ik ren door het leven

maandag 29 juni 2015


Mijn leven voelde deze maand als een achtbaan, het ene moment had ik het redelijk rustig en andere momenten kon ik geen moment stil zitten simpel weg omdat ik de hele tijd iets had. Ik weet niet eens meer wat ik nou echt allemaal deze maand heb gedaan.

Ik doe alles met zoveel liefde maar soms vergeet ik te genieten. Ik merk dat ik het soms moeilijk vind om te genieten van wat ik mag doen op school, ik heb er voor gekozen om vier jaar lang te gaan studeren voor iets wat ik met heel mijn hart graag doe - theater. Tot vandaag heb ik er nog geen één dag spijt van gehad, hier en daar een dip en serieuze gedachtes gehad om te stoppen maar dan merk je toch dat je probeert weg te lopen voor dingen die je moeilijk vind. Dan zijn er docenten en studenten die je met de neus op de feiten drukken en besluit je door te gaan. Weg lopen van iets wat je moeilijk vindt is geen optie, al probeer ik die optie toch wel steeds.

Ik geniet onbewust zeker wel van alles, maar wat gisteren is gebeurt doet er niet meer toe. Het gaat om vandaag. Wat vandaag gebeurt is belangrijk want deze dag maak je maar één keer mee, geen dag is precies hetzelfde en je zult het dus nooit meer precies mee maken zoals vandaag, dat maakt vandaag zo belangrijk. Gisteren was gisteren, dat is verleden tijd, je kunt er niks meer aan veranderen. Door deze gedachten vergeet ik wel eens terug te kijken naar gisteren en al die dagen daarvoor. Ik probeer het beste te maken van vandaag en wat heb je er dan aan om te denken aan gisteren en die dagen daarvoor, een gedachten die niet helemaal goed was want wat gisteren is gebeurt is zeker wel belangrijk. Soms mag je wel eens terug kijken, je hoeft niet alleen maar vooruit te rennen, al is dat wel het makkelijkste. Alles laten voor wat het is en met een smile verder gaan. 

Deze maand voelde als een achtbaan, lachen, hard werken, instorten en de volgende dag het hele riedeltje weer opnieuw. Gisteren is gisteren en vandaag is vandaag. Je hoeft niet alleen maar te rennen, je mag echt wel eens stil staan bij de dingen. Wat heb ik allemaal al gedaan, wat heb ik allemaal gedaan om vandaag de dag hier zo te staan en wat heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben? Alleen maar vooruit rennen is niet de oplossing, soms mag je ook wel even terug kijken naar gisteren.

Liefs, Renée

6 opmerkingen

 1. Herkenbaar. Ik wilde af en toe ook stoppen met de opleiding maar ik ben blijf dat ik uiteindelijk heb gekozen om door te gaan.

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar, vooral ook door de afgelopen tijd en de stress die ik ervaarde bij mijn scriptie. Mooi geschreven <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je dit mooi geschreven Renee! Heel herkenbaar em soms is het gewoon een keertje goed om echt te genieten van het moment maar ook stiekem even terug te denken. Heel mooi beschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi artikel, dit is gewoon zo waar. Soms moet je weleens stilstaan om te genieten van alle leuke dingen wat je meemaakt. <3

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi geschreven en er zit een prachtige betekenis achter. Dank je voor het delen :) Liefs! x

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.