MIJN WEG NAAR AMERIKA | INFORMATIE AVOND

dinsdag 2 december 2014


Valk nadat ik de brochure had aangevraagd kreeg ik een mail, er zou vrijdag een informatieavond zijn voor een studiejaar in het buitenland. In overleg met mijn moeder, meldde ik ons aan. Die vrijdag werd ik uit school gehaald door mijn oma en moeder, lekker met de auto. Fijn leven op dit soort momenten. Bij aankomst waren wij de eerste, de man bij de informatie balie was geweldig - opa piet -

Nee het is niet mijn opa, hahaha maar de twee keren dat ik daar ben geweest noemt hij zichzelf steeds opa piet, geweldige man. Mijn opa heet ook Piet, super toevallig; hey opa - ik weet dat je dit leest, haha. - Ik kwam daar dus aan met mijn moeder en oma, ik liep naar de balie en die meneer - piet - zei meteen ik weet waarvoor jij komt. Waar wil je heen, het duurde even totdat het kwartje bij mij viel. Leuke man, spontaan en je voelt je meteen welkom. Hij vertelde waar we heen moesten en liepen daar netjes heen. We waren de eerste, als ik de eerste ben krijg ik vaak het gevoel van ben ik verkeerd? maar dat kan niet want Piet heeft mij hier net heen gestuurd, zijn we dan de enige? maar dat zou gek zijn, want dan laten ze het toch niet doorgaan. Ik met mijn gedachtes altijd. Niet veel later kwamen er meer mensen.

De avond was vol informatie, de keuzes die ik heb, welke programma's er allemaal zijn, er was een meisje die ook mee was geweest met dit bedrijf en vertelde haar ervaring, - omdat je op een campus slaapt heb je dus de neiging om in je pyjama naar de les te gaan, dat deed ze vaak en dat waardeerde de docent niet altijd even erg haha - je kon je vragen stellen, ze vertelde in hoeverre ze je helpen en wat ze kunnen doen voor je als je in het buitenland zit.

Er waren ouders die vertelde dat ze het heel veel geld - echt heel veel geld - vonden, dat klopt en waarom dat is weten we eigenlijk nog niet maar het is wel een ervaring die onbetaalbaar is, ben ik van mening. Ik was bang dat deze informatie mij minder enthousiast zou maken en misschien hoopte ik dat ergens ook omdat ik echt een stuiterbal was sinds dat mijn moeder had gezegd dat als ik dit echt wilde dit mocht, maar helaas en gelukkig werd ik alleen maar enthousiaster.

Offerte aangevraagd en meteen het moment dat de datum dat ik wilde vertrekken was te boeken maakte ik een afspraak. Hier schrijf ik de volgende keer over. Zo fijn team bij EF en gek maar gelukkig word ik alleen maar enthousiaster. Normaal begin je heel heel enthousiast en ben je het later ook nog maar niet zoals je eerste enthousiasme. Mag ik nu weg?

Liefs, Renée

8 opmerkingen

 1. Wauw, nu wordt het wel heel officieel Renee! Super super leuk! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JAAA, zo spannend zeker nu ik steeds een stapje dichterbij kom!

   Verwijderen
 2. Wat super gaaf Renee! Ben heel erg benieuwd naar je ervaringen! Heeel spannend ;d xo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JAAA ik ook maaar, het duurt nog twee jaar. Huilen huilen huilen!

   Verwijderen
 3. Ik ben zóo jaloers! Al zou ik nu nooit meer kunnen gaan, want ik kan mn vriend echt niet zo lang missen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ik ben daar zo anders in. Dit is mijn droom en dat ga ik doen, krijg ik een relatie - wat vast niet gebeurt - heeft hij pech, ik ga :)

   Verwijderen
 4. Wat een geweldige ervaring! Ontzettend spannend!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.