WEES NIET BANG OM EEN FOUT TE MAKEN.

zondag 5 april 2015

Iedereen maakt fouten, dat hoort bij het leven. Je zult altijd fouten blijven maken en dat is goed want daar leer je alleen maar van. Vallen, opstaan en doorgaan, daar bestaat het leven uit. 

Je valt, je staat op, je gaat door, je valt weer, je staat weer op en je gaat weer door. Iedereen maakt genoeg fouten in zijn leven en dat hoort erbij. Daar leren wij van en het maakt je de persoon die je bent. Fouten maken is eng, iets proberen wat je nog nooit hebt gedaan is nog enger omdat je weet dat je een fout kunt maken. Als je het eenmaal probeert en je maakt een fout geef je jezelf altijd de schuld. Ik wist dat het fout zou gaan had ik het maar nooit gedaan, dat gaat er dan door je hoofd heen. Dat is niet waar, je wist niet dat het fout zou gaan, je hebt het geprobeerd en dat is goed, wees trots op jezelf. Je maakte een fout, jammer helaas de volgende keer beter maar je hebt het geprobeerd. Je kunt later beter denken jammer dat het niet gelukt is in plaats van had ik het nou toch maar geprobeerd.

Ik denk als wij goed na denken over het woord fout is een fout maken in het leven nooit echt een fout. Het is iets wat je probeert en niet lukt maar het is nooit een fout want iets proberen is nooit fout. Als je een antwoord tijdens een toets niet goed beantwoord is dat een fout maar iets proberen is nooit fout. Wees niet bang om fouten te maken, fouten maken ga je je hele leven doen. Fouten maken jou jou. Laat je niet tegen houden omdat het misschien fout kan gaan maar ga de uitdaging juist aan. 

Fouten zijn kansen om iets te leren
Liefs, Renee

4 opmerkingen

 1. Heel mooi geschreven, ik ben zelf altijd erg bang om fouten te maken.. :(
  Maar het klopt wat je zegt! Ik moet echt eens afkicken van die foutenmaak-angst ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goed artikel! Ik denk dat het goed is om hier stil bij te staan. Fouten maken is en blijft menselijk! En mooi dat je zegt dat iets proberen nooit een fout kan zijn! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supermooi geschreven! Vaak ben ik ook bang om fouten te maken, maar achteraf denk ik: iedereen doet eigenlijk wel eens iets stoms. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi stukje!
  En ik kan me er helemaal in vinden; fouten maken mag en het maakt je tot wie je nu bent:).

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.