NA 15 KILO MOET DIE 5 KILO OOK WEL LUKKEN TOCH?

maandag 11 mei 2015

Cijfertjes op de weegschaal lijken steeds weer meer en meer te betekenen, alsof het belangrijker is dan hoe je je voelt. Ik ben nu vijftien kilo kwijt, door hard te werken maar dan moeten die laatste vijf kilo's ook nog lukken toch?


Hoe belangrijk is het cijfer wat op de weegschaal staat nou eigenlijk? Ik kan wel zeggen dat het mij niks uitmaakt maar dat doet het echt wel. Een jaar geleden begon ik met afvallen, na lang twijfelen omdat afvallen altijd wel een ding is geweest en niet op de goede manier. Ondertussen ben ik vijftien kilo kwijt en daar ben ik super trots op, ik hoop ooit nog die laatste vijf kilo kwijt te raken maar dat is niet al te belangrijk meer voor mij. Zo lang deze vijftien kilo er maar vanaf blijft. 

Afvallen is en blijft een ding, in de ogen van andere mensen kan je het op dit gebied niet gauw goed doen. Je bent te dun of te dik, wanneer je zegt dat je aan het afvallen bent is negen van de tien keer het antwoord, je bent niet dik, je bent al heel dun en doe normaal dat heb jij niet nodig. Soms heb je het inderdaad ook niet nodig maar als jij je niet fijn voelt op de manier zoals je er nu uit ziet moet je eraan werken, op een gezonde manier. Bij de één is het inderdaad echt nodig en bij de ander niet maar uiteindelijk gaat het erom dat jij je fijn voelt en te vrede bent met jezelf. Je hoeft niet gezond te eten, te sporten of af te vallen voor een ander, de enige voor wie je het moet doen ben jij zelf. Ik hoop dat je dat onthoudt. Noemen mensen je dik, kijk naar jezelf, vind jij jezelf dik en nee ga nu niet tegen jezelf zeggen zij zeggen dat ik dik ben en daardoor denken dat je dik bent want dat ben je niet. Goed misschien ben je iets steviger dan andere maar dat betekend niet dat je dik bent, plus het kan aan je bouw liggen. Je bent mooi zoals je bent en als jij er te vrede mee bent maakt het niet uit wat andere zeggen, ik heb mij dat ooit wel aangetrokken en geloof mij alles wat daarbij kwam kijken was het niet waard, je verdient beter. Geloof in jezelf en wat andere van jou vinden doet er niet toe en ik begrijp echt wel dat als mensen iets over je zeggen dat het je wat doet maar laat het je niet beïnvloeden.

JIJ bent prachtig van binnen en buiten
Liefs, Renee


5 opmerkingen

 1. Wauw wat knap zeg 15 kilo! Ik wil ook heel graag nog afvallen maar de cijfertjes hoeven niet persé omlaag aangezien ik al onder de 50 kilo weeg maar dat komt natuurlijk ook omdat ik klein ben.

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed van je dat je 15kg bent afgevallen! Heb je nog tips? Die laatste 5 kilo zijn vaak de moeilijkste (lees ik overal), dus probeer je daar inderdaad niet druk over te maken! En wat heb je dit artikel mooi verwoord, het is inderdaad zo. Voel je je goed hoe je nu bent dan moet je het lekker zo laten en anders pas je het aan. Top artikel! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Topper! Ik vind het nog moeilijk om tevreden te zijm. Vooral omdat ik er graag wat aan wil doen maar het niet kan. En dat is klote. Terwijl ik soms flinkere mensen zie dan ik, die ik vele male mooier vind. Bizar eigenlijk. Je bent zelf nooit goed genoeg en dat is stom!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben super trots op je Renee! Super goed dt je 15kg op eigen kracht bent afgevallen. Ik vond je ook al prachtig toen je nog 15kg zwaarder woog. En weetje waarom?: je bent een jongedame met het hart op de juiste plek. En dan maakt het voor mij niet uit in wat voor breedte pakketje je komt. Ik prik daar namelijk zo doorheen. Love you <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 15 kg, knap hoor! ik zit op 13 maar de laatste 5 lukken gewoon echt niet =( en ja niemand zal ooit in je face zeggen 'ja je moet afvallen' lol. bij sommige is het wel nodig (als het ongezond is voor diegene) als een soort reality check haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.