BEN IK PERFECT?

vrijdag 16 januari 2015


Bestaat perfect? Ik ben van mening van niet. Wat is perfect en wanneer ben jij perfect? Ik denk dat niemand perfect is en kan zijn. Waarom zou je perfect willen zijn, ik vind het fijn om fouten te maken en te leren van mijn fouten. Ik vind het goed om te vallen en op te staan. Littekens? Ik ben het met je eens als je ze niet mooi vind maar elk litteken op mijn lichaam heeft een verhaal. Die verhalen maken mij tot wie ik nu ben en die littekens horen bij mij.

De laatste tijd in mijn omgeving hebben mensen het veel over de perfect ik creëren, wat goed zal je op het eerst gezicht denken tot je door hebt dat die perfecte ik helemaal niet de perfecte ik is maar perfect voor jou. Vind je mij niet mooi zonder make-up? Dan draag ik make-up voor jou. Zo hoort het niet te gaan, als jij in de spiegel kijkt zonder make-up en je bent te vrede ga dan lekker zonder make-up de deur uit. Als je geen make-up draagt is vaak het eerste wat je naar je hoofd krijgt, ben je moe? / ben je ziek?. Nee dat ben ik niet ik ben gewoon een dagje puur natuur. Je bent ook mooi zo der make-up, echt waar.
Nee ik ga je niet vertellen wanneer iemand perfect is, ik ben van mening als jij jezelf in de spiegel aan kunt kijken en te vrede bent met wat je ziet je perfect bent. Niet op de perfecte manier van het leven is geweldig en iedereen moet een voorbeeld aan mij nemen maar perfect op de manier van ik ben blij met mezelf en ik mag er wezen. Die puist? Ja helaas dat heb ik je, maar het maakt wie ik ben en met twee dagen is die weer weg en nog een dag later weet niemand meer dat jij daar een puist had. 

Je bent mooi zoals je bent, ben je er zelf niet te vrede mee doe er dan wat aan. Niemand gaat zeggen dat jij jezelf niet mag veranderen maar verander jezelf voor jezelf en niet voor een ander. Vind je dat je moet afvallen, doe het dan omdat je jezelf er prettig bij voelt en niet omdat iemand zei dat je dik bent. Hou van jezelf, wees jezelf en blijf jezelf. Als je veranderd verander voor jezelf en niet voor een ander. Als jij te vrede bent met hoe je eruit ziet is het goed. Je bent mooi, met of zonder make-up, met of zonder die ene kilo, met of zonder bril, met of zonder littekens, met of zonder pukkel en met of zonder haar - je bent mooi, zo lang je er zelf in gelooft. 
Bestaat perfect?


Liefs, Renee

30 opmerkingen

 1. Renee jij bent mooi! Prachtig verwoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Perfectie bestaat niet in mijn ogen, maar wanneer jij tevreden bent, wanneer jij positiviteit uitstraalt, wanneer jij gelukkig bent, is het goed toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi die foto zo half met make-up!
  Ik geloof zelf ook niet echt in perfectie. Denk dat dat uit jezelf moet komen.. Als je zelf blij bent met jezelf, dan ben je voor jezelf perfect :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief Mirjam, dankjewel! Ben ik zeker met je eens! (:

   Verwijderen
 4. Echte perfectie in de fysieke wereld is niet te verkrijgen. Allereerst is dat per cultuur verschillend. Daarnaast(en nu ga ik quotes aanhalen), elk voordeel heeft zijn nadeel, en andersom. Een goede eigenschap of een 'mooi' uiterlijk kan zijn keerzijde hebben, en een slechte eigenschap of een 'lelijk' uiterlijk kan ook een lichte zijde hebben.
  Ten derde, zoals Plato dat zei: het perfecte beeld is een idee om na te streven en alles wat we op de wereld zien is slechts een weerspiegeling van dat idee. Om 'perfect' te worden moet je dus in feite streven naar het worden van een idee.
  Dat gezegd: omdat perfectie niet te bereiken is, is het nog niet per se een excuus of een reden om het niet na te willen streven. Als je tevreden bent met waar je staat echter, dan heb je al een heel hoog doel bereikt waar sommigen slechts van kunnen dromen. Zelfacceptatie is de sleutel tot zelfverwezenlijking.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, dankjewel voor je uitgebreide antwoordt! Dat perfectie niet bestaat ben ik met je eens, maar toch denk ik ook dat het er wel is. Ik ben erg onduidelijk vind ik zelf maar ik geloof het beide ook al spreekt het elkaar tegen.

   Verwijderen
 5. Wauw die foto is zo mooi gedaan! Ik ben het helemaal met je eens wat je schrijft. Ik vind je een prachtig meisje, van binnen én van buiten. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi geschreven ♥ evenals de foto.! ik kan niets anders dan het helemaal hiermee eens zijn xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent perfect wanneer jij je goed voelt. Dat is hoe ik erover denk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel goed geschreven! En zo waar! De maatschappij lijkt ons te vertellen wat mooi is en wat niet. Mensen om je heen hebben daar ook een enorme invloed op. End at is zo zonde. Zoals jij ook al zegt: Je bent mooi zoals je bent. En ik vind jou een prachtige meid met woorden die anderen kunnen inspireren! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve lieve lieve Sharaine, wat een te lieve reactie. Dankjewel & ik ben het helemaal met je eens! X <3

   Verwijderen
 9. Heel sterk stukje! Naar mijn mening is iedereen perfect op zijn of haar eigen manier. En je kunt natuurlijk altijd streven naar wat voor jouw 'perfect' is, dat is denk ik niet verkeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie foto en een mooi artikel. Perfectie bestaat naar mijn idee niet, iedereen heeft iets moois en bijzonders :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi, niks aan toe te voegen :) En tof gedaan die foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi gezegd! Zeker in de huidige maatschappij wordt de druk erg op perfectie gelegd. Lastig, want dat komt vaak niet overeen met waar wij zelf tevreden mee zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooi artikel om te lezen, ik ben het helemaal met je eens. Eén van mijn favoriete quotes is daarom ook van Demi Lovato: "You were born to be real, not to be perfect."

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi artikel, Renee! De foto past er ook 'perfect' bij, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.