MAAKT SOCIAL MEDIA ONS LEVEN BETER?

vrijdag 6 maart 2015Een wereld zonder social media kunnen we ons niet meer voorstellen, ik maak er zelf ook verschrikkelijk veel gebruik van en toch krijg ik vaak naar mijn hoofd gegooid Renee, waarom reageer je nooit?, Renee ben ik weer niet interessant genoeg? of jij doet niet zoveel met internet hè. Het is waar soms reageer ik verschrikkelijk laat of niet maar dat ik niks met social media doe is totaal niet waar, ik denk dat ik er zelfs te veel mee doe en soms vraag ik mij echt af of een wereld zonder niet beter is.

Begrijp mij niet verkeerd, ik ben te blij met het internet. Zonder internet had ik nu geen blog gehad en jullie als geweldige lezers, zonder internet had ik nooit zoveel contact gehad met mensen om mij heen en had ik in sommige gevallen mensen niet eens leren kennen. Er zijn heel veel voordelen aan het internet maar ook zoveel nadelen en door dat er zoveel nadelen zijn vraag ik mezelf soms af of het leven niet beter zou zijn zonder al deze mogelijkheden op het internet.

Tegenwoordig komt er zelf in het nieuws wat veel besproken wordt op het internet, zoals die belachelijke jurk. Het was overal maar dan ook overal op tv te zien dat wij als idioten gingen zeuren om de kleur van een domme jurk, is er geen belangrijker nieuws te vertellen. Er wordt zoveel gepest op het internet, het is echt niet normaal. Er komen zoveel naaktfoto's online en ja dat is vaak je eigen schuld maar door het internet verspreid dat zo makkelijk en het kan de rest van je leven je blijven achter volgen want alles wat op het internet komt gaat nooit helemaal weg. Als jij ergens solliciteert controleren zij zo vaak jou naam op het internet, bezoeken je Facebook profiel maar waarom, waarom kunnen mensen jou niet face to face beoordelen. Moet ik er dan echt om denken wat ik op het internet zet. Stel ik ga een avondje uit, dat zal met mij niet snel gebeuren maar stel dat. Ik word helemaal dronken en er worden foto's daarvan op Facebook gezet tot in het ergste geval kunnen mensen je daarom afwijzen voor een baan, dat is toch bizar. Op school vertelde een docent dat een kennis van haar niet werd aangenomen omdat zij geen vrienden op Facebook had dus wel geen sociaal leven zou hebben, PARDON!?

Het is tegenwoordig zo krom, als je geen account hebt word je scheef aangekeken, heb je wel een account maar niet zoveel vrienden heb je blijkbaar geen sociaal leven en als je te veel vrienden hebt zijn zij toch niet je echt vrienden. Kan het dan ergens wel goed zijn? Ik heb bijna vierhonderd vrienden op Facebook, voor de ene is dat veel voor dan andere weinig maar eerlijk is eerlijk ik ken bijna iedereen persoonlijk, van vage kennis ooit één keer gezien tot beste vrienden. Wat maakt het uit, al heb ik tien vrienden of duizend het zou niks uit moeten maken voor de buiten wereld. Het gaat erom hoe jij bent en niet hoe jij bent op je internet accounts.

Naast dit alles ben ik internet heel erg dankbaar, voor het mogelijk maken van het contact hebben met vriendinnen ver weg, toch op de hoogte te blijven van mijn vage kennissen waardoor ik ze toch beter leer kennen en voor de mogelijkheid dat ik kan bloggen. Internet is fijn, ik ben er dankbaar voor maar er is te veel keus en er komt steeds meer bij. Ik denk echt waar dat een leven zonder internet fijner zou zijn maar ik ben er toch blij mee.

Gebruik jij veel het internet? 
Liefs, Renee

7 opmerkingen

 1. Goed geschreven, helemaal mee eens. Vooral dat het nooit goed is qua aantal vrienden -.- Het leven tegenwoordig..!! Ik ben er overigens ook heel erg dankbaar voor en kan me wel een junkie noemen die vaak FB checkt enzo.. :/ Maar soms kijk ik hierdoor wel met een hele kritische blik naar mezlf van.. is dit nou eeeecht nodig? Het leven zou in sommige aspecten inderdaad fijner zijn zonder internet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal met je eens! Goed artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed geschreven! Vind het ook echt bizar hoor, bij sommige sollicitaties moet je je facebook profiel en je twitter enzo gewoon al doorgeven :P We moeten tegenwoordig gewoon opletten met wat we erop zetten want ja het kan mensen op verkeerde ideeën brengen en dat is zonde natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vraag het me af of het goed is. Ik denk ja én nee.. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed geschreven. Ik heb een haat en liefde relatie met internet. Ik vind dat door social media we meer onsocial in het echt zijn geworden. Tijdens een avondje met vrienden, zit iedereen op zijn telefoon. Met het avond eten, zit iedereen op zijn telefoon. Zelfs als ik hier naar de kroeg ga staat iedereen met zijn telefoon te klooien. Maar ondanks dat heeft het ook voordelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. AMEN! Eindelijk lukt het weer om comments achter te laten op je blog! Had wat internet probs en op mn telefoon of tablet werkt het dus niet haha! Maar ben het helemaal met je eens; teveel vrienden, dan zijn ze nep en bij te weinig word je aangekeken alsof je een freak bent.. RAAR! Super tof artikel! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.