MAG IK UITLEG ALSJEBLIEFT!

vrijdag 27 februari 2015Het leven is nogal ingewikkeld en er zijn mega veel dingen wat ik niet begrijp, mag ik uitleg alsjeblieft? Ik weet dat ik achter veel van deze dingen niet zal komen, ondanks dat denk ik veel - te veel - na en vraag mij heel veel af, vandaag deel ik een aantal van mijn gedachtes waar ik graag uitleg over zou willen. 


Waarom zeggen mensen altijd dat je schapen moet tellen als je niet kunt slapen, wat hebben schapen in hemelsnaam te maken met slapen, geen één dier heeft in mijn ogen te maken met slapen en waarom als je die zou tellen zou je wel in slaap vallen, ik snap dit helemaal niet.

Waarom druk je een knop harder in als die niet werkt, we weten stiekem echt wel als wij die knop harder indrukken dat die knop nog steeds niet werkt. 

Waarom druk je het stoplicht knopje honderd keer in, we weten echt wel dat het daardoor niet sneller gaat maar waarom doen mensen dat dan nog steeds? 

Waarom is een orange vertaalt naar sinaasappel en waarom heet het een orange, komt dat door de kleur of is de kleur vernoemt naar de vrucht, dit vraag ik mijn echt af. 

Waarom is de doos van een pizza altijd vierkant? ik begrijp dat je een doos rond maakt dat de pizza er niet uit komt maar waarom maken ze die pizza dan niet vierkant, dan hebben we meer pizza. Ik snap de combinatie van een rond iets in een vierkante doos gewoon niet. 

Waarom praat je harder als mensen je niet begrijpen, ten minste ik merk dat veel mensen harder gaan praten als ze iets moeten herhalen omdat bijvoorbeeld mensen het niet begrijp maar je volume maakt niks uit echt niet! 

Waarom reageren mensen met eerst, first of whatever. WAAAROM!!? Wat maakt het uit dat jij de eerste bent en waarom maken mensen hier een wedstrijd van, heb je niks beters in je leven te doen? - Sorrry niks persoonlijks - AAAAAH, i don't get it!!!!!

Waarom vraagt een tandarts altijd dingen aan je als je mond vol zit met troep van hun, dan kan ik toch niet antwoordde dombo, begrijp je dat na al die jaren nog steeds niet, wauw. 

Waarom vragen mensen of ze wat mogen vragen, stel ik zeg nee, stel je je vraag dan echt niet? Vraag het gewoon meteen, kost minder tijd. 

Waarom en vooral hoe kunnen kameleons van kleur veranderen, het lijkt net of er een lampje in hun zit en steeds veranderd, mag ik dat ook? 

Dit was even een kijkje in mijn hoofd, als ik op dit soort dingen antwoord krijg zal het niet veel toevoegen aan mijn leven denk ik, ik zal er ook niet veel slimmer van worden maar toch ben ik er erg benieuwd naar, ohja en sorry voor mijn mooie warrige foto hahaha #charmant! 

Wat vraag jij jezelf wel eens af? 
Liefs, Renee

36 opmerkingen

 1. Ja waarom... Ik druk ook vaak snel op een stoplicht maar gaat inderdaad daardoor niet sneller op groen. Van de pizza doos heb je eigenlijk wel gelijk waarom is die niet rond? Leuk geschreven dit artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah, grappig als je jezelf daar op betrapt. Lief van je, dankjewel Lonneke! X

   Verwijderen
 2. Haha zo grappig! Ik denk dat ze die pizza doos vierkant maken zodat je de pizza er makkelijk uit kunt halen. Als het rond is en het past precies, moet je hem op z'n kop houden en dat is ook niet echt praktisch!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa daar moet ik je wel gelijk in geven, rond zou niet handig zijn inderdaad.

   Verwijderen
 3. hahaha wat heb ik gelachen om jou! Wat ben je toch een heerlijk en grappig mens! <3 xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Was die van het stoplicht een stille hint naar mij?? Haha! Super leuk weer gedaan!!! :* xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eeerlijk waar echt niet, daar denk ik nu pas aan nu je het zegt, hahaha! <3

   Verwijderen
 5. Haha hele leuke post! Ik herken inderdaad meerdere dingen. Het gaat vanzelf, maar toch doe je het. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaa geweldig artikel! Maar o zo waar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow over de meeste dingen heb ik eigenlijk nog nooit nagedacht? Vooral die over de pizza is inderdaad raar. En sshhhhht, ik druk altijd 1000 keer op de verkeersknopjes haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat. een. geweldig. artikel.
  Zulk soort dingen vraag ik me dus ook af, vooral die pizzadoos, hahah!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Reacties
  1. ja zeker en het is heel vervelend dat je je er over frustreert , haha.

   Verwijderen
 10. Oké, ik ga hier over heel veel dingen nog lang over nadenken. Bedankt. Hahah
  Ookal zeg je nee, op de vraag of ze wat mogen vragen.. ze horen het vaak niet eens en vragen het dan alsnog.. Maar ik doe het ook vaak in een winkel aangezien ik het zo gek vind om inééns iets te gaan vragen :')

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de winkel begrijp ik het heel goed, dan doe ik het ook. Is beleefd maar bedoelde meer als ik bijvoorbeeld met jou zou praten en het dan zou vragen, hihi. Graag gedaan, met liefde speciaal voor jou girl! <3

   Verwijderen
 11. Hahaha, die eerste vind ik wel erg leuk, zo heb ik er eigenlijk nog nooit over nagedacht. En met alles heb je enorm gelijk, heel leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha dat van dat stoplicht en harder op knopjes duwen is heel herkenbaar. Doe ik zelf ook en natuurlijk helpt dat niet. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. In al deze dingen kon ik mezelf vinden, oeps! Wat een leuk, origineel artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit is ZO herkenbaar. Op knopjes drukken, vaaaaak op knopjes drukken, maar waarom? Ik vraag me ook altijd af waarom ananas overal in de wereld zo wat ananas heet, zelfs in het f*cking Arabisch, maar in het Engels "pineapple", serieus? WAAROM? x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wist ik niet eens, maar toch vind ik pineapple wel een tof woord maar waar ik dan over na denk hoe klinkt dat lied van spongebob eigenlijk in het engels haha, jij laat mij altijd nog meer nadenken, dankjewel super fijn haha! <3

   Verwijderen
 15. Hahaha, heb wel even moeten lachen om je vragen :') Tegelijkertijd dacht ik ook: ja, waarom eigenlijk...
  Bij twee vragen kon ik me vaag herinneren dat ik er iets over gelezen had (geen idee waarom ik dat soort dingen onthoud...)

  Ik heb ze even voor je opgezocht! Worden we er niet echt slimmer van, maar leuk om te weten is het misschien wel :)

  Schapen tellen - http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/3639301/2014/04/22/De-bittere-waarheid-over-schaapjes-tellen.dhtml

  Pizzadozen - http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/de-maatschappij/waarom-bezorgen-ze-ronde-pizzas-een-vierkante-doos

  Leuk blogbericht! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hahahahahaa ik heb echt gelachen, je komt morgen bij mij in de spotlight, dubbel & dwars verdiend <3

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.