HET IS OKÉ OM JE NIET OKÉ TE VOELEN

zaterdag 14 maart 2015


Iedereen heeft wel eens problemen, iedereen voelt zich wel eens niet goed en gek genoeg vinden wij dat erg. Vaak durven wij niet om hulp te vragen, want je kunt dit alleen. Niemand hoeft te weten dat het niet goed gaat met jou maar weet je, het is oké om je niet oké te voelen en hulp te vragen.

Op dit moment zit ik in een hoofdstuk van mijn leven waar het het ene moment goed gaat en het andere moment ik totaal in kan storten van verdriet, vermoeidheid en te veel vragen aan mezelf. Je leven zou je kunnen vergelijken met een boek, je hebt goede en slechte hoofdstukken. In een boek zou je slechte hoofdstukken dicht kunnen plakken en niet naar kijken maar in het echt gaat dat even anders. Door slechte hoofdstukken moet je heen, iedereen heeft momenten waar die zich niet fijn voelt. Bij de ene is het erger als de ander maar je kunt elkaar niet met elkaar vergelijken en dat moet je ook zeker niet doen.

Gaat het goed met je Renee? Ja gaat prima, met andere woorden nee ik voel mij kut maar loop maar verder ik wil het er niet over hebben, ik kan dit alleen. Geloof mij er zijn dingen die je niet alleen kunt, ook al wil je het heel graag. Je bent geen superheld en dat hoef je ook niet te zijn, je bent een mens en een mens heeft af en toe hulp nodig. Spreek het uit, praat erover. Nadat je het hebt uitgesproken lucht het zo veel op. Je moet je hoofdstuk niet dicht plakken, je moet door het hoofdstuk heen, het afsluiten en door naar het volgende hoofdstuk. De ene keer gaat het makkelijker als de andere keer. 


Je gevoel delen, huilen in het openbaar en je verhaal vertellen zien veel als iets slechts. Het enige wat er door mijn hoofd ging toen ik het uitsprak was Renee wat ben jij zwak, ga gewoon door maar zo moet en mag je niet denken. Ik vind je juist sterk en dapper als je het uitspreekt, je hebt zo veel moed nodig om jouw pijnpunt te delen en dat mag, iedereen heeft het wel eens moeilijk. Je bent niet de eerste en je zal ook zeker niet de laatste zijn.

Alles zelf willen doen, alles zelf willen uitvinden, alles zelf willen oplossen is zoveel makkelijker dan zeggen eigenlijk, ja ik heb hulp nodig. Kun jij mij helpen? Het is één van de moeilijkste dingen, maar wel één van de beste dingen die je kunt doen. Om hulpen vragen betekend niet dat je zwak bent, niet alles kan je alleen, soms ik een beetje hulp fijn.

Wat ik wil zeggen is, probeer niet met je problemen rond te lopen als ze te zwaar zijn om alleen op te lossen maar vraag om hulp. Het een lange weg zijn om je te beseffen dat hulp krijgen soms niet zo erg is maar juist fijn. Van deze weg leer je en het zal het allemaal steeds makkelijker gaan. 

Helaas zijn wij geen superhelden, soms kun je het niet alleen maar dat is echt oké.
Liefs, Renee

40 opmerkingen

 1. Ik vind dat je helemaal gelijk hebt! Goed artikel, mooi geschreven ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi artikel en je hebt helemaal gelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je dit mooi geschreven Renee. J hebt helemaal gelijk iedereen heeft mooie in minder mooie momenten in het leven. Gelukkig kunnen we van de minder mooie momenten wel heel veel leren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig kunnen wij daar inderdaad heel veel van leren, zo is er ten minste nog iets aan wat positief is. X

   Verwijderen
 4. Super mooi geschreven, helemaal waar! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een ontzettend goed en sterk artikel is dit zeg!
  Zelf ben ik begin dit schooljaar even helemaal ingestort en om dan openboek te spelen is inderdaad helemaal niet zo verkeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vervelend Fleur, ik hoop dat het beter met je gaat nu! <3

   Verwijderen
 6. Ik heb de laatste tijd wel geleerd dat ik het niet alleen kan, maar ook dat het helemaal niet erg is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig is dat niet erg nee, zou niet best zijn als je altijd alles alleen moet doen. X

   Verwijderen
 7. Wat mooi geschreven en echt helemaal waar! Ik wil het vaak wel vertellen, maar het lijkt alsof iedereen problemen heeft en dan wil ik niet dat ze die van mij ook nog in hun hoofd steken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp heel goed wat je bedoelt, ik denk altijd er zijn zoveel mensen die het slechter hebben als mij dus waarom zou ik het dan delen. Soms is delen toch de beste manier want ook jij moet je verhaal kwijt. X

   Verwijderen
 8. Zo mooi geschreven! Zoiets las ik gisteren toevallig in de Cosmopolitan. Ik zit de laatste tijd ook niet lekker in mijn vel en ik begin langzaamaan meer erover te praten, het helpt wel een beetje! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig dat het een beetje helpt, ik hoop dat het steeds een stukje beter gaat met je! X

   Verwijderen
 9. Wat knap dat je het uitspreekt. Tegenwoordig moet alles altijd goed gaan en dat is zeker niet de realiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker niet nee, ik vind je juist heel sterk als je laat zien dat het misschien even niet goed gaat en je er alles aan wilt doen, we zijn niet perfect en dat zullen we ook nooit worden, soms gaat het even niet. X

   Verwijderen
 10. Mooi geschreven en iemand om hulp vragen is inderdaad soms moeilijk maar wel het beste! Heel erg mooi geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah renee, wat heb je dat mooi geschreven zeg!
  Het is inderdaad oké om je even niet oké te voelen.
  Hou je taai kanjer!
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. He bah je omschrijft precies hoe ik me de laatste tijd weer voel.
  We kunnen wel elkaars superheld zijn ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het beste idee ooit! Dikke knuffel voor jou, je weet mij te vinden hè! <3 X

   Verwijderen
 13. Ik vind het echt heel fijn om te lezen dat het oké is om je niet oké te voelen, want ik krijg de laatste tijd vaak het idee dat het juist meer oké is om toch te doen alsof je je helemaaaal prima voelt. En inderdaad, een hoofdstuk afsluiten is soms niet makkelijk, vooral niet als het gaat om een hoofdstuk waar in je héél veel vertrouwen bent verloren. Ik ga het gewoon zeggen: ik voel me ook niet oké en ik ben blij dat ik niet de enige bent. Maar Renée, uiteindelijk komt het helemaal goed <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neeeee, dat is het zeker zeker niet. We zijn niet perfect en dat zullen wij nooit worden en ons gevoel weg proppen is het slechtste wat wij kunnen doen, geloof mij daar ben ik de afgelopen tijd heel hard mee op mijn plaat gegaan. Denise, het heeft tijd nodig maar uiteindelijk komt het weer goed, X <3

   Verwijderen
 14. Goed artikel, helemaal mee eens en soms heb je gewoon een dag dat je niet jezelf bent moet kunnen toch! Of het nou met of zonder reden is maakt niet uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw, heel mooi artikel! Ik ben het er helemaal mee eens, iedereen heeft wel eens slechte dagen of periodes en af en toe lukt het gewoon niet alleen. Hulp vragen zou dan ook geen probleem moeten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou het zeker niet, maar het is helaas wel heel moeilijk. We leren allemaal en alles op zijn tijd! X

   Verwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.