DOE WAT JE ZELF WILT ALSJEBLIEFT.

donderdag 12 maart 2015Hoe vaak denk jij bij jezelf, ik wil dit doen maar ik doe het niet want het is gek? Ik duizend keer maar stop daarmee want niks is gek, als jij iets wilt doen doe het dan, je kunt beter ergens spijt van krijgen omdat je het hebt gedaan in plaats van spijt hebben dat je iets niet hebt gedaan, wijze woorden van mijn moeder. 

Ons hoofd maakt over uren, denken denken denken. Als jij iets ziet, gaat het eerst naar je hersens en weet ik veel wat er allemaal gebeurt in je hoofd voordat jij echt ziet wat het is en het gaat zo snel dat wij dat niet eens door hebben. Je hoofd doet zo veel en wij blijven maar doordenken. Goed, waar ik het over wil hebben vandaag - als jij iets wilt doe het dan, ga ervoor en denk niet misschien is het gek. NO WAY, het is niet gek en anders maar lekker wel. Als jij het wilt doen, doe het dan. 

Op de middelbare school moesten wij een keuze maken met wat voor mbo wij wilde doen, theater. Ik wou theater, beetje gek voor iemand die de sportafdeling doet maar goed. Als mijn moeder niet tegen mij had gezegd dat ik het gewoon moest proberen had ik het nooit geprobeerd, want ik mijn hoofd zei ik tegen mezelf, doe maar niet dat is gek. Mensen gaan het gek vinden als jij auditie gaat doen. Nee, stop met denken, als jij dat wilt doen moet je dat lekker doen, het is jouw toekomst en het maakt niet uit wat andere daarvan vinden. 

Soms is het lastig, al dat denken. Soms denk je zoveel dat je ook over dingen gaat nadenken waar je niet over wilt nadenken, is het gek als ik dit draag, is het gek als ik mijn haar afknip of is het gek als ik morgen opeens eyeliner op doe, don't worry. Wil jij dat doen, doe het dan alsjeblieft. Wat maakt het nou uit wat je klasgenoten ervan vinden of de mensen op straat. Ja ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan maar echt waar probeer je minder druk te maken over wat andere van je vinden en denk eens aan jezelf, wat vind jij belangrijk en wat wil jij graag doen. Als je daar naar gaat luisteren wordt jij ook een stuk vrolijker. 

Als jij het wil doen, doe het dan! 
Liefs, Renee

22 opmerkingen

 1. Heey,

  Ik heb je genomineerd voor de liebsteraward. Hopelijk wil je deze award doen.

  https://jessicasthing.wordpress.com/2015/03/12/liebsteraward-hilly%F0%9F%91/

  Liefs Jessica

  En mooie post

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief Jessica, dankjewel. Ik ga zeker een kijkje nemen! <3

   Verwijderen
 2. Dit heb je heel mooi geschreven! En je hebt gelijk, iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt. En je niet te veel laten beïnvloeden door ander mensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken het inderdaad. Teveel nadenken over wat anderen er van vinden. Mooi geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet doen, echt niet doen, zo zonde als je straks iets niet doet omdat je denkt dat andere het gek vinden, volg je hart! <3

   Verwijderen
 4. Mooie geschreven en je hebt echt gelijk! Doe wat je wilt het is jouw leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt helemaal gelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat schrijf jij toch altijd mooie artikelen <3 Ik denk inderdaad ook veel te lang na waardoor alles wat ik doe of wil eigenlijk stom wordt, irritant is dat he! XO

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief, dankjewel Inge en alsjeblieft probeer het minder te doen en doe het gewoon. Niet denken over wat andere vinden, zometeen doe je iets niet en krijg je er later spijt van. Doe dan maar iets waar je spijt van krijg dat je het wel hebt gedaan. X

   Verwijderen
 7. Klopt helemaal! En wat een leuke foto! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg herkenbaar! Dit doe ik dus altijd.. Mooi geschreven meid! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Valerie, volg je hart en denk niet te veel na! X <3

   Verwijderen
 9. Klopt helemaal! Goed gezegd Reneetje! XXX

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.