MONDAY TALK | TWIJFELS OVER BLOGGER EN WORDPRESS

maandag 29 december 2014


Maandag, nee over een week zit ik al weer op school, maar oké zo is het leven. Over drie dagen zitten we alweer in 2015. Ik vind het altijd grappig om tegen mensen te gezeggen, doei tot volgend jaar. Het klinkt zo ver weg maar het kan zomaar al weer een week later zijn en je bent een jaar verder, niet een jaar in dagen maar een jaar in een jaartal. Oké dit was even zo'n het slaat nergens op praatje, maar hey daar is mijn monday talk voor. 

Ik geniet van de vakantie, op dit moment doe ik lekker niks. Blogjes lezen, schrijven en foto's maken voor artikeltjes. Op de foto zie je een aantal dingen die je snel snel snel op mijn blog kunt verwachten. Kiko lipstick die ik kocht in Duitsland, woehoe. Ondertussen hoeven we helemaal niet meer naar het buitenland voor een kiko product want we kunnen nu lekker naar Amstelveen. Je ziet de meest lekkere geur kaars ooit, een ikea geur kaars die naar koekjes ruikt. 


December is zo snel gegaan, even snel een terug blik. Ik ben naar Duitsland geweest, waar je hier het artikel erover kunt lezen. Ik had serieus nooit verwacht dat ik met drie meiden zou gaan die ik nog nooit had gezien - in het echt - maar doormiddel van mijn blog hun toch een soort van heb leren kennen en er mee naar de kerstmarkt ben gegaan. Verder was ik jarig, yeah. Dat is niet zo boeiend. Ik heb mijn laatste werkdag gehad bij de supermarkt waar ik drie (!) jaar heb gewerkt met veel plezier. Ik heb na heel hard repeteren voor drie verschillende voorstellingen ter gelijke tijd twee voorstellingen gespeeld waar ik redelijk blij mee ben met het eindresultaat en verder heb ik later genoten tijdens kerst van het eten - dat is het belangrijkste, want hey laten we eerlijk zijn -. 

Twijfels over Blogger en Wordpress

Ik ben druk bezig met dingen uitzoeken voor mijn blog. Wat is beter voor mijn blog, Wordpress of Blogger. Ik hoor en lees overal dat Wordpress beter is voor je blog qua vindbaarheid maar mijn grote vraagtekens staan bij de site zelf, is de site makkelijk te begrijpen en de mogelijkheden bij Wordpress en nu ik Blogger gewend ben is Wordpress dan wel zo makkelijk voor mij. Voor mijn gevoel kan ik ook niks met een design van een pagina tot dat ik een design koop. Lastig lastig, heb je tips ze zijn heel erg welkom!

Geniet van je maandag! 
Liefs, Renee16 opmerkingen

 1. Twijfels over Blogger en Wordpress, heel herkenbaar. Ik ben ook van Blogger over gestapt naar WP, eerst een thema gekocht en die daarna helemaal aangepast. Ik zal eerlijk tegen je zijn, ik vond Blogger echt een kinderspel als je het vergelijkt met WP. Ik heb heel veel informatie op moeten zoeken voordat ik dingen kreeg zoals ik ze wilde en nu ben ik alsnog niet tevreden. Ben je een beetje goed met HTML? Ik heb mijzelf dat namelijk aan moeten leren omdat ik dingen aan wilde passen en dat gaat in WP bijna niet zonder HTML. Een kwestie van afwegen dus, haha! Succes ermee! Ik ben benieuwd! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op dit moment begrijp ik helemaal niks van HTML codes, ik wil het wel leren maar heb er totaal geen tijd voor. Dankjewel voor je eerlijkheid en je raad, super fijn Denise!

   Verwijderen
 2. Ik ben echt verschrikkelijk met blogdesign en ik ben echt mega a-technisch en ik ben daarom heel blij met mijn Blogger! Lekker makkelijk, niet teveel gedoe en aan te passen zoals jij het wilt. Wordpress is mij echt veel te ingewikkeld. En aangezien ik me niet zo goed kan verdiepen in HTML en ik het toch echt voor de leuk wil blijven doen, blijf ik bij mijn trouwe vriend Blogger!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil het ook zeker voor de leuk blijven doen maar ik merk dat ik dingen mis in het design. Misschien ligt dat wel aan mij haha, ik snap wel wat je bedoelt het is een beetje klikken en het lukt bij blogger mega fijn.

   Verwijderen
 3. He meid! Ik kwam via Eilish op je blog :) Super leuk dat je naar Oberhausen bent geweest. Ik heb ook altijd op blogger geblogd, maar vorig jaar de stap gemaakt naar Wordpress. Ik heb er nooit spijt van gehad. Het is erg makkelijk te begrijpen hoe je een artikel moet maken enz. Om een layout te maken is ook erg makkelijk. Je kunt een standaard layout maken, maar door middel van een child theme (ik heb het ook op youtube gevonden) kun je helemaal je eigen layout maken. Je moet er alleen wel wat tijd in stoppen. Stuur me anders gewoon een mailtje als je nog vragen hebt: info@vintagirie.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was ook zeker heel leuk, wat mega leuk dat je via haar blog op mijn blog bent gekomen. Fijn dat je er nooit spijt van hebt gehad. Bedankt voor je uitgebreiden reactie en fijne mening, super fijn. Super lief, ga ik zeker doen als ik nog vragen heb. Dankjewel voor je tips en mening!

   Verwijderen
 4. Ik heb nooit wat anders gebruikt dan Wordpress. Ik ben niet echt een ster in HTML e.d., maar kan er prima mee werken. En anders is er altijd nog je vriend Google ;-)
  Thema's schijn je heel goedkoop op Etsy te kunnen krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik zag het, weet niet zo goed hoe dat zit met de etsy thema's. Je moet er goed op letten dat de theme wel op jou blog kan volgens mij. Dankjewel voor het delen van je mening!

   Verwijderen
 5. Ik ben zelf heel enthousiast over Wordpress en gebruik dit dan ook. Ik heb mijn layout door een marketingbureau laten ontwerpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super fijn dat je je mening deelt, dankjewel!!!

   Verwijderen
 6. Ik blijf het zeggen, ik ben een Wordpress fan! En qua html, je red het ook wel zonder kennis, natuurlijk als je zelf thema's wilt gaan ontwerpen, moet je meer weten, maar dat komt met de tijd wel denk ik. Ik vind Wordpress gewoon fijn werken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, je bent echt mijn hulppunt, dankjewel liefste Eilish je hebt me zo veel geholpen!!!

   Verwijderen
 7. Ik ben een blogger fan, wordpress heeft mooie thema's maar vind ik persoonlijk minder handig om mee te werken. Misschien is het omdat ik gestart ben met blogger!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp heel goed wat je bedoelt, ik ben ook vanaf het begin begonnen met blogger en denk dat het dan moeilijk is om het andere te gebruiken nu. Dankjewel voor het delen van je mening!

   Verwijderen
 8. Hmm ik zou toch gaan voor WP. Het is een super makkelijke backoffice, eerst even kijken waar alles zit, maar daarna kun je vrij weinig verkeerd doen. Het lastigere is de html, maar je kunt prima overweg zonder de html te gebruiken. Wanneer je een leuk thema hebt gevonden hoef je de html niet eens te openen, misschien om eens een kleurcode aan te passen of voor een lettertype als dat niet in het thema verwerkt is. Maar alsje dat googled is dat zo gebeurt! Het zal wel een beetje wennen zijn, maar ik durf te zeggen dat t t meer dan waard is! Succes! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super, dankjewel Bianca. Zo fijn je uitgebreide reactie!

   Verwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.