MONDAY TALK | CREATIEF MET KARTON

maandag 26 januari 2015Boem, toen was het een week later. Een drukke week, zo druk dat er dus helemaal niks online is gekomen. Oeps dat was niet helemaal de bedoeling, ondanks dat dit niet de bedoeling was heb ik wel een toffe en vermoeiende week gehad, buiten de twee examens om dan. Het was projectweek op school en zijn creatief bezig geweest met karton, nou ik voelde mij weer een klein kind hoor, haha. 

Dan ben je dus een week lang bezig met een soort van knutselen van een decor en dan is het met nog geen dertig seconde weer van de muur af. Weg je creatie waar je uren mee bezig bent geweest. Dat was mijn week in het kort.

Mijn week begon met een examen, spraak van Nederlands, we moesten een betoog houden. Stress stress stress maar het is gelukt. Wanneer ik mijn cijfers krijg, I really don't know. Het mag vier weken duren, oh oh oh. Na het examen hadden wij de eerste dag ons vormgeving project, allemaal leuk en aardig ik was mega moe. Renee was weer eens vol energie zoals de rest van de week, not. Deze dag was meer brainstormen. Dinsdag was ook een brainstorm dag en daarna onze eigen vormgeving maken. De klas werd in tweeën gedeeld en ik twee studio's stond aan het eind van de dag een mega decor van karton. Tof om te zien, gek dat je met karton zoveel verschillende kanten op kan.

Woensdag was examen nummer twee, Engels luisteren. Deze heb ik verknald, ik heb mijn cijfer nog niet terug maar dat is één ding wat zeker is. Na het examen mochten wij weer lachend verder met project, wij zijn weer verder gegaan met het decor en kregen wij weer extra opdrachten om met het karton te doen. Aan het eind van deze dag ging alles kapot, maar wel kapot op de manier van het mag niet kapot want morgen moeten wij er weer een nieuw decor mee maken, hoera.

Donderdag werd er een plan gemaakt van decor, dit werd het decor waar wij in gingen spelen, wat wij gingen spelen wisten wij totaal niet. Dit was echt een rare dag, ik kon elk moment in slaap vallen en was ook totaal niet aan het opletten. Ik was blij dat deze dag was afgelopen, of nouja na het project ging ik met een deel van de klas naar Amsterdam, naar een voorstelling van toneelgroep Amsterdam. Laat in de avond thuis en de volgende dag weer vroeg op weg naar school, de laatste dag begon om negen uur in de ochtend, wauw wauw wauw te vroeg. 

Tot het eind van de ochtend maakte wij het decor af en zijn daarna gaan spelen. Dat zie je ook op de foto, even brainstormen over wat allemaal mogelijk was. Na de lunch pauze zijn wij gaan repeteren en om drie uur moesten wij presenteren. Hoe het uiteindelijk is geworden heb ik niet op beeld maar hier onder wel een mooi kort filmpje van hoe wij ons harde werk in een paar seconde van de muur aftrekken.

video

Nu is het maandag en ik ben nog steeds moe, maar de week is weer begonnen. Weer de normale schooluren en normale schoollessen. Het is oké over vier weken heb ik een week vakantie, tot die tijd nog even hard mijn best doen op school en al met al was deze week wel oké. Creatief zijn met iets is leuk en vooral als je iets maakt wat je niet verwachtte te kunnen maken. 


Eigenlijk zou vorige week mijn verhaal over de musical Hartsvrienden online komen - die trouwens vandaag in première gaat - maar die komt deze week, vanaf vandaag ga ik weer lekker bloggen. 

Een hele fijne week!
Liefs, Renee

14 opmerkingen

 1. Pfoe lekker druk dus! Respect hoor! Wel leuk, met karton een decor bouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow wat een vreemde foto hihih
  Scheelt wel een hele hoop dat dit wat simpeler is en dat het dan niet heel erg is dat het er zo weer afgehaald word.. Fijn dat je nu weer aan je normale uurtjes begint <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke vorm van kunst! En ook erg creatief. Liefs, Roxanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, grappig. Die twee mensen links op de foto zag er best raar uit. maar wel origineel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahah, niet mijn idee maar wel heel tof ja! X

   Verwijderen
 5. Wat onwijs origineel! Fijn dat je weer lekker gaat bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, een week geleden alweer maar nu is de planning er weer en komen mijn artikels weer online! X

   Verwijderen
 6. Het ziet er wel heel tof uit met het karton zo! Leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.