EEN DAGJE THEATER | DE MUSICAL HARTSVRIENDEN

woensdag 11 februari 2015

Het beginbeeld, lekker ver vanaf het balkon.

Ondertussen is het al twee weken geleden dat ik naar de musical Hartsvrienden ben geweest. Samen met mijn moeder en beste vriend stapte wij om vier uur in de auto, de musical begon om acht uur. Vier uur van te voren met de auto? Ja, wij zijn in Oss naar het theater geweest omdat wij nog kortingsbonnen hadden voor dat theater en Brabant is twee uur rijden voor ons. De musical Hartsvrienden gaat over een tweeling, gespeeld door Jim Bakkum en Guido Spek, oh oh oh die zijn trouwens echt mooi, ondanks de kleding die zij dragen.

Hartsvrienden gaat dus over een tweeling, die bij de geboorte worden gescheiden. Één van de twee komt te recht in een rijk gezin en de andere groeit in een arm gezin op.  Zonder dat zij weten dat zij een tweeling zijn leren zij elkaar kennen, zij worden beste vrienden omdat zij op dezelfde dag jarig zijn. Het verhaal speelt zich af gedurende hun hele leven, je ziet ze wanneer zij geboren worden, wanneer zij zeven jaar zijn, wanneer zij veertien, vijftien, zestien, zeventien en achttien jaar zijn en wanneer zij zevenentwintig jaar zijn. Het einde ga ik niet vertellen want dat is te zonde om dat te vertellen. Ik wist al wat het eind was door foto's en video's die ik had gezien op internet. Ik dacht nog bij mezelf, nee Renee niet kijken laat het nou maar op je afkomen maaaar hè ik kon het weer niet laten. 

Ik ben echt verliefd geworden op Guido Spek - ja ik beken en ach hij leest dit toch nooit dus dit kan ik bekennen -, hij is in het echt, wauw, meer hoef ik niet te zeggen. Buiten dit feit om verbaasde ik mij echt over zijn spel en zang. Hij is beter dan ik verwacht had en dan kan je wel zeggen ja maar Renee als hij geen talent heeft staat hij echt niet in die musical. Ja dat weet ik, ik weet dat hij kan acteren want hij speelt in Goede Tijden, Slechte Tijden - al is dat ook niet echt dat je denkt wauw -, verder weet ik dat hij een musical opleiding heeft gedaan - stalk stalk, ja dat weet ik door internet - en hij heeft ooit in het verre verleden in Goede Tijden, Slechte Tijden gezongen en als je niet kunt zingen doe je dat niet, als je slim bent ten minste.

Slotapplaus

Verder was ik altijd al verliefd op de stem van Jim, wauw. Meer over hem ga ik niet zeggen, i love it. Yes-R was voor mij een dingetje. Een rapper, ehm ja. Hallo, wie stopt er een rapper in een musical, gaat het goed daar in die hersenpan van je? Ik geef toe, ik was hier te negatief over. Een rapper in een musical moet je smaak wezen, niet mijn smaakt. Was het slecht, nee. Vond ik het leuk, nee. Conclusie, ik zeg er niks over. Oké, nu ben ik iets te negatief, voor een rapper doet hij het leuk. Dit klinkt ook niet heel aardig, maar ik heb respect voor Yes-R, hij doet het wel even. Hij is niet zijn wereldje en dat merk je iedereen - inclusief ikzelf - heeft er commentaar op. Yes-R, je bent tof.

Verder was ik te blij dat Bente van den Brand in deze musical speelt, stiekem ging ik voor Bente heen maar oké dat ter zijde. Bente is goed, wauw wauw wauw. Ze speelt de rol van Linda, een beetje een stoer meisje dat alleen met jongens om gaat, blablabla. Krijgt ergens op haar achttiende een relatie met Guido Spek - Bente, mag ik alsjeblieft voor één uur jouw rol spelen? -, zij vinden elkaar al leuk van kleins af aan maar Guido vraagt haar nooit. Blablabla, verder gaat ze vreemd met Jim. - Oké, Bente nu wil ik misschien nog wel grager jouw rol voor een uurtje spelen, een kwartiertje of tien minuten is al oké. - Ja, meer te zeggen over haar rol heb ik niet, behalve dat ze dit goed doet en haar stem, oh oh oh. You get it right?

Fotoshoot in de mcdonalds is altijd leuk. 

Het verhaal is prachtig en zeker een aanrader, het decor is fijn. Niet te veel poes pas maar gewoon het minimale en dat is genoeg. Wel heb ik weer wat te zeuren, op de foto van het eind applaus zie je twee stoelen staan, dat vind ik spuug lelijk. Het beeld dat ze daar met ze allen op een rij staan is zo mooi en dan zie je daar achter drie stoelen, niet nodig en lelijk. Laat ik het dan ook even over het begin hebben, wat een prachtig en sterk begin. Het geeft niks weg van het verhaal, iedereen komt langzaam neuriënd -achteruit- oplopen. Het zegt niks over het verhaal maar ik vond het prachtig.

De muziek is prachtig, dezelfde muziek komt vaak terug en dat herken je, juist doordat je het herkent krijg de muziek meerdere betekenissen. De muziek is prachtig. Wat ik mega interessant en inspirerend vond was dat iedereen ook een kind van zeven, veertien, vijftien, zestien, zeventien en achttien speelde. Het was ook duidelijk te merken hoe oud zij speelde, of ten minste als je het niet zou weten zou je er aardig in de buurt schatten. Ik begrijp heel goed als je er geen beeld bij hebt dus als je HIER klikt kun je de trailer van de musical zien.

Ga je wel eens naar een musical?
Liefs, Renee

6 opmerkingen

 1. Wauw, wat lijkt deze musical me tof! Ik ben zelf ook wel eens naar wat grote musicals geweest, heel leuk om te doen. Echt een ervaring!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is deze ook zeker maar als je ooit naar een grote musical wilt heb ik een lijst voor je die ik toch stiekem eerder aan zou raden. Jaa theater avondjes zijn fijne ervaringen. X

   Verwijderen
 2. Cute and fun photo on the end of the post

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.