SOMS ZOU IETS MEER TIJD FIJN ZIJN.

woensdag 1 april 2015Er is zo veel wat ik wil doen maar zo weinig tijd. Als ik mijn bucketlist zie vraag ik mij altijd af hoe ik dit allemaal wil bereiken in de korte tijd die wij hebben, laten wij nou eerlijk zijn. Ik heb elke dag  tijd te kort.


Als ik alle tijd gebruikte die ik nodig had sliep ik om vier uur in de ochtend nog niet en ging mijn wekker weer om zes uur. Ten minste dat is een gemiddelde schatting, maar ja dat houdt het lichaam niet zo heel lang vol. Herken je dat, te weinig tijd in een dag? Kom ik uit school, ik maak mijn huiswerk, als ik dat heb want vaak heb ik dat niet of ik stel het uit tot het laatste moment. Daarna kijk ik vaak een aflevering van een serie, maar goed je kent het vast wel, die ene aflevering worden er al gauw meer. Dan besluit ik opeens mij te herinneren dat ik de volgende dag een toets heb, ik neem het braaf door, wil nog een artikel schrijven en ook stiekem nog even mijn sociale leven op pijl houden door stiekem om een hoekje te kijken op het sociaal media. Nou, als het mij lukt om dit op een avond allemaal te doen, mag ik trots zijn. Geloof mij, het is nog nooit gelukt, ik moet namelijk tussen door ook nog eten en ik ben gemiddeld rond zes a zeven uur thuis vanuit school.

Als ik een serie kijk heb ik vaak het gevoel alsof mijn tijd verkeerd besteedt, juist omdat wij al niet veel tijd hebben. Ik weet ook wel dat wij moeten genieten van elk moment dat wij hebben maar toch voelt het soms verkeerd. Tijd voor jezelf is goed en die moet je zeker nemen, ook jezelf de tijd voor dingen geven is heel belangrijk. Je leeft maar één keer maar, doordat ik die serie kijk moet ik nu weer op het laatste moment mijn huiswerk maken, dat laatste moment is nu en wat doe ik? Ik schrijf mijn blog artikel omdat ik inspiratie heb. Ik wil en moet nog zoveel doen en er is maar zo weinig tijd. Het voelt als de dag van gisteren dat ik achttien werd en kijk mij nou, ik ben nu negentien. Soms zou een dag met zesendertig uur heel fijn zijn. Geniet van elk moment in je leven, want zo veel tijd hebben we niet. Alles wat je doet en mee maakt is mooi, het is alleen wat jij er van maakt. De keus ligt bij jou.

Soms zou iets meer tijd fijn zijn.
Liefs, Renee

10 opmerkingen

 1. Ik snap helemaal wat je bedoeld, tijd en plannen is sowieso niet mijn allerbeste eigenschap maar er zitten ook gewoon écht te weinig uren in een dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook meer uren nodig in een dag. Zeker nu de tentamens er weer aan komen. Ik snap je echt, misschien als we het allemaal willen bestaan de dagen over een jaar uit 26 uur haha (droomt lekker verder..) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als et iet goed voelt als je een serie kijkt moet je hem niet kijken als je dan het gevoel krijgt dat je je tijd verkeerd besteed. Ik zou soms meer aan school moeten maar weetje je bent jong en je moet genieten en dan af en toe een serie kijken vind ijkdan niet heel erg.. Je moet soms ook ontspannen en leuke dingen doen en als je vind dat je weinig tijd hebt moet je je tijd zo effectief mogelijk besteden toch en benutten wat je hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha dit is zo herkenbaar. Wanneer tegen mijzelf zeg dat ik één aflevering kijk, worden het er ALTIJD meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap helemaal hoe je je voelt! Soms heb ik zoveel gepland op één dag maar merk ik dat het gewoon niet kan met de tijd die we hebben. Maar goed, wat de series betreft, af en toe ontspannen moet ook kunnen toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar haha! Ik stel altijd alles uit tot het laatste moment, en dan is het opeens haasten voor de deadline. Elke keer is het net op het nippertje, maar ik leer me lesje nooit haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg herkenbaar.. Dat je je bijna schuldig gaat voelen omdat je ''leuke dingen zou moeten doen''
  Maar ik weet zeker. Ookal zou je er twee uur bij krijgen op een dag, kom je alsnog weer twee uur te weinig. Het zal altijd zo zijn, dus moeten we het maar doen met de 24 uur ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh dit is zo herkenbaar. Voor mij zitten er ook veel te weinig uren in een dag helaas. En ik verdoe ook mijn tijd met series kijken haha. Maar aan de andere kant geniet ik wel van die series en vind ik het leuk om te doen, dus eigenlijk is het ook weer geen tijdsverspilling ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als ik series kijk heb ik dat gevoel ook wel 's, maar hállo, ik móet de aflevering gewoon gezien. :-) Ik ben er heel slecht in om de "juiste" dingen toe doen, dus bestempel is series kijken ook maar onder juist. ("""yolo!""")

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik snap precies wat je bedoeld! Maar waarschijnlijk zouden we met meer tijd alsnog in de knoei komen, want dan verzin je daar wel weer wat nieuwe dingen voor en heb je weer tijd tekort, haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.