MET HOOGTEVREES BOVENIN DE KERK

zaterdag 9 mei 2015

Een dagje Delft, leuk! Een plek waar ik nog nooit was geweest. Delft klinkt klein en eigenlijk wist ik niet wat ik moest verwachten, ik wist alleen dat ik na een hele lange tijd weer eens lieve Nicole zou zien. Als jij mij had vertelt voordat ik onderweg was dat ik de kerk in zou gaan had ik je voor gek verklaart. 

Renee en de kerk is al een combinatie die niet  klopt, niks tegen de kerk maar ik kom er gewoon nooit. Dan het volgende Renee en hoogtes is ook geen combinatie aangezien ik hoogte vrees heb. Toch stond ik boven in de kerk en keek ik over heel Delft heen. Ja ik vond het eng maar soms moet je dingen doen die je eng vind. Spontane acties zijn vaak de leukste. Wij liepen langs de kerk en Nicole wilde altijd al eens helemaal naar boven, wij liepen naar binnen en voor ik het wist had ik twee tickets gekocht om de kerk en de toren in te mogen. Ik had nooit verwacht dat die kerk zo groot van binnen zou zijn, wow het is echt bizar. Zo groot en zo mooi. Na de kerk gingen wij de toren in.


Mensen kwamen helemaal hijgend beneden en ik schrok ervan, ik dacht dit is een dit doe ik even moment maar na de eerste paar treden wist ik dat het geen makkelijk iets was en het ergste was nog dat je niet wist waar het einde was. Mini trapjes, gekraak, tegen liggers waarvoor je aan de kant moet terwijl er minimaal plek is, veel gelach, veel gepraat, hoogte vrees en een prachtig uitzicht. Zo had ik nog niks van Delft gezien en zo zag ik heel Delft in twee minuten. Al bij al, ik heb er geen spijt van dat ik die kerk in ben geweest. 

Ben je wel eens in een kerk geweest?
Liefs, Renee

9 opmerkingen

 1. Super goed en knap dat je je angst hebt overwonnen <3 En zo een mooi uitzicht maakt een hoop goed. Ik heb zelf ongeveer hetzelfde meegemaakt vorige week, heb toen de MAS bezocht in Antwerpen, terwijl ik stiekem ook een beetje hoogtevrees heb. Maar ben achteraf heel blij dat ik het heb gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook helemaal niet gelovig maar de kerken in Parijs vind ik echt prachtig en ga daar altijd naar binnen. Ik had nooit hoogtevrees maar een paar jaar geleden stond ik alweer voor mijn 3e keer boven aan de Eiffeltoren en ik was opeens bang! Zo gek en bizar.

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je dit weer leuk geschreven en super goed verwoord! En wat was het een gezellig dagje! Hopelijk tot snel <3 Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent lief en was heel gezellig, sowieso voor Amerika haha! <3

   Verwijderen
 4. Ik woon zelf in Delft! Grappig inderdaad, zelf aardig vaak in onze kerk geweest (alhoewel ik zelf ook niet gelovig ben). Wat vind je van de stad zelf?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je het leuk geschreven en goed dat je ook dingen doet waar je bang voor bent! Het viel me op dat je letterkleur en header anders is, het ziet er zo heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stiekem was dit een foutje, maar ik vond het ook wel leuk dus nu is het standaard zo, leuk dat je het merkte dankjewel!

   Verwijderen
 6. Wat leuk!
  Mooie foto's en zo kom je, ondanks je hoogtevrees, nog eens ergens!
  Was het voor de rest ook nog een leuke stad?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed van je dat je je hoogtevrees even opzij hebt gezet om iets leuks te doen :) Bravo! Ik kom vaak in kerken in Montenegro, ze zijn meestal klein en enorm mooi :) Liefs! x

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.