. Mijne waren echt zo raar, ik wist niet dat ik deze fantasie in me had haha. De eerst was met Femke en ik had verwacht dat die totaal slecht zou gaan, maar dat viel redelijk mee. Ik had bedacht tijdens het bewegen oké ik ga nu een koprol maken zo bedacht zo gedaan, maar op het moment dat ik dat deed klapte Cindy, stiekem was dat te verwachtte. Zo kon ik natuurlijk niet in freeze blijven dus maken me koprol maar af. Het is heel eng ik weet nog precies hoe de scene met Femke ging. Na een paar seconde begon ik Koffie te roepen, waarom? Dat wist ik op dat moment ook niet. In me hoofd had ik het daarna wel al snel verzonnen, ik was mijn kat Koffie kwijt en of Femke wilde zoeken, na een blablabla dialoog vertelde ik Femke dat als we beide gingen koprollen Koffie vast terug kwam, wij beide koprollen. Als Cindy nog een keer klapte begon er een nieuwe scene, dat gebeurde dus nu ook. Wat er in deze scene gebeurde weet ik niet meer. Na deze scene waren we klaar. Na ons kwam er nog één duo, daarna vertelde Cindy wat en deden we dit nog een keer. Als je wilde moest je gaan staan, na een paar seconde stond er niemand op dus besloot ik te gaan. Aangezien we in duo's moesten moest er nog iemand opstaan, maar niemand stond op. Ik ben ook zo alleen. 


Nee dat is overdreven, al snel daarna stond Sandro op. De enige jongen van ons allemaal. Weer dezelfde opdracht. Ik stond achteraan het podium voor op de foto de rechterkant en Sandro stond iets verder op het podium als Cindy op de foto. Ik besloot rondjes te draaien, op het moment dat Cindy in haar handen klapte bleef ik heel even staan, zo raar ik was duizelig. Er was nog niks gebeurt met Sandro en besloot op hem af te rennen. Hij was mijn vader en ik wilde perse die chocolade of snoep ik weet niet meer wat het was voor mijn date met mijn vriendje. Ik had een aardige vader want het mocht. Cindy klapte ondertussen een paar keer en de scenes veranderen naar klas genoten en ik wilde voor €0,50 bij hem afkijken, naar iets met stiekem zwemmen bij de buren en de rest weet ik niet meer. Cindy heeft vier of vijf keer geklapt, aardig wat. Nadat iedereen was geweest deden we een improvisatie met een bankje. Op de ene plek speelde je een rol en op de andere plek was je jezelf. De persoon die een rol speelde moest de andere proberen weg te krijgen en je moest daar als jezelf op reageren. Gek om te doen want doordat je daar zit en je weet dat het niet echt is merkte ik van mezelf dat ik langer bleef zitten dan als het in het echt zou gebeuren, grappig om te merken. 

Ik vond het een leuke workshop om te doen, vooral omdat de groep heel leuk was en de workshop gevarieerd. Cindy deed alles met passie en dat vind ik persoonlijk altijd belangrijk aan iemand die les geeft. Als je zelf het onderwerp interessant vind of geniet van het gene waar je les in geeft vind ik het veel interessanter om er naar te kijken of te luisteren. Ik zou zo weer een workshop van Cindy Bell volgen of en workshop die georganiseerd wordt door musical 2.0. Heb je wel eens een workshop gevolgd?

Liefs, Renée12 opmerkingen

 1. Wat een leuk verslag! Ik heb nog nooit zo'n workshop gevolgd, maar ben dan ook een ramp in acteren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Denise! <3 Was voor mij ook de eerste keer, meer voor de fun. Hahah dat valt vast wel mee :)

   Verwijderen
 2. Hahaha Renee , ik dacht dat het een ramp werd maar dat viel eigenlijk wel mee. Wij waren, nouja jij was geniaal met je kat Koffie. Het was zo ontzettend gezellig en leuk! Ik wil weer! Liefs je vriendin uit Limburg xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Liefie, je bent lief! Ik vond het zo zo zo leuk om met jou te doen & Sanne natuurlijk! Ik zou ook zo graag nog een keer willen en je kunt meer dan je denkt. Laat het los - Let is go, let is go! :) Je bent mijn liefste vriendinnetje uit Limburg X <3

   Verwijderen
 3. Leuk zo'n verslag! Ziet er uit als een hele leuke en leerzame ervaring :) Ook gaaf dat de workshop werd gegeven door een musicalster! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen, dank je wel Lotte! Ja, was zeker leerzaam en heel bijzonder om het zo voor het eerst te doen. Jaaa, was super leuk om van haar les te krijgen! :)

   Verwijderen
 4. Super leuk verslag! Ik heb de workshops spel en liedinterpretatie van Cindy op 11 augustus gevolgd, en wat jij al schrijft: ze doet het echt met passie, en daar word je zelf ook zo enthousiast van! Ze is echt een topper! Leuk om te lezen hoe de 2e workshop is gegaan enzo! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat super leuk om te lezen! Dank je wel Sanne! :)

   Verwijderen
 5. Wat leuk! Je hebt het ook super goed omschreven allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.