GEBRUIK JE WOORDEN

zondag 3 mei 2015
Één van de belangrijkste dingen vind ik dat je zegt wat je wilt zeggen, dat je zegt wat je denkt en dat je zegt wat je vind. Zit je ergens mee - spreek het uit, vind je iets ergens van - spreek het uit. Wees altijd eerlijk.


Wij durven elkaar vaak geen negatieve dingen te vertellen maar negatieve dingen hoeven niet altijd negatief te zijn. Het gaat erom hoe je iets brengt, vraagt iemand om je mening en vind je het niet leuk, zeg dat dan eerlijk maar zeg er bijvoorbeeld bij dat het erom gaat dat hij/zij het leuk vind.  Eerlijkheid is heel belangrijk. Net als openheid, erger je je ergens aan of ben je het ergens niet mee eens vertel het aan die persoon en niet tegen een ander, het komt namelijk altijd bij de persoon waarover het gaat terecht en dan kan hij/zij het maar beter uit jouw mond horen. 

Vind je iets van iemand die redelijk dicht bij je in de buurt staat, zeg het dan tegen die persoon zelf of zeg het niet. Vertel het zeker niet aan iemand anders want geloof mij hoe goede vrienden jullie ook van elkaar kunnen zijn, roddels door vertellen is heel leuk en dat doen mensen met liefde.Ja, ik praat ook wel eens over andere en ik ben erachter gekomen dat dat niet de oplossing is. Het is zo pijnlijk om later te horen van die persoon, "Ik hoorde dat jij mij niet mag of ik hoorde dat jij mijn jurkje niet mooi vond maar je zei van wel". Betrapt, zo voel je je op dat moment en je beseft je dat je beter vanaf het begin af aan eerlijk had kunnen zijn. 

Je hoeft niet iedereen aardig te vinden, dat zou ook helemaal niet goed zijn denk ik maar als je iemand niet aardig vind hoef je dat niet aan iedereen behalve die persoon zelf te gaan vertellen want daarmee maak je jezelf ook geen beter persoon. Denk na voordat je iets zegt en als je iets zegt wees altijd eerlijk, want daar kom je het verste mee.

De waarheid komt altijd uit.
Liefs, Renee

9 opmerkingen

 1. Een beetje praten over een ander doet iedereen, dat weet ik zeker. Maar ik ben het er inderdaad mee eens dat het uiteindelijk altijd uitkomt en dat je het nog beter gewoon maar gelijk kan zeggen tegen diegene. Niet zo van hoi, ik mag je niet. Houd dat maar lekker voor je..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat weet ik ook zeker, ben het helemaal met je eens! <3

   Verwijderen
 2. Krachtig geschreven he! Mooie quote erbij ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben echt een groot voorstander van eerlijk zijn tegen elkaar! Ik vind het ook ronduit vervelend als ik later van anderen hoor dat iemand wat negatiefs heeft gezegd. Kom dan gewoon naar mij toe :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker, ik vind het ook heel vervelend als mensen dat doen en je het later van iemand anders hoort.

   Verwijderen
 4. Inderdaad, je hebt gelijk. Het is zo makkelijk om achter iemands rug om iets te zeggen, maar het zal altijd uitkomen. En daar heb je alleen jezelf mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi geschreven en helemaal waar!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.