ZELFMOORD IK HAAT JE!

donderdag 4 juni 2015

Je hebt van die momenten dat je dingen opschrijft en dat niet wilt delen, dat moment is hier. Ik schreef dit op voor mijzelf, toch besluit ik dit nu te delen. Ergens met angst om het te delen omdat ik weet dat een aantal mensen dit lezen. Een leven op het internet betekend niet dat je alles moet delen en dat doe ik ook niet, toch zijn er momenten dat ik toch over de grens ga die ik gesteld heb. Dat komt omdat er verhalen zijn waarvan ik denk dat ook andere mensen er iets van kunnen leren of het hierdoor misschien iets meer begrijpen, dit is zo'n moment. 

Één woord van negen letters dat veel kan doen, één woord, één daad met meerdere kanten. Acceptatie, onbegrip en verdriet. Ik haat je, ik haat je, IK HAAAAT JE! De gedachten die door mijn hoofd gaat. Ik schrik van mijzelf. NEE! Ik haat jou niet, maar het; ik haat het, ik haat het IK HAAT HET(!!). Ik ben boos maar ik wil niet boos zijn, al ben ik ook niet echt boos of nou ja ik ben boos op mijzelf, denk ik. Ik weet het niet en dat is het hele probleem. Ik weet niet wat ik ervan vind, ik weet niet hoe ik mij hier door voel, ik weet niet waarom en hoe, ik weet niet of ik dat wel wil weten, ik weet niet wat ik hiermee moet, ik weet het allemaal even niet en ik weet niet of dat erg is. Het voelt gek, leeg, kut en misschien ergens ook wel oké. Dat het ergens oké is betekend niet dat ik het echt oké vind en mij oké voel maar wetend dat de persoon die het heeft gedaan er zelf vrede mee heeft - daar ga ik ten minste van uit - maakt het ergens lichtelijk oké. 

Het gebeurt vaak, misschien wel elke dag en het zal nooit goed zijn om het te doen al denk ik dat het voor die persoon wel het beste voelt, op dat moment ten minste. Het is iets wat je nooit zult begrijpen, misschien wil je het ook niet begrijpen. Waarom zou je niet meer verder willen leven, is er dan niks meer waar jij het plezier uit kan halen of de voldoening waardoor je denkt ik kan dit. Zo voelt het, heb ik zoveel slechts gedaan dat jij niet dacht, voor jou blijf ik vechten, ga ik toch even door. Nee het is niet jouw schuld als nabestaande maar onbewust ga je dat toch even denken.


Er zijn momenten dat mensen je verlaten met een brief of uitleg en er zijn momenten dat je niks hoort en een persoon van het één op ander moment weg is. Weg en je weet dat die niet meer terug komt, behalve in je dromen. Al kan ik je vertellen, soms wil je niet over een persoon dromen, alleen goed dromen maar verder mag het weg blijven. Soms weet je niet waarom en zul je er ook nooit achter komen. Er zijn dingen in het leven die je liever niet wilt mee maken en dit is zeker iets wat nijvere dingen hoort. Je blijft achter met veel vragen die vaak niet of moeilijk beantwoord worden. Het gene wat mij heel erg helpt is weten dat ondanks het jou pijn doet dat nooit de bedoeling was van hem of haar, hij of zij voelt zich nu een stuk beter en vrijer en heeft die niet zonder reden gedaan.


Goodbyes - are not forever, are not the end, it simply means: I'll miss you till we meet again.
Dus bij deze, dag lieve broer, ik mis je en ik zie je - OOIT!


Het leven gaat verder, of je dat nou wilt of niet en het gene wat is gebeurt zou jou niet in de weg moeten staan. Dat doet het wel, dat is logisch en dat mag maar ga door met ups and downs want het leven is iets magisch wat jij mee mag maken en daar mag je dankbaar voor zijn. Iedereen zijn boek eindigt ergens anders en op een andere manier, je kunt niet elk verhaal een mooi verhaal vinden. Niet elk verhaal heeft een happy ending, maak jou verhaal zoals jij het wilt en zorg dat jouw verhaal wel een mooi eind krijgt.


Liefs, Renee

16 opmerkingen

 1. Mooi geschreven Renee, sterkte <3!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Enorm goed geschreven. Zo ontzettend krachtig. Het raakt me, enorm. Het leven gaat inderdaad verder, maar dat is echt wel eens lastig. Dan ga je zelfs aan jezelf twijfelen. Terwijl iedereen hier mag zijn en ook diegene die ons hebben verlaten, zouden willen dat wij doorzetten, voor onszelf en voor hun! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat erg lieve Renée. Veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heftig verhaal. Hele dikke knuffel voor jou en sterkte <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een verhaal, héél veel sterkte. <3<3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel sterkte. Ontzettend heftig maar mooi ter woorden gebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow.. Heel erg mooi geschreven. Kreeg er tranen van in mijn ogen. Enorm veel sterkte. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik werd er helemaal stil van. Heel erg mooi en vooral open geschreven. Ik heb zelf ook een naaste verloren door zelfmoord 2 jaar geleden en het is nog altijd niet te vatten voor mij. Ik wens je enorm veel sterkte in deze moeilijke periode! Liefs! x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow wat heftig, maar wat enorm mooi geschreven. Heel veel sterkte <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw kippenvel en heel veel sterkte <3

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.