MONDAY TALK | MIJN DRUKKE MAANDAG

dinsdag 23 december 2014


Mijn maandag praatje maar dan een dagje later, wat het hopelijk niet minder leuk maakt. Stiekem is het nog steeds een maandag praatje want het gaat over de maandag. Het is dan wel vakantie maar dat betekend voor mij niet dat ik het minder druk heb. Ook al heb ik geen werk meer en geen school les, toch heb ik het weer druk druk druk. Mijn vakantie begon met een schoolfeest waar ik niet naar toe ging. Of ik er spijt van heb, dat zeker niet. Maandag was de eerste officiële dag van de vakantie. Ik mocht meteen aan de slag in Haarlem, mijn dag stond in het teken van Serious Request.


Ik begon in de ochtend bij de fysiotherapeut, voor de laatste keer. Eindelijk, nu naar de osteopaat, volgende stop. Ik was er maar een kwartier en mocht weer weg, op naar opa en oma. Later die dag stapte ik met mijn moeder, broertje en oma in de trein naar Haarlem. Ik moest in de avond optreden en besloot daarom met de familie - een deel ervan - de stad in te gaan. Renee je zou niks kopen, oh oh oh en dan kom je zomaar thuis met een broek, vest en jasje. Zes uur stond ik in het theater, omkleden, make-up, de locatie bekijken en rond half acht begonnen we. Het duurde maar een kwartiertje en snel daarna stond ik weer buiten. We hebben met onze gratis voorstelling - er was geen entree - €306,20 opgehaald en met ze alle in de brievenbus gegooid.

Even serieus wat zijn de mensen voor het glazenhuis verschrikkelijk, duwen dat ze deden. Het moment dat wij aan de beurt waren moesten we wachten tot dat de hele groep bij de brievenbus stond, nou dat duurde twee minuten doordat er van die mensen zijn die een deel van onze groep er niet door lieten. Wauw wauw wauw, doe niet zo vervelend.

Maar wat een ervaring om de sfeer van het glazenhuis mee te maken, zo gaaf! Toch twijfel ik of het glazenhuis wel het perfecte idee is om een goed doel te steunen. Meer dan de helft van de mensen die daar staan zijn er alleen maar om te feesten of om op tv te komen zoals de mensen naast ons in de rij - we gooien wel tien cent in de brievenbus, wauw het was een groep van minimaal zes man en dan kan je maar tien cent missen -. Ook ben ik van mening dat de goede doelen in Nederland ook veel hulp nodig hebben en waarom doen we dan voor een goed doel in het buitenland zo'n groot iets. Buiten dat en mijn vragen erover vind ik het prachtig dat mensen dit doen, dat zoveel mensen iets over hebben voor andere mensen - op dit moment vrouwen - die het heel hard nodig hebben. We zijn een mooi land.

Wat vind jij van Serious Request?
Liefs, Renee


4 opmerkingen

 1. Ik vind het heel dubbel, ja we kunnen best een doel helpen, maar waarom niet een x in Nederland? Zelf heb ik met het onderwerp te maken en stond ik er ook gewoon jaren alleen voor.. Dus umh ja.. En wat ik raar vond was dat een zorginstelling 10.000 euro ophaalde, konden ze beter zelf gebruik denk ik! Zo goed gaat t niet in de zorg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies dat bedoel ik, ik begrijp heel goed dat mensen het in het buitenland moeilijk hebben maar wij hier in Nederland hebben het ook niet makkelijk.

   Verwijderen
 2. Leuk dat je er ook bent geweest. Het was inderdaad een hele ervaring! En ik kan je helemaal begrijpen met die duwende mensen, dat was zo irritant. En inderdaad stom dat sommige mensen alleen maar willen feesten/op tv willen komen. Ik vind de sfeer altijd heel gezellig maar mensen moeten niet het doel vergeten..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die mensen, wauw. Inderdaad dat is zonde dat mensen het soms vergeten.

   Verwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.