MONDAY TALK | INSPIRATIE MAAR TOCH OOK NIET

maandag 23 maart 2015


Ik word overspoeld met inspiratie, het kopje concepten staat vol met dertig concepten. Elk bericht  heeft een titel en een paar zinnen wat ik erin wil schrijven. Zo ver kom ik en daarna stopt mijn inspiratie.

Dan lijkt het plots allemaal weg te zijn, geen inspiratie meer. Ik klik op de knop opslaan en ga naar de lijst met concepten, gelukkig staan er nog negenentwintig andere concepten te wachten dus ik kan er vast wel één afmaken. Dat heb ik dus mooi mis, ik kan staren, mijn vingers op de toetsen houden maar er komt geen beweging in. Ik heb genoeg inspiratie maar toch ook niet. Wat ik wil komt er op een één of andere manier niet uit. Het zit als een blok vast terwijl ik het zo graag wil delen. 

Ik merk als ik alleen op mijn kamer zit met geen afleiding dat ik uren kan typen, maar wanneer ik word afgeleid is het gebeurt. Alles is weg en het komt niet meer terug. Ik wil mezelf niet opsluiten, ik wil muziek luisteren en ondertussen gewoon lekker schrijven, maar op de één of andere manier lukt dat de laatste paar dagen niet zo goed. 

Nee bloggen is geen verplichting, je moet het ook niet als verplichting gaan zien, dat doe en wil ik ook zeker niet. Het is gewoon even vervelend want al de inspiratie is er, ik hoef het alleen nog maar af te maken en het kan online. Op de één of andere manier lukt het niet, terwijl de inspiratie maar binnen blijft komen. Wat heb je aan concepten, helemaal niks. Je hebt er niks aan, ja een back up voor als je niks hebt maar ja als er niks uit komt heb je er gewoon weg niks aan. 

Heb je dat ook wel eens, inspiratie maar toch ook niet
Liefs, Renee

6 opmerkingen

 1. Ik heb dat dus echt nooit (gelukkig!) ik weet altijd wel iets te bedenken waar en wanneer ik it maar ik begrijp wel dat het heel vervelend is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg herkenbaar, Renée! Ik heb op dit moment precies hetzelfde..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hier maanden last van gehad, ik moet eerlijk zeggen dat daarom de drive een beetje weg was. Maar gelukkig is dat allemaal helemaal goed gekomen en ben ik weer druk aan het bloggen. Dus ja, zeker herkenbaar maar neem de tijd om goed over je artikelen na te denken, je moet er natuurlijk 100% achter staan zonder al te veel druk!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik snap je echt helemaal! Heb ik ook last van op het moment, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het nog nooit gehad gelukkig, maar zeker vervelend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zie dit vaak voorbij komen op blogs. Er zijn ook een hoop tips voor! Geloof dat het valt onder het kopje 'writersblock'. Heel normaal dus!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.