JA IK LACH

zondag 29 maart 2015


Ik ben niet echt heel goed met emoties, het liefst stop ik ze weg en zie ik het dertig jaar niet maar er zat een moment aan te komen dat ik het niet meer kon tegen houden. Ik lach maar ben ik wel blij?
Ja ik ben blij, zeker weten maar ik heb momenten waar verdriet het even wint van de blijheid. In mijn ogen was verdriet iets ergs om te hebben, maar ik heb de laatste tijd veel geleerd en ik ben er achter gekomen dat verdriet hebben totaal niet erg is. 

Ik heb veel geleerd de afgelopen tijd en zo heb ik ook meer de betekenis van verdriet ontdekt, verdriet is lastig en ik denk dat wij het nooit helemaal zullen begrijpen wat het is, hoe het komt en hoe het weer weg gaat. Als je verdriet hebt om wat voor reden dan ook laat dat zien hoeveel je hebt gedaan voor het geen. Vaak heb je verdriet wanneer je iets of iemand verliest of als iets waar je hard voor hebt gewerkt niet uitpakt zoals je wilde.

Je vindt het erg dat die gene er niet meer is omdat je het zo leuk met die gene had of je vindt het erg dat iets niet gelukt is omdat je er zo hard voor gewerkt hebt. Doordat je verdriet om iets hebt weet je dat dat geen belangrijk voor je was/is en dat is het mooie aan verdriet. Verdriet is niet erg en iedereen heeft wel eens verdriet. Verdriet mag en kan je delen en het is niks om je voor te schamen want juist het geen waar je verdriet om hebt is zo mooi. 

Ja ik lach want ik ben blij, ondanks dat ik blij ben zit er af en toe een klein beetje verdriet en dat moet eruit. Wil ik dat? Nee, maar het is wel het beste. Ik was een boek met dicht geplakte hoofdstukken, ik lachte heel hard en plakte het dicht. Dat hoort niet, je hoort elke pagina van een boek om te slaan alleen zo kan je een boek uitlezen. Wij zijn hetzelfde als een boek, wij moeten overal doorheen willen wij verder. 

Plak je pagina's niet dicht maar deel het. 
Liefs, Renee
4 opmerkingen

  1. Precies en dan niet dicht plakken en omslaan naar een nieuwe pagina <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je dit weer mooi geschreven, Renée! <3

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.