WOLKEN JULLIE ZIJN MAGISCH

donderdag 23 oktober 2014

Met het geluid van de film Burlesque in mijn oren kijk ik naar buiten. Wat is de wereld toch prachtig vanuit de lucht. Het moment dat ik in de lucht zit is het prachtig bedekt met alleen maar witte wolken. We wereld is prachtig maar in de lucht toch een stukje mooier als op de grond.


De witte deken van wolken vanaf boven is zo prachtig. Het ene deel van die deken is normaal, niet te wit maar ook zeker niet donker. Het andere deel van die deken is vol en helder wit. Er staat nog net niet boven, val op mij in slaap. Het ziet er zo zacht uit, als het kon was ik erop gaan liggen en ik denk nooit meer vanaf gekomen. Zo bijzonder hoe alles in de lucht er zo klein uitziet en daar beneden zo groot. Het is net madurodam maar dan vanuit de lucht. Ik probeer in de wolken figuurtjes te zoeken zoals ik daar beneden ook doe maar het lukt niet, nergens maar dan ook nergens zie ik iets in. Het enige wat ik zie is een volle heldere witte deken van wolken en af en toe een mooi stukje land of zee. 
Het ene moment wil ik heel graag de film kijken die ik al honderd keer gezien heb en het andere moment kijk ik het liefst naar buiten omdat ik het zo prachtig vind. Nog even geniet van die prachtige witte deken en licht van de zon want als ik straks land zie ik dat voorlopig niet meer terug. Ik hoor de piloot nog zo zeggen we landen om één uur, dat is de bedoeling. In Nederland is de eerste echte herfst storm opkomst. Nou met een goed gevoel naar huis zeggen we dan maar, kan ik niet nog even in dat warme en prachtige Turkije blijven. Ik neem het droge brood, droge kip, niet hele lekkere aardappels en de kilo’s patat dan wel op de koop toe. Nog even genieten zou fijn zijn, helaas op mijn planning staat school en werk. Wat ik in principe ook niet zo erg vind maar als je mag kiezen lig je toch liever in de zon met een warmte van dertig graden. Dertig graden, normaal moet ik daar niet aan denken. Het klinkt zo warm, maar in Turkije is anders warm als in Nederland. Nederland is vies benauwd, Turkije is lekker met af en toe een windje. Over een half uur landen we in Nederland, toch ook wel fijn. Mijn eigen bed, de normale routine en alle lieve mensen behalve me oma, moeder en broertje om me heen. Het moment dat het prachtige nummer Bound to you in mijn oren klinkt en ik naar buiten kijken moet ik spontaan lachen. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe prachtig ik het hier boven vind. Op de heenreis was ik bang, vliegen is niet het leukste wat ik doe. De laatste tijd met al die vliegtuig rampen ben ik best bang. De heenreis pakte ik mijn broertjes hand vast, ik ben echt een watje maar het was iets wat ik nodig had. Hij is dan wel mijn kleinere broertje maar als ik bang ben beschermd hij mij haha. Mijn oren deden belachelijk veel pijn en ik hoorde niks meer. Daar heb ik nu allemaal gelukkig geen last van en geniet ik alleen maar iets te hard geroepen want bij het dalen deden mijn oren mega veel pijn en een dag later hoor ik nog steeds niet goed met één oor. De film duurt nog vierentwintig minuten en de vlucht nog een half uur. Perfect getimed zeg ik dan maar. Nog even genieten van de mooie witte wolken. Dag zon, zie je over twee seizoenen weer. 


Liefs, Renée

12 opmerkingen

 1. Wat mooi geschreven, ik begrijp helemaal wat je bedoeld ��

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven! En gelukkig ben je weer helemaal goed geland! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk dat je naar Turkije bent geweest. Ik ontspan al helemaal bij het lezen van je stukje haha. :)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat een heerlijk artikel, droom er eigenlijk een beetje bij weg haha
  Als je dan ooit op wolkjes kunt liggen dan ga ik wel met je mee hoor
  & dan zeggen we uren lang niks en luisteren we alleen maar naar burlesque hihi

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.