LETTERS TO JULY || 10

vrijdag 10 juli 2015

Lieve juli, daar ben ik weer. Het is alweer nacht en ik kan weer niet slapen. Ik weet niet wat het is, misschien is slapen wel niet zo mijn ding. Ha, daar heb je de wel niet weer, het blijft gek om deze combinatie te gebruiken en het gaat ook zo onbewust. 

Op dit moment ben ik meerdere dingen gelijk aan het doen, bloed van mijn kin halen omdat ik een plekje heb open gehaald - geloof mij het bloed alsof het een oorlogswond is, schrijf mijn blog, ben aan het klooien met het internet want het werkt lekker mee, mail de selfie die jij nu boven deze tekst ziet naar mijzelf en ben aan het bedenken wat ik nou eigenlijk wil schrijven. Wat is wil schrijven? 

NIKS.

Niks, nee ik wil niks schrijven. Of ten minste ik wil wel schrijven maar ik weet niks, dus wil ik niks schrijven. Welkom in mijn hoofd, deze discussies voor ik dag meerdere keren met mijzelf. Nou ja niet deze discussie maar wel dit soort discussies. Weet je juli, ik moet je bekennen dat ik eigenlijk niet zo goed weet wat ik met je moet. Je bent nu al op éénderde van je tijd en eigenlijk heb ik nog steeds niks gedaan - kijk daar is die niks weer. Het woordje niks, het betekend niks maar je gebruikt het zo veel dat niks toch eigenlijk heel veel wordt. 

Ik weet het even niet juli, ik kan niet slapen en daar heb ik eigenlijk al alle tien de dagen last van. Hoe het komt weet ik niet, op vandaag na, vandaag weet ik wel hoe het komt, maar het komt door zoveel dat het eigenlijk ook door niks komt, er is namelijk zoveel waar het door zou kunnen komen dat ik niet maar één ding de schuld kan geven maar ook niet allemaal dus dan kom je toch weer terug bij niks. Ik ben nu al weer helemaal klaar met die niks, stomme niks. Niks is niks. Ik ga nog even verder met de niks want ik weet niet zo goed wat ik de laatste tijd aan het doen ben. Ik ben doelloos bezig met heel veel maar uiteindelijk doe ik niks, ik doe niks. Alles lijkt wel niks te zijn, waar zijn al die dingen die ik deed met een reden en dat ik wist waarom ik iets deed of dat ik wist waarom ik iets wilde doen, in plaats van dit stomme niks. 

Vandaag vertel ik je dus eigenlijk niks, sorry juli voor dit niks. Morgen kom ik wel met iets dat beloof ik. Waar ik mee kom weet ik nog niet maar in ieder geval met iets meer dan niks. 

Dag juli, tot morgen.
Liefs, Renée

5 opmerkingen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.