NIET SCHRIKKEN

woensdag 3 juni 2015


BOE! Schrok je? Niet doen, ik ben alleen maar terug. Zo dat is even geleden, de tijd ging sneller dan ik dacht. Het is alweer juni maar voor mijn gevoel is het nog steeds maart, dat weer jakkes. Goed, we gaan niet cliché over het weer praten vandaag.


Je hebt van die momenten dat je even niks wil, dat moment was nu. Nee het was geen bloggers dip, ik heb geschreven, heel veel maar ik had niet de behoefte om op het internet rond te hangen. Ik reageerde nauwelijks op whatsapp, Facebook was ik niet erg actief op; alleen voor school daar kan ik niet onderuit, instagram was wel leuk om foto's te zien maar zelf plaatste ik niks. Ik heb wel eens van die momenten dat ik denk, nee bedankt even geen internet maar helaas kunnen wij niet meer zonder. Ook al was ik zelf niet actief in het plaatsen of reageren was ik wel actief in het bekijken, het is zo standaard geworden en dat is heel onbewust. Ik denk persoonlijk als mijn school niet via Facebook ging of ten minste mij huiswerk en lessen die uitvallen daar worden gemeld dat ik allang mijn Facebook had verwijderd. Er staat niks nuttigs op voor mij, ik voel mij rot als ik mensen uit mijn vriendenlijst verwijder en ik voel mij betrapt als die mij vervolgens weer toevoegen. Ik heb bijna vierhonderd vrienden en ik zie er in het "echte" leven rond de honderd, dat is één vierde en daar de helft van zie ik alleen maar omdat ik met hun op school zit. Het is fijn dat het er is sociaal media, zo kun je makkelijk en snel contact houden met mensen maar soms heb ik er geen behoefte aan en de woorden als jij zegt ook niks terug, jij Whatsappt ook niet snel terug, jij zet ook niks op Facebook of wanneer doe jij weer eens wat met twitter heb ik geen behoefte aan. Het lijkt wel alsof je tegenwoordig een sociaal media account moet hebben en erg actief moet zijn wil je in deze wereld passen. Dat vind ik gek, in mijn ogen hoort het niet zo te gaan en daar was ik even klaar mee. Buiten dat is sociaal media wel heel handig en fijn maar ik heb zo mijn momenten en ik was deze keer erg opstandig. Komt wel goed, schatje!


Liefs, Renee

4 opmerkingen

 1. Zo. Dat is eruit. Heel mooi & fijn geschreven. Ik ben het er meer dan mee eens. Al dat gezeur van dat je eventjes niet reageert op je whatsapp etc etc.. Ik word er soms ook stapelgek van. Maar ik ben blij dat je weer terug bent om fijne blogjes te schrijven.
  Ik lees ze altijd met heel veel plezier!
  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je terug bent ! En ja van die momenten heb je inderdaad :( vervelend is dat,
  maar begrijpelijk ! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het juist heel knap dat je even afstand neemt. Het lijkt inderdaad wel alsof je het allemaal maar moet hebben en als je niet mee doet, hallo, heb je je verstand wel bij je? Dan kijkt iedereen je gek aan! En waarom? Het is er zo ingegroeid!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je terug bent en de momenten zijn zeer begrijpelijk en herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.