INSPIRATIE?

zondag 11 januari 2015


Inspiratie, soms heb je zo'n dag dat je geen inspiratie hebt. Zo'n dag is vandaag, ik staar al vier uur naar mijn laptop scherm, er staat wel geteld één letter. Om precies te zijn de letter N. Wat ik wou gaan schrijven weet ik eigenlijk niet. N, na, nu, naar, nek, nee, niemand, niks. N een letter waar je honderden woorden mee kan beginnen, ik koos vandaag om met deze letter te beginnen en plots wist ik niet meer wat ik wou schrijven. Het alfabet heeft zesentwintig letters en ik koos ervoor om met de letter n te beginnen, nog steeds weet ik niet waarom. Soms heb je even geen inspiratie. 


Daar ben ik dan mooi klaar mee want er moet morgen wel een artikel online. Moet, moet, moet, het is geen verplichting. Ten minste, is het een verplichting? Ik verkondig op mijn blog dat er dagelijks een artikel online komt, dus ben ik het dan echt niet verplicht? Hoe serieus moet ik het nemen? Ik schrijf met liefde en mijn blog is mijn plekje waar ik zo dankbaar voor ben en als ik dan beloof elke dag een artikel online te hebben moet er wel elke dag een artikel zijn.

Tuurlijk, je hebt altijd wel eens een moment dat je niks weet. Je hebt altijd wel eens een dagje iets niet, geen zin om te werken, geen zin om uit je bed te komen, je bent wel eens een dagje ziek, je vergeet ook wel eens een opdracht in te leveren en ga zo maar door. Eens een dagje iets niet moet best kunnen, zo lang je er geen gewoonte van maakt. Dan kom ik weer terug bij de letter N, waarom de letter N? Je begint vaak bij de niet woorden met de letter N, Nee, Niks, Niet, Nooit, Nergens, Nada, Noppes. De woorden die aangeven dat je iets niet wilt begin je vaak met een N . Vandaag dus even niet en toch staat er een artikel online. Een avondje praten met je moeder over even geen inspiratie hebben kan zo helpen. 

Heb je wel eens geen inspiratie?
Liefs, Renee

30 opmerkingen

 1. Leuk geschreven ;-) ik heb heel soms dat ik geen inspiratie heb dat had ik vooral in het begin. Nu is er altijd wel iets waarover ik kan schrijven en als ik echt moeite heb dan ga ik me inspiratie zoeken op Internet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief, dankjewel. Ik heb er niet echt vaak last van, of misschien wel maar er komt altijd wel iets online ook al weet ik het even niet.

   Verwijderen
 2. Haaa, heel herkenbaar dit. Ik heb nu al een paar dagen geen inspiratie en ik vind het echt heel ergerlijk, maar goed, ik kan er niks aan doen. Bij mij hoort eigenlijk ook dagelijks een artikel online te komen, maar soms is dat echt zwaar moeilijk. Pff. Mocht je een goede oplossing vinden, let me know! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En toch heb jij ook elke dag een mega leuk en herkenbaar artikel online staan. Ik denk dat ik geen oplossing vind maar als ik die vind deel ik 'm met je, beloofd! X

   Verwijderen
 3. haha super leuk geschreven Renee! Ik heb ook weleens geen flauw idee waar ik een artikel over moet schrijven. En toch komt er ma-vrij een artikel online. Ik ben dan echt dol op TAGS op de momenten dat ik even weinig inspiratie heb haha! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het niet zo goed, laten we even eerlijk zijn. Een TAG, ja.. Ik heb het er niet zo mee. Ik vind het leuk om te lezen maar dat is alles, als ik echt een leuke vind doe ik die met alle liefde maar ik heb er nooit zin in om er een te zoeken, - luiheid haha. X

   Verwijderen
 4. Ik heb zo vaak geen inspiratie. Als blogger is dat inderdaad heel lastig, maar je blogt eigenlijk vooral voor jezelf. Dus als je geen zin hebt om te bloggen, dan zou je dat eigenlijk ook niet moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ben ik met je eens en het is waar, ik blog vaak over mezelf dus ja, haha.

   Verwijderen
 5. Haha leuk geschreven en dat zonder inspiratie! Inderdaad wat Sharmaine ook zegt, als je even geen inspiratie hebt doe dan een leuke TAG die zijn namelijk ook altijd leuk om te lezen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks to my mom, hahaha! Dankjewel voor de tip!

   Verwijderen
 6. Zooo herkenbaar, soms dan weet ik gewoon echt even niet waar ik het vandaan moet halen, terwijl andere periodes dan heb ik teveel ideeën :')

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat herken ik zo erg, maar soms heb ik honderden ideeën maar weet ik niet hoe ik het moet uitwerken, vervelend joh..

   Verwijderen
 7. Bloggen mag zeker geen verplichting zijn. Als ik een dag echt geen inspiratie heb, dan schrijf ik gewoon niets. Moet kunnen, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja moet zeker kunnen, ik heb liever kwaliteit en niks als onzin en elke dag een artikel.

   Verwijderen
 8. Het is zo vervelend om geen inspiratie te hebben. Ga wat rondkijken op Pinterest, dat helpt mij altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja dat vind ik wel een goede tip, thank you Roxanne! X

   Verwijderen
 9. Ahh ik herken het helemaal!
  En toch weet je er weer een erg leuk stuk van te maken..
  HOE DAN

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, thanks to my mom. Dankjewel lieve Rebecca! X

   Verwijderen
 10. ik heb inspiratie genoeg, alleen te weinig tijd om het allemaal goed uit te kunnen werken. bloggen moet wel leuk blijven, als ik een keer niets heb, dan is dat jammer. ik heb liever niets online, dan iets wat er afgeraffeld uit ziet en waar ik niet voor 100% achter sta ♥ xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel herkenbaar! :) Op sommige dagen loop ik echt over van inspiratie en weet ik niet welk artikel eerst te typen en andere dagen zit ik gewoon uren naar mijn scherm te staren in de hoop dat mijn artikel zichzelf gaat schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik denk voor elke blogger herkenbaar. En je kunt nog zo hard beloven of jezelf voornemen om elke dat iets online te zetten, maar als het niet lukt, dan lukt het niet. Simpel zat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat denk ik ook, zeker door de reacties. Ja dat is ook helemaal waar!

   Verwijderen
 13. Ik heb wel inspiratie, maar teveel stress, geen tijd, geen tijd voor foto's en nu is het te donker.. en mweh! FRUSTRATING!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.