MUSICAL SING ALONG | EEN DAG VOL GEZELLIGHEID, WARMTE EN MUZIEK

vrijdag 19 september 2014

Do daar start en stop je mee, Ree een hertje in het veld, Mi zijn noedels in chinees, Fa je vader is een held, Sol de Spaanse zon aan zee, La dat zing je soms maar zo, Ti het engels woord voor thee en meteen terug naar dohohoh - Er wonen 2 motten in mijn ouwe jas en die twee motten die wonen daar pas 


Liedjes die je de hele dag door hoort tijdens de musical sing along, een dag vol warmte, gezelligheid en muziek. Het was dit jaar het tweede jaar dat ik live de uitzending van de musical sing along bijwoonde. Samen met vriendinnen heb ik gelachen en gezongen.
Mijn ochtend begon vroeg, soort van. Ik zat om half elf in de trein. Ik vind dat redelijk vroeg voor een dag dat ik niet naar school hoef. Aan de andere kant heb ik niks te klagen want een vriendin van mij stond al op het museumplein. Samen met mijn beste vriendin Patty namen we de trein naar Amsterdam, op Amsterdam Centraal ontmoeten we Femke, Lauren en Rianne. Met zijn vijven namen we de tram naar het museumplein. Op het museumplein aangekomen gingen we eerst naar de musical stands, de bedoeling was om kaarten te kopen voor Soldaat van Oranje, aangezien ze redelijk duur zijn 75 euro, ik al een keer ben geweest en ik moet sparen voor Amerika heb ik maar geen kaarten gekocht. Femke kocht wel kaarten. Bij de stand van de musical Hartsvrienden stond Bente van den Brand, ik heb haar geïnterviewd voor de zomervakantie voor een school opdracht en wil dit stiekem heel graag op mijn blog zetten. Ik heb haar toestemming dus maar even gevraagd, wat ben jij braaf, dat mag natuurlijk. Dat waren de woorden van Bente, binnenkort komt dus het interview op mijn blog. 

De foto van Annick en Cindy Bell, je ziet zooo dat ik moe ben hier - De foto is gemaakt door Rianne


Nadat we alle musical stands af waren geweest zijn we door gelopen naar de stand van musical 2.0. Musical 2.0 is een musicalboek van Dennis Piek, bij zijn bedrijf heb ik de maandag voor de musical sing along een workshop gevolgd van Cindy Bell. We besloten even gedag te zeggen maar hierna gingen we toch echt naar Annick toe die al bij het podium stond sinds tien uur. Fijn om iedereen na een tijd weer te zienOm twee uur gingen we met ze alle naar de musical 2.0 stand omdat Cindy daar kwam. Niet lang daarna begon de repetitie. Tijdens de repetitie kwamen er meer mensen bij ons staan waaronder Manou. De repetities zijn zo leuk om te zien, alles wordt minimaal twee keer gedaan. Er worden grapjes gemaakt en vaak staan mensen nog deels in hun eigen kleding. Ik was heel enthousiast over Celinde Schoenmaker, ik hoorde pas in de tram dat ze er ook zou zijn. Celinde vind ik zo'n goede musical actrice. Verder vond ik het zo leuk om te zien dat Bente met twee musicals mee deed, Soldaat van Oranje en Hartsvrienden, dat een vriendin op het podium stond, maar wat ik het leukste vond aan alles is de gezelligheid. Niemand maar dan ook niemand is met zijn telefoon bezig. Tuurlijk wel eens een appje sturen of om foto's te maken maar niet dat iemand aan zijn/haar schermpje vast zit. De sfeer op zo'n dag is zo fijn. 


Celinde Schoenmaker - De foto is gemaakt door Sanne 

Vooral wanneer het live op tv komt is de sfeer perfect. Iedereen is enthousiast, blij en ook iedereen zingt mee. Voordat het live op tv kwam zijn Annick, Manou en ik nog een rondje gaan lopen en zijn toen met Jim Bakkum en Guido Spek op de foto gegaan, Guido Spek is in het echt knap, oehhh! 

Met de leuke en lieve Manou en Annick

We stonden vooraan, helemaal klaar. Het moment dat het begon barstte het los, vrolijkheid! Het begon met the sound of music, ik hou van the sound of music, het verhaal, de muziek en de warmte. Ook was het toch wel iets bijzonderder dan alle andere optreden omdat Vajèn en Noa mee deden. Daarna volgden Hartsvrienden, de Jantjes, Waanzinnig gedroomd, Soldaat van Oranje, Hazes, Onder de groene hemel, nog vele andere en als laatst Dreamgirls. Een paar musicals ben ik echt heel enthousiast over en sommige ook totaal niet. 


Billy Elliot, dit is een Billy uit Londen en hij heet Elliot. Toevallig - De foto is gemaakt door Lauren

Sound of music - Een echte familie musical met een mooi verhaal, de liedjes zijn zo perfect en ik denk dat iedereen het wel kent. 
Hartsvrienden - Het optreden ben ik niet zo heel erg enthousiast over maar door het verhaal van Bente over de musical ben ik heel enthousiast. Iedereen speelt zijn/haar rol vanaf klein kind en ze worden steeds ouder, maar de personages worden niet ouder en veranderen ook niet. Dit vind ik heel interessant en ben heel benieuwd hoe dit wordt neergezet op het podium. Yes-R als rapper in het stuk trekt me niet heel erg maar nu ben ik wel van mening dat één optreden een heel ander beeld geeft als de hele musical.

The sound of music met Anouk Maas & Vajèn van den Bosch - De foto is gemaakt door Lauren

Soldaat van Oranje - De musical Soldaat van Oranje heb ik al gezien maar de musical is perfect. Het verhaal, de spelers, het decor, alles klopt. Dit is wel echt een musical die je gezien moet hebben.
Billy Elliot - Ondanks de niet hele mooie vertaling, denk ik dat deze musical echt geweldig is. Al is op West-End en Broadway vaak alles tien keer beter denk ik dat de musical in Nederland ook echt geweldig wordt.

Soldaat van Oranje - De foto is gemaakt door Lauren

Dit zijn de musicals die mijn aandacht trokken en waar ik heel graag naar toe wil, musicals zoals Dreamgirls lijken me natuurlijk ook echt wel tof maar op een één of andere manier trok het me niet. Ik heb echt genoten van deze dag, volgend jaar ga ik zeker weer. Heb je wel eens de musical sing along op tv gezien of ben je er wel eens bij geweest?


Liefs, Renée

6 opmerkingen

 1. Wat een heerlijk verslagje! Haha dat liedje over de motten ken ik ook nog wel! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke blog Renee! De Musical Sing a Long is inderdaad altijd erg leuk en gezellig! Ik ga er sinds 2010 elk jaar heen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief Esther! Het is zooo zoo leuk inderdaad!

   Verwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.