IK BEN EEN HELD OP DE WEG

woensdag 13 mei 2015

Ik heb nu iets langer dan een jaar mijn rijbewijs en geloof mij ik ben geen held op de weg. Wanneer er een lampje begon te branden in de auto raakte ik in paniek, gelukkig is dit al even geleden en is alles opgelost. Ik mag altijd de auto van mijn moeder lenen en ik rij dan ook op momenten aardig vaak, dat was op het begin na mijn examen wel anders. Het liefst wilde ik niet rijden, rij jij maar mam, ik ben moe of nee ik heb geen zin om te rijden. Een echte held op de weg dus. 

Ik weet dat mijn opa dit leest en ik denk straks als hij dit hele artikel geeft gelezen dat ik nooit meer achter het stuur mag, maar opa maak je geen zorgen dit is allemaal redelijk lang geleden gebeurt en ik rij nu stukke beter. Maart 2014 slaagde ik eindelijk voor mijn rijbewijs. Na twee keer gezakt te zijn, waarvan de eerste keer echt onterecht was - te vroeg knipperlicht geven -, ben ik eindelijk geslaagd. Alleen de weg op was wel even slikken, nee mam ik wil niet rijden waren vaak de woorden. Wat mij het meeste tegen hield was het feit dat als ik ergens heen rij ik ook moet parkeren en dat kan ik dus niet zo goed. Ik sta vaak scheef, maar dan ook echt scheef scheef. 

December 2014, kerstmarkt met de leuke bloggers Rebecca, Sharmaine en Eilish, wie moest er rijden - IK. Oké, Renee doe cool, je hebt bijna een jaar je rijbewijs die kan je, dit kan je. Ik was zoo zenuwachtig en die stomme tomtom stuurde mij ook steeds via de dorpjes inplaats van de snelweg want zo stond de tomtom ingesteld, ik begreep niks van dat ding en de rest ook niet. We zijn er gekomen. De terug weg ging iets minder soepel, heel gezellig in een auto met vier bloggers maaar ja je moet ALTIJD op de weg letten, dat deed ik drie seconde niet en ik zat bijna boven op een auto. Bijna dus ik zat er niet op gelukkig, als het hier nou bij bleef vond ik het prima maar nee, er moest ook nog een stom lampje aan branden, ik half in paniek moet ik nou stoppen of doorrijden? Je staat ook in Duitsland dus je kan niks. Ik had het oprecht minder erg gevonden als ik over de grens was geweest en weer fijn in Nederland was. 

Het is allemaal uiteindelijk goed gekomen, een vriend van mijn moeder heeft de auto gemaakt door een nieuwe dynamo erop/erin te zetten. Van de sloop gehaald maar je kunt natuurlijk ook via de site van Onderdelenshop24 je onderdelen bestellen, super handig. Je kiest je auto en hoppa alles staat voor het uitkiezen. Verder heb ik nog meer leuke ervaringen met de auto. Als ik naar school ga met de auto wat heel af en toe gebeurt heb ik de liefste Gabriëlla naast mij zitten met haar leuke snapchat die mij altijd laat schrikken, neem van mij aan, neem nooit zo'n iemand mee in de auto want voor je het weet heb je een ongeluk. Ik ging naar een feestje en iemand besloot zijn/haar kont op de snelweg uit het raam te steken ook erg lachwekkend. 

Ondertussen gaat rijden veel beter en kan je met een rust hart bij mij in de auto stappen, ten minste dat hoop ik. Ik hoor gelukkig van mensen dat zij het bij mij in de auto fijn vinden dus dat is een goed teken. Autorijden gaat steeds beter, dat leer je door ervaring op te doen en daar was Duitsland voor mij een hele goede, sorry girls dat jullie bij mij in de auto moesten zitten hahahaha. 

Heb jij je rijbewijs al?
Liefs, ReneeDit artikel heb ik in samenwerking met onderdelenshop 24 geschreven

2 opmerkingen

  1. Ook wel een beetje herkenbaar haha. Ik zeg ook heel vaak rij jij maar. Niet omdat ik niet wil rijden, maar vooral als ik weet dat ik daarna op 'n mega drukke parkeerplaats moet parkeren haha. Ik sta namelijk ook vaak scheef. Rijden zelf vind ik dan wel weer leuk om te doen haha, vooral als er niemand anders in de auto zit;p Gelukkig was het in Duitsland toen allemaal goed gekomen! Ik zou ook in paniek raken hoor als er lampjes begonnen te branden denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat herinner ik me nog heel goed. Schrik me rot toen we bijna op die auto zaten. Maar gelukkig ging het goed. Je hebt het goed gedaan hoor toen <3

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.