THE NORMAL HEART

zaterdag 11 oktober 2014

Foto van thenormalheart.nl
Woensdag 8 oktober ben ik naar het theaterstuk The Normal Heart geweest. Wat is Freek Bartels knap zonder deze mooie snor, waarom valt hij op jongens!? The Normal Heart, een prachtig theaterstuk, mooi geschreven, prachtig verhaal en geweldig goed gespeeld. Ik vertel jullie wat ik ervan vond en natuurlijk ook waar het over gaat.

Waar gaat The Normal Heart over; The Normal Heart is een aangrijpend en waargebeurd verhaal over een groep New Yorkers tijdens de opkomst van de aidsepidemie in de jaren ’80. Hun strijd tegen de gevestigde orde plaatst de onderlinge relaties onder hoogspanning. 

Frederik Brom speelt de hoofdrol in het stuk en hoe. Wauw, wat kan deze man acteren net als Freek Bartels, Marisa van Eyle en eigenlijk alle acteurs. Beau Schneider uit goede tijden, slechte tijden speelde ook mee. Ik was zo benieuwd naar hem. Hij viel wel iets tegen, eerlijk gezegd komt dat denk ik omdat hij drie verschillende korte rollen had, je kon dus niet mee leven met zijn personage en maakte in principe niks door, jammer want was heel enthousiast dat hij er in mee speelde. Daar in tegen was Freek Bartels echt geweldig! Ik wist niet zo goed wat ik van Freek Bartels moest verwachten omdat ik hem alleen ken van musicals, hij was steengoed. Ik wil nu heel graag voorbeelden geven van scenes waar ik wie goed vond, maar ik denk dat je dan alleen maar denkt juist, ik begrijp er niks van. Vaak in theater wordt er veel decor gebruikt, wat ik heel bijzonder en mooi vond is dat deze voorstelling alleen gebruik maakte van vijf stoelen en een beamer die bij elke scene een foto projecteerde, er kwam geen één keer dezelfde foto langs zo mooi. Ik denk persoonlijk wel ondanks dat ik de foto's prachtig vond dat het zonder de foto's sterker is, dan kan je meer zelf invullen en wordt er geen plaatje voor je geschetst. 

The Normal Heart, is een heftig verhaal. Het komt echt op je over en je beseft je op het moment dat je kijkt echt hoe erg die tijd was. Of nou ja je krijgt een idee. Een bijzondere voorstelling en zeker een aanrader!
Niet een heel lang artikel, ik wil graag meer vertellen over de voorstelling hoe goed ik welke scene vond maar voor iemand die het niet gezien heeft is het niet zo interessant om te lezen omdat die het niet begrijpt, denk ik. 

Ik was samen met Gabriëlla, vanuit school kregen we een aanbieding om hier heen te gaan. De voorstelling stond al lang op mijn lijstje met voorstellingen die ik wil zien, eindelijk kan ik deze afstrepen. De reis er heen en terug met de auto was een feest. Op de weg met Gabriëlla naast je is niet helemaal veilig maar wel heel leuk. Op de terug weg moest ik twee keer blazen, alcohol controle, yeah feest. NOT, maaar we weten nu wel helemaal zeker dat ik niet gedronken heb en dat ik veilig rij.  Ga je ook wel eens naar het theater? Wat vind je ervan dat dit soort heftige onderwerpen op toneel gespeeld worden? 


Liefs, Renée


4 opmerkingen

 1. He kak, ze zijn toen hier in het theater geweest, maar ik kon niet. En nu baal ik extraaaaaa. Tof dat je bent geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh nee sorry, dat was niet de bedoeling dat je nu extra baalt!

   Verwijderen
  2. Haha nee joh, hoef je geen sorry voor te zeggen. Vind het leuk dat jij bent geweest - no worries! (:

   Verwijderen
 2. Ik heb hem laatst ook gezien. Was iets minder enthousiast. Ik vond sommige acteurs echt fantastisch, anderen heel slecht. En wat is dat stuk traag zeg, heel het eerste deel is gewoon gebabbel en zo weinig actie. Pas in het laatste half uur wordt het conflict echt uitgespeeld en vond ik het ook wel echt ontroerend, maar dat was pas helemaal aan het einde. Daarnaast leidde die foto's op de achtergrond mij juist heel erg af, aangezien het niet het juiste perspectief had. Dus ik was eigenlijk niet zo enthousiast. Maar ik ben wel blij dat jij een mooie avond gehad hebt ;)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.