MIJN WEG NAAR AMERIKA | WAAR HET ALLEMAAL BEGON

zaterdag 4 oktober 2014

Bijna al weer een week geleden dat ik iets geplaatst heb. Ik had even een weekje dat ik niet zo goed wist wat ik moest plaatsen en ik heb het mega druk met school had. Ik wil iets plaatsen waar ik zeker van weet dat ik erachter sta en niet even hup hup iets schrijf. Sorry daarvoor, maar aangezien ik hele leuke reacties kreeg over Amerika en jullie daar meer over willen lezen is er vanaf nu een nieuw iets op mijn blog mijn weg naar Amerika en dit is deel één. Waar het allemaal begon? Dat lees je als je klikt op lees verder.

Afbeelding van WeHeartIt.com


Zoals jullie allemaal onder tussen weten ga ik in 2016 negen maanden naar Amerika. Amerika is heel groot, ik ga naar New York, even een duidelijker beeld van waar ik heen ga. Nu is New York ook heel groot, ik ga naar Tarrytown. Het ligt 40 minuten bij Manhattan vandaan. Zo is het nu al een stuk duidelijker waar ik heen ga denk ik. Waar het allemaal begon?

Eerlijk gezegd weet ik dat zelf niet zo heel goed. Mijn droom al jaren lang is om naar Amerika te gaan, op vakantie. New York of Los Angeles het maakt me niet uit Amerika is Amerika, dacht ik. Niet dus want Los Angeles is heel anders dan New York, het weer alleen al. De laatste twee jaar las ik op sociaal media steeds vaker dat vrienden, vriendinnen of hun vrienden naar Amerika gingen om te studeren. Het idee alleen al leek me geweldig, maar het bleef bij een idee tot twee maanden geleden misschien zelfs drie. Ineens ging alles in een snel trein. Het begon op een avond dat ik niet kon slapen, het was één uur. Ik ben iemand die in de nacht altijd gaat na denken, ik hou van slapen maar helaas lukt het me niet altijd. Ik besloot op mijn telefoon op Google te zoeken naar Studeren in Amerika. Er komen redelijk veel sites te voor schijn. Veel sites vond ik niks tot ik klikte op de site van EF, er ging een wereld voor me open. Zo veel landen, zo veel plaatsen en zo veel talen die ze je aanbieden. Ik wist helemaal niet wat ik wilde, of nou ja; één ding wist ik zeker AMERIKA (!). Zo veel mogelijkheden, Los Angeles was het eerst waar me oog op viel. Ik las alles en mijn oog viel op de ene zin Ik ben naar feesten zo als de Emmy's geweest (!) Aangezien ik een theater opleiding volg dacht ik, dat wil ik ook en vroeg meteen een brochure en offerte aan, stiekem was ik een beetje te vlug met alles want ik wist nog helemaal niet of ik wel naar Los Angeles wilde, ze bieden je zo veel mogelijkheden; New York, Boston, Miami, Honolulu, San Diego, San Francisco, Seattle, Washington D.C. en nog andere plaatsen. Je kunt ook veel verschillende programma's volgen en het ergste was dat ik het me moeder nog moest vertellen, dat ik dit wilde ten minste. Na dit gevonden te hebben was ik helemaal stuiter de stuiter maar besloot ik toch te gaan slapen en me moeder het de volgende dag te vertellen. De dag daarna na school besloot ik het me moeder te vertellen, stiekem was ik een beetje bang voor haar reactie, niet dat ze boos zou worden of iets in die richting maar meer dat ze zou zeggen dat het niet kon. Me moeder reageerde heel enthousiast, mijn moeder zegt altijd je kunt beter ergens spijt van hebben dat je het hebt gedaan inplaats dat je spijt hebt van iets wat je niet hebt gedaan. Zo dacht ze over dit idee ook, gelukkig.

Die hele dag hebben we het erover gehad en zijn we naar de mogelijkheden gaan kijken. Ik had nooit verwacht dat je het zou durven, nadat ik het steeds meer hoorde vond ik het ook wel iets voor jou om naar het buitenland te gaan maar heb het niet tegen je gezegd, woorden van mijn moeder haha, ze kent me misschien iets te goed. Stiekem vind ik het wel een beetje eng om alleen (niet helemaal alleen waarschijnlijk) naar het buitenland te gaan. Een land wat elf uur vliegen hier vandaan ligt en waar vier, vijf of zes uur tijdsverschil is. Een gekke, spannende maar ook zeker een hele leuke ervaring om naar toe te werken.

Dit is mijn eerste deel van Mijn weg naar Amerika. Binnenkort zal ik er meer over vertellen, hoe het ging van brochures in de bus tot informatie avond. Heb je vragen hierover, je kunt ze altijd stellen.

Liefs, Renée

12 opmerkingen

 1. Ik ben super super suuuper benieuwd naar veeel meer informatie :D
  Amerika is mijn alles haha. Ik ben er door geobsedeerd haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi Amerika is geweldig, ten minste dat denk ik! Ik plaats snel het volgende artikel, je kan me ook altijd contacten, als je meer wilt weten :)

   Verwijderen
 2. wat ontzettend leuk geschreven ik wil er ook nog een keer graag naar toe liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat ontzettend gaaf dat je naar Amerika gaat.! ik zou zelf ook wel heel graag naar Amerika toe willen. leuk geschreven xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh zaaaalig! :D EF is een goede organisatie (ik vond het alleen wat prijzig, dus ben via iets anders geweest), ik heb namelijk 1 week een taalkamp in Brighton gedaan! Totaal niet te vergelijken natuurlijk haha, maar toch. Is echt super leuk dat je dit doet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt het is inderdaad redelijk prijzig! Wat gaaaaf!

   Verwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.