MIJN WEEK IN EEN LIJSTJE | DRUK, SCHOOL & BLACKFISH

donderdag 15 januari 2015


Nu ik het redelijk - lees: mega - druk heb met school vind ik het totaal niet erg om onverwachts een dag vrij te hebben. Doordat ik het mega druk heb was er gisteren ook geen artikel en als ik vandaag geen vrij had was dit artikel misschien pas vanavond online geweest. Drukte met examens, repetities, een solo/monoloog bedenken met een kartonnen doos - geen inspiratie - en nog meer examens voorbereiden. Druk druk druk, maar nu even rust. Het is elf uur en ik ontbijt - brunch, lunch? - nu lekker met afbak broodjes in zeezout boter - hemels -, een smoothie en een lekkere kop thee. Vol goede moet even lekker bloggen, daarna maar weer aan school. 


GEDAAN
Geslapen en naar school geweest, is het al bijna vakantie? Jeetje ik ben nu alweer helemaal gesloopt en ik kan echt niet meer, maar helaas sowieso nog vier, vijf, zes, zeven (?) weken, iet daar tussen in, het komt goed, het komt goed.

GEKOCHT 
Deze week heb ik niks gekocht, als ik dit opschrijf geloof ik het niet helemaal. Ik geloofde mezelf zo erg niet dat ik mijn rekening heb gecheckt. Oké oké ik heb warm water op school gekocht en me vorige week mijn eigen domein, verder niks. Goed gedaan Renee, je mag trots op jezelf zijn. Stiekem is het wel logisch want ik neem bijna nooit meer zijn pinpas mee omdat ik anders eten koop en dat is zonde van mijn geld.

GEDACHT 
Wat een bagger weer, holy moly. Lekker negatief maar de laatste tijd lees ik niet meer zoveel positiviteit. Parijs, nog steeds houdt het niet op wat verschrikkelijk al deze troep hier in de wereld. Kunnen we nou niet even een keer vrede hebben of iets wat er op lijkt? Maar goed zelf ben ik ook niet echt positiviteit aan het verspreiden dus kan eigenlijk niet veel over andere zeggen. Sorry, ik doe het toch wel, ik er ergens nog wel iets positiefs te lezen? 

GEKREGEN 
Ik heb mijn cijfers gekregen, ja. We gaan het er niet over hebben. Behalve voor productiehuis - spel -, work-out en bewegingstheater heb ik onvoldoendes. Echt even een depressief moment, oké het klinkt erger dan het eigenlijk is want, er staan nog maar zes cijfers online dat betekend dat ik nu de helft onvoldoende heb en als het goed is blijft het bij deze drie. Hoe ik aan deze onvoldoendes kom, ja een verhaal niet ingeleverd voor een les - onvoldoende -, een rekentoets gemaakt - onvoldoende, maar hier heeft de hele klas een onvoldoende en andere klassen ook dus dat is al minder erg om daar een onvoldoende te hebben maar ik moet er aan werken - en als laatste voor boekhouding, hier heb ik mijn eerste toets gemaakt na de cijfers - onvoldoende -. Dit jaar doe ik examen voor mijn theorievakken dus dat betekend dat ik moet leren en geloof mij, ik heb bijna nog nooit geleerd. 

GEGETEN
Het lekkerste ontbijt - vandaag -, goed ontbijten is echt nodig voor mij en normaal drink ik een smoothie en ren ik het huis uit. Ik heb geen tijd ervoor en eigenlijk moet ik er tijd voor maken maar ook al zet ik mijn wekker eerder ik kom er toch niet eerder uit, ik kom misschien alleen makkelijker uit mijn bed, studenten leven hoera haha. Ik moet wat voor mijn studie over hebben die ver weg is. 

GELEZEN
Ik ben allemaal informatie aan het lezen over modellen met ondergewicht want hier gaat mijn betoog - Nederlands examen - over, mega heftig maar ook mega interessant.

GEZIEN 
Blackfish, een documentaire over orka's in gevangenschap en eigenlijk gaat het alleen over de orka Tilikum uit SeaWorld in Florida. Het is een orka die al sinds zijn tweede in gevangenschap leeft en hij heeft drie trainers gedood - als ik het goed zeg - en - werkt - leeft nog steeds. Het verhaal is heel interessant maar ik ging wel echt na denken over dieren in gevangenschap, zo heftig hoe het eraan toe gaat soms. 

- Ik heb trouwens ook nog een filmpje gezien waarin jongetjes worden geïnterviewd en blablabla. Op een moment moeten ze iemand slaan en hun reactie is zo mooi. Je kunt het filmpje HIER zien.

GEHOORD
Voice memo's - zo heet dat toch? - van Sharmaine, sinds dat ik met de leukste bloggers naar Oberhausen ben geweest heb ik goed contact met hun. Er was iets waardoor wij apart zijn gaan appen en de voice memo's blijven maar heen en weer gaan, hahaha. Wat een leuk mens is dat toch. 

GEPLAND
Zaterdag ga ik even genieten in het theater, Hartsvrienden de musical, ik ben zooo benieuwd en ik ben bang dat ik er heel kritisch naar ga kijken. Ik wil deze musical al zien sinds dat ik weet dat die naar Nederland komt - dankzij Bente, die hier in speelt -, maar het feit dat er een rapper in een musical zit en ook echt rapt en een verteller is vind ik stiekem heel eng maar ik ben heel benieuwd. Vanaf maandag heb ik projectweek en twee examens, voor Engels moet ik een voldoende halen anders ben ik nu al gezakt, gooddd, stress. Nederlands als ik dat oefen en genoeg informatie erover zoek komt dat goed. School sucks! 

Laat jij je pinpas wel eens thuis zodat je niks koopt?
Liefs, Renee

18 opmerkingen

 1. Die onvoldoendes haal jij wel weer op, dat kan je! Ik wou ook dat het weer vakantie was..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig is de helft van die onvoldoende al in gehaald en die andere was een oefentoets dus is geen examen, dat scheelt. Komt goed, wat lief van je! Jaa vakantie .....

   Verwijderen
 2. Ik ben ook al weer toe aan vakantie, haha! En is het al zomer? Leuk dat je zaterdag naar het theater gaat! Heel veel plezier alvast =)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief, dankjewel! Zomer, ik hoop dat dat er snel is!

   Verwijderen
 3. Het komt vast helemaal goed met school! Wauw dat jij je pinpas thuis kunt laten, kan ik een voorbeeld aan nemen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, soms heb ik er moeite mee maarja als die thuis ligt kan ik niks kopen dus ik weet waarvoor ik het doe anders koop je toch weer het een en ander. :)

   Verwijderen
 4. Leuk een musical! Niet te kritisch kijken, gewoon genieten :) Succes met school!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ik doe een opleiding in theater dus dat is heel moeilijk om niet te doen, dankjewel!

   Verwijderen
 5. Dit soort overzichtjes/artikels vind ik heel leuk om te lezen! Die documentaire over die Orka, lijkt mij nog steeds heel interessant en ook heel zielig! En het filmpje van die jongetjes die een meisje moeten slaan heb ik ook gezien, zo schattig en mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa het is ook heel zielig maar ook te interessant waardoor je het af kijkt. Ja moooi is dat filmpje he!

   Verwijderen
 6. Haha heel slim om je pinpas thuis te laten, moet ik misschien ook maar eens gaan doen. Veel plezier zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Komt vast goed met school! Probeer ik ook tegen mezelf te zeggen, ondanks dat ik ook ontzettend uit kijk naar vakantie... :')

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goede tip om men pinas thuis te laten. Misschien moet ik dat ook eens doen haha! En die voicememo's zijn gewoon te gezellig! Moeten we zeker niet mee ophouden! Tegen wie moet ik anders zingen? xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja doe jij dat ook eens Shar, hahahah. Hier stoppen we niet mee en anders stalk ik je tot je reageert <3

   Verwijderen
 9. Ik vond Blackfish heel heftig. Echt iets wat naar mijn mening iedereen gezien moet hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat ben ik zeker met je eens. Misschien een idee voor middelbare scholen tijdens biologie :)

   Verwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.