MIJN ERVARING | CASTING BIJ ELSKES KAST

vrijdag 2 januari 2015

Bron afbeelding: Weheartit.com

Op dinsdag avond werd ik gebeld, ik was moe en had nergens meer zin in. Ik had net een nieuwe telefoon dus geen één nummer stond meer in mijn mobiel want ja mijn vorige telefoon was stuk dus ik kon niks overnemen. Ik wou niet opnemen maar aangezien ik het nummer niet herkende besloot ik toch op te nemen, mensen bellen niet zomaar om half acht in de avond - ten minste, daar ga ik vanuit -. Ik nam op en was mega verrast, of ik de volgende dag op casting wou komen in Amsterdam voor een reclame, hahaha natuurlijk wou ik dat. Zo gezegd zo gedaan, de volgende dag liep ik door Amsterdam. Mijn dag verliep niet helemaal prima, wil je weten hoe mijn dag van deze casting was? Lees dan verder.

Uit school nam ik de trein naar Amsterdam, ik had nog twee uur de tijd dus liep even de stad in. Ik hou van de sfeer in de drukke winkelstraten van Amsterdam. Ik was verschrikkelijk blij dat ik nog de tijd had toen ik onverwachts uit mijn broek scheurde. Verschrikkelijk, ik hurkte om naar een mooie ketting te kijken en hoorde opeens iets scheuren. Ik wist meteen dat dat mijn broek was, het kon niet anders. Precies nu, precies vandaag. Wanneer ik een casting heb en mijn beste kant moet laten zien, are you kidding me. Ik snel snel snel, de winkels in. Forever 21, de perfecte winkel ik wist het zeker. Niet dus, geen broek voor mij. Snel de volgende winkel de Berskha, ik die broek passen en weer geen broek die ik leuk vond. De tijd tikte door en ik had nog steeds geen broek, ik besloot naar de H&M te gaan. Daar slaag ik bijna altijd, deze keer was de H&M mijn reddende engel, de perfecte broek vond ik daar. Ik betalen en liep de winkel uit. Ik besefte mij dat ik nu een broek had gekocht maar niet had aangetrokken.

Ik zag the sting en liep daar snel naar binnen, er stond een meisje bij de pashokjes en ik loop naar haar toe. Ik leg het verhaal uit en vraag of ik even snel mijn broek mocht aandoen. Super lief want het mocht. Ik stond in het pashokje en hoor opeens een collega tegen dat meisje zeggen dat dit niet mag want misschien steel ik wel een broek, niet wetend dat ik het hoor. Ik had net mijn broek aan dus loop het pashokje uit en geef haar mijn bon en kaartje, denk jou nou echt dat ik een broek steel? Ik pakte mijn spullen, bedankte het meisje dat ik mijn broek aan mocht doen en loop vrolijk de winkel uit. 

Ik keek op mijn telefoon en zag dat ik nog een half uur had, ik snel naar de tram en ga naar mijn halte. Dan stap je uit bij je halte en je hebt geen idee waar je heen moet. Ik open google en typ in Elskes Kast, het eerste de beste adres dat ik zie staan klik ik aan en mijn navigatie wijst mijn een route. Ik volg braaf mijn route, nadat ik tien minuten later mij opeens bedenk dat in mijn mail stond dat het maar vijf minuten lopen was vanaf de halte en ik moest nog tien minuten. Dit kon dus niet mijn route zijn. Uit eindelijk klopte dat ook wel want ze waren een tijd geleden verplaatst van locatie. Ik open mijn mail en daar staat een heel ander adres. Ik opende snel dat adres in mijn navigatie en liep snel naar deze locatie. Gelukkig was ik nog op tijd. 

Elskes Kast zit in een huis, super leuk. Het moment dat je binnen komt heb je ook het gevoel dat je in een huis komt, er staat een tafel met veel stoelen en allemaal lekker drinken. Er lagen formulieren op de tafel met de tekst, vul dit alsjeblieft in. Dan doen we dat natuurlijk. Ik was net klaar met het formulier invullen en er komt nog een meisje binnen, ongeveer net zo oud als ik. Samen met haar mocht ik de casting doen. Niet lang daarna mochten we verder komen naar de ruimte waar de casting was. De casting werd gedaan met twee vrouwen van Elskes Kast. Één gaf tegenspel en de andere gaf aanwijzingen en vertelde wat je moest doen. Het ging super snel.

We mochten niet weten voor welk bedrijf de reclame was, als ze dat vertelde en ze kwamen daar achter kregen ze een boete, echt bizar. De casting ging heel snel. We moesten met een bord worstenbroodjes aankomen lopen en op tafel zetten. De persoon die tegenspel gaf zei iets over die broodjes, ze dacht dat het saucijzenbroodjes waren. Daarop moest je antwoordde - Mam, het zijn worstenbroodjes. Dit moest je op twee manieren doen en toen was je klaar. Ik was super snel klaar, daarna ging het andere meisje - Laurine heette ze. Super leuk meisje, lekker vrolijk en spontaan. Na de casting moest ik nog een formulier invullen en praatte ik nog even met één van de vrouwen van de casting. 

Een week daarna werd ik gebeld, helaas mocht ik het niet doen. Wat ik trouwens heel erg verwachtte want iedereen die casting deed had meer oranje haar als ik, de kleur was donkerder. Toen ze mij belde zeiden ze ook echt dat het aan mijn haarkleur lag, helaas maar ik vond het super leuk om te doen en ook wel een eer dat ze mij belde om auditie te doen. Het is namelijk een groot en bekend kindercasting bureau waar mega veel kinderen met dezelfde droom staan ingeschreven en dan mag ik komen. Elskes Kast is echt een geweldig bedrijf met hele leuk en lieve mensen. 

Heb je wel eens een casting gedaan?
Liefs, Renee

27 opmerkingen

 1. Haha, ooow wat erg zeg van die broek! Zul je net zien, precies op die dag... Gelukkig is alles goed gekomen! Jammer dat je niet mee mocht doen, maar zo'n casting lijkt me op zichzelf al gaaf! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, gelukkig is dat goed gekomen inderdaad. Dat vind ik niet zo heel erg, vond het leuk om te doen :)

   Verwijderen
 2. Jammer dat je het niet bent geworden, maar super leuk om te lezen hoe zo'n casting nou verloopt. Hopelijk mag je de volgende keer wel meedoen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, wat lief dankjewel. Dat zie ik de volgende keer wel, vind het altijd leuk om te doen hihi. :)

   Verwijderen
 3. Wat jammer dat je niet mocht mee doen, maar wel super leuk dat j werd uitgenodigd. Ik zou ook helemaal stressen als ik uit mijn broek zou scheuren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, geloof mij maar ik werd gek op dat moment.

   Verwijderen
 4. Jeetje wat een verhaal haha, gelukkig had je nog de tijd om een nieuwe broek te kopen (en het aan te trekken).. Wat gaaf dat je een casting mocht doen zeg! Ik hoop voor je dat er eens iets op je pad komt! Leuke blog, ik volg je nu via bloglovin! XO
  ingewm.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief, hahah ja lekker lang. Twijfelde heel erg of het niet te lang was en interessant genoeg maar ach. Wat lief, ik jou ook! X

   Verwijderen
 5. Aah super leuk dat je werd uitgenodigd, maar helaas niet geworden. Maar wel een leuke ervaring rijker! Gelukkig had je nog een broek gevonden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gelukkig wel, het belangrijkste voor mij is dat ik het leuk vond om te doen, jammer maar het is oké haha.

   Verwijderen
 6. Wat leuke ervaring zeg ondanks dat je het uiteindelijk niet bent geworden. Ik heb zelf verschillende castings gedaan en heb ook in 2 reclame's mee gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk verhaal Renee! En idd die castings zijn net lopende band werk!
  Maar toch altijd leuk om zo iets meegemaakt te hebben! :D
  Liefss

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief, dankjewel Marit. Hahah ja inderdaad, volgens mij heb ik met jou nog in de wachtkamer gezeten bij Kemna casting voor een casting van Spangas, hihi. :)

   Verwijderen
 8. Wat een interessant verhaal dit, wel heel naar dat je uit je broek scheurde en uiteindelijk niet door de casting bent gekomen alleen door je haarkleur. Maar gelukkig wel een hele mooie ervaring!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn om te horen, haha ja gelukkig kan ik er nu om lachen. Ja maar met een reclame is dat heel belangrijk. Ze zochten een meisje met oranje haar en doordat er drie verschillende leeftijden zijn met dezelfde rol maar dan in leeftijdsverschil is de haarkleur dus heel belangrijk - helaas.

   Verwijderen
 9. Ik heb helemaal in een deuk gelegen, wat onwijs SHIT dat je uit je broek scheurde. Op de één of andere manier is de H&M altijd een reddende engel, haha. Jammer dat je niet door bent, maar 2015 is gelukkig pas net begonnen! Vol op kansen meid! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad H&M red levens! 2015 nog 364 dagen te gaan, woehoe!

   Verwijderen
 10. Heee Renee!!!
  Wat grappig is dit: ik kom op Eilish haar instagram een foto tegen en herken jou gelijk, en dan blijk ik het ook nog goed te hebben haha!
  Super leuk om te lezen over onze auditie. Ik ben het ook niet geworden. Ze zeiden dat ze mij wel wilden maar het bedrijf niet, ook om mijn kleur. Maar ja, het moet ook allemaal nét in het plaatje passen.
  XXXXXXXX😘

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Laurine, ik hoorde het inderdaad van Eilish dat ze jou kent. Wat is de wereld toch klein, toevallig en leuk om elkaar zo toch weer tegen te komen. Zo jammer, maar ja zo werkt het eenmaal in het vak, komt nog wel. Lief en leuk dat je de tijd neemt om te reageren! X <3

   Verwijderen
 11. hey! ik had me ook ingeschreven, maar toen ik op verzenden klikte was het opeens weg... heb je in je mailbox een mailtje gekregen met daar op dat je aangemeld was? anders ga ik het nog een keer proberen... super leuk blog trouwens!
  liefs Rosa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Rosa, ik heb mij niet ingeschreven online maar tijdens een casting. Ik heb wel later een bevestiging gehad maar ik denk dat je even moet wachten want zij moeten het ook nog verwerken, kijk over een weekje nog even een keer of je een bevestigings mail hebt gehad, zo niet is die misschien inderdaad niet goed verzonden. Heel veel succes en super lief dankjewel! X

   Verwijderen
 12. super bedankt!♥Ik zal nog even gedult hebben☺
  liefs Rosa

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.