MONDAY TALK | DE VERJAARDAG VAN DE KONING

maandag 27 april 2015

Goeie morgen op deze mooie maandag morgen. Happy birthday to the King. Heb je gefeest gisteren en heb je een kater of ging jouw wekker om vijf uur en sta je op de vrijmarkt je leuke spulletjes te verkopen? 


Ik doe het beide niet, ik houd er niet zo van. Mijn wekker mega vroeg zetten zodat ik mijn oude spullen kan verkopen nee dank je wel. Al sta ik wel vroeg op om mijn moeder, opa en broertje ontbijt te brengen want zij zijn wel bikkels die hun wekker zo vroeg mogelijk zetten om een goed plekje te bemachtigen. Zij verdienen dat ontbijtje ook heel erg want zij verkopen ook mijn spullen, te lief en te slecht dat ik het zelf niet doe maar ik houd er helemaal niet van en mijn broertje vind het wel leuk, opgelost, ik breng een lekker ontbijtje en hij verkoopt mijn spullen. Beste deal ooit, niet eerlijk maar ik ben hem dankbaar. 

Goed, Koningsdag. To the point, ik vind het een belachelijke feestdag. Buiten het feit om dat ik een dagje vrij ben, ondanks dat het bijna altijd in het weekend valt of ik gewoon altijd een week vakantie heb dus het niet eens door heb, vind ik het de meest onnodige nationale feestdag. Iedereen op straat viert feest, lees: zuipt zijn hersens kapot, omdat de Koning jarig is. De Koning drinkt toch ook geen drankje omdat ik jarig ben, al zou hij dan wel een leuk leven hebben als hij een drankje drinkt voor elke jarige burger - elke dag dronken -. 

Ik begrijp gewoon nooit zo goed waarom wij zo groots moeten uitpakken omdat de Koning jarig is. Alles is oranje, want dat is de kleur van Nederland maar vind de Koning dat wel een mooie kleur? Verder vieren wij ook de verjaardag van Maxima en zijn dochters niet en ik weet zeker dat bijna niemand weet wanneer zij jarig zijn en ik vind het zelfs zo boeiend dat ik het niet opzoek. Ik denk ook dat bijna niemand maar ooit heeft gezegd gefeliciteerd Koning wat wel normaal is als je iemands verjaardag viert maar goed het is zo en misschien ben ik wel gewoon jaloers dat niet zoveel mensen mijn verjaardag vieren, grapje

Ik hoop dat jij een hele fijne Koningsdag hebt en dat je niet een te grote kater hebt morgen! 
Liefs, Renee

6 opmerkingen

 1. Leuk geschreven! Zelf doe ik er ook niet zoveel aan, ik moet werken.
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, vind de Koning oranje wel een mooie kleur? Die is leuk! Haha. Ik heb vannacht Koningsnacht gevierd met een groep mensen bij iemand thuis. Verder blijf ik misschien wel de hele dag in mijn bed liggen haha.

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er eigenlijk nooit zo over nagedacht! Het is wel waar, maar het vieren van de verjaardag van de koning kan niet veel kwaad op zich haha. Ik heb Koningsdag 'gevierd' door de rommelmarktjes langs te lopen en er te staan!

  xoxo www.civilo.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik begrijp het helemaal! Ik zei ook nog tegen mn vriend ''waarom moeten we de vlag uithangen voor zijn verjaardag? Dat doet hij toch ook niet voor ons? Gelijk behandelen toch... Nou, dan ga ik mooi geen vlag uithangen om zijn verjaardag te vieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahah inderdaad zeg, vanaf deze kant had ik het nog even niet bekeken..
  Maar waar jij er niet zo veel aan vindt, vind ik er geloof ik wel een fijne sfeertje hangen. De meeste mensen zijn gezellig en dat iedereen één is door de kleur oranje en de gezelligheid gebeurt niet vaak:).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een belachelijke feestdag? Ik vind et echt gezellig en typisch nederlands! Gister op het festival kwam ik buitenlanders tegen en ze vonden het fantastisch! Haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.