MAG IK HET OPNIEUW DOEN MAAR DAN GOED?

zaterdag 7 maart 2015Iedereen maakt fouten, fouten maken is menselijk. Soms hoor ik mensen zeggen dat ze het opnieuw willen doen zoals zij die fout niet meer maken, i don't get it, why!? Als jij het opnieuw gaat doen weet je toch niet dat je die fout hebt gemaakt en misschien maak je die fout dan zo weer, of misschien niet maar ja dat weet je niet. 

Mag ik het opnieuw doen maar dan goed? NOOOO WAY! Fouten maakt iedereen, fouten maak je met een reden. Jij maakte ooit een keus omdat jij dacht dat dat de goede keus was, blijkbaar was dat niet zo en daardoor maakte jij een fout, shit happens. Dat was vast niet de eerste keer en sorry maar het zal ook niet de laatste keer zijn, gelukkig! Ja gelukkig ja. 

Fouten maken is goed, zo denk je er vast niet over als je net die fout hebt gemaakt maar echt waar fouten maken is goed, iedereen doet het. Fouten maken leer je van en fouten maken maakt jou zoals jij nu bent. Fouten zijn eigenlijk ook geen fouten maar leermomenten, ze helpen je om verder te leven, sterk te worden en veel te leren over het leven. Fouten maken doe je op zoveel verschillende manieren, op gebied van liefde, school, vriendschap, het leven en eigenlijk maak je overal fouten bij. Op dat moment verschrikkelijk rot maar daarna alleen maar fijn, dan doe je het nooit meer. 

Ik weet echt waar dat fouten maken niet leuk is, maar blijf lekker fouten maken want je leert ervan echt waar en je kunt alleen maar sterker terug komen dan je al was, je zult niet zwakker worden van een fout. Ik weet het het leven is oneerlijk, waarom moet je soms eerst iets fout doen zodat je het daarna goed kan doen.

Zou jij de tijd terug willen draaien om een fout niet te maken?
Liefs, Renee

18 opmerkingen

 1. Dit heb ik vaak meegemaakt. Vaak als ik een toets had gemaakt en ik kon weer even na mijn aantekeningen kijken en ik dacht ah no die heb ik fout. Dan heb ik heel vaak mag ik het asjeblieft over doen?! Nu weet ik het wel hihi. Ook had ik het met turn en acro wedstrijden vaak, dan waren we klaar en hadden we een fout gemaakt en wou ik zo graag overnieuw want ik kan het heus wel! Ik denk dat iedereen die heeft en dat het ook normaal is. Maar soms is fouten maken ook goed want ik denk dat je er ontzettend veel van kan leren en dat je er ook op een of andere manier sterker van wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Begrijp ik heel goed en ik zou die gedachten ook hebben en toch denk ik vaak, oké de volgende keer ga ik laten zien dat het lukt en dat ik het kan. Ben ik zeker met je eens! X

   Verwijderen
 2. Ik herken het. Ik ben het inderdaad met je eens dat fouten maken goed is. Het is menselijk en je leert ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je leert er zeker van, dankjewel voor je lieve reactie Annelot! X

   Verwijderen
 3. Zo denk ik ook! Mensen vroegen ook wel eens of ik terug zou willen naar het moment dat ik de pijn in mn hand kreeg. Maar als ik die pijn nooit had gekregen, zou mijn leven zó anders zijn geweest en had ik een hoop mensen niet ontmoet. Ik denk dat als je dingen veranderd, er altijd weer andere dingen gebeuren en je uiteindelijk nooit tevreden bent. Nee, niet alles is fijn en ja, ik leef liever zonder pijn. Maar alles gebeurd met een reden denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat denk ik ook lieve Eilish en ondanks dat de pijn helemaal niet fijn is, verre van denk ik dat als het niet zo was gegaan je leven nu heel anders zou geweest zijn, dat is dan iets waar ik altijd benieuwd naar ben, zou het dan beter zijn geweest. Dat denk ik ook, dat alles gebeurt met een reden! X <3

   Verwijderen
 4. Trial-and-error is mijn ultieme motto. Nee niet alles wat ik deed is perfect, maar dat kan me ook eigenlijk geen bal schelen. je fouten bepalen voor een groot stuk wie je bent, daar moet je trots op zijn!
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke post! Ik ben het helemaal met je eens. Door fouten ben je de persoon die je bent op dit moment en je kunt er alleen maar van leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg mooi! Soms baal ik wel van een fout en wens ik zo hard dat ik de tijd kon terug draaien. Maar ik denk dat ik al die fouten niet had gemaakt, nu niet de persoon zou zijn die ik nu wel ben. Dus gelukkig dat ik die fouten heb gemaakt. Gelukkig dat we fouten maken. Ook bekijk ik het positief: als je een fout maakt en het gaat slecht, zal er altijd iets op je pad komen dat goed is. Erg leuk geschreven! Liefs, Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie en goede gedachten, alles gebeurt met een reden en fouten maken is menselijk. Hoe groot de fout ook is, het hoort bij het leven. X <3

   Verwijderen
 7. Je hebt helemaal gelijk. Hoewel ik zelf soms ook wel denk: had ik het maar anders gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar dat denkt iedereen, ten minste ik denk dat iedereen dat wel eens denkt en dat is normaal. X

   Verwijderen
 8. Een heel herkenbaar stuk, maar ik ben ook van mening dat t vast gebeurd met een reden en dat je er uiteindelijk beter uit komt. Nee, ik hoef niet terug om iets over te doen maar dan beter. Het is goed zoals het nu is

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie reactie lieve Rebecca, ik sluit mij helemaal bij je aan! X

   Verwijderen
 9. Er zijn zoveel fouten maken die ik zou willen terug draaien, maarja helaas kan dat niet. Zoals je al zeg je leert er van en soms ook niet haha.

  XxX
  www.wendyvansoest.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles gebeurt met een reden, dus ook de fouten die je hebt gemaakt die je denk ik niet als fouten moet zien maar als leermomenten. X

   Verwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.