MONDAY TALK | EEN BRIEF AAN MAANDAG

maandag 2 maart 2015


Welkom terug maandag, hoe gaat het met je? Wordt dat eigenlijk wel eens aan je gevraagd, hoe het met je gaat? Ik ben daar oprecht geïnteresseerd in. Hoe is het eigenlijk dat bijna iedereen jouw vervelend vind en hoe is het om altijd de eerste te zijn? Elke week weer opnieuw ben jij de eerst. 

Lieve maandag, ik begrijp niet zo goed wat iedereen zo vervelend aan jou vind. Oké, we hebben net allemaal een fijn weekend gehad en nu ben jij weer terug, de maandag waar iedereen weer hard moet werken valt blijkbaar erg zwaar, maar stiekem vind ik je heel fijn. Maandag, een nieuw begin, een nieuwe start, nieuwe kansen, nieuwe dingen en weer fris en fruitig beginnen. 

Natuurlijk speel ik een beetje vals want als jij er bent mag ik nog steeds een beetje uitslapen. Mijn school begint om half één, ja lekker laat maar ik moet wel om half elf al in de bus zitten dus om half negen sta ik op. Je duurt voor mij altijd wel erg lang trouwens, ik kom gemiddeld pas om half elf / elf uur thuis, school tot negen. Gelukkig ben vaak wat fijner en mag ik stiekem eerder naar huis. Ik ben blij met je maandag, jij bent een nieuw begin. Ik kijk vrolijk terug naar vorige week en ik kijk vol moet naar de nieuwe kansen. Maandag, je mag er zijn. Bedankt dat je er bent, ik hoop dat het goed met je gaat. 

Veel liefs, Renee

12 opmerkingen

 1. Wat een heerlijk positief artikeltje! Mijn maandag is een extra dag weekend, ook zeker niet vervelend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk geschreven! We zou inderdaad wat minder negatief over maandag moeten denken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens je een fijne week toe!
  Misschien ligt het wel aan ons ritme van werken, waardoor we maandag haten? Als ik een weekend heb bestaande uit twee opeenvolgende dagen, dan haat ik maandag ook. Ik haat maandag echter niet als ik enkel de zondag had, en een lukraak gekozen vrije dag in de week. Heel gek. Hetzelfde met het 'vrijdaggevoel'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik denk inderdaad dat dat er veel mee te maken heeft, dankjewel Nicky, jij ook! X

   Verwijderen
 4. Wat een leuk, positief artikel in plaats van nog wat meer zeuren over maandag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat is waarom ik het deed, thank you Veerle! X

   Verwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.