LETTERS TO JULY || 14

dinsdag 14 juli 2015

Lieve juli, er bestaan zo veel dingen in het leven die mij in de war maken. Zo zijn er woorden die meerdere betekenissen hebben. Woorden met meerdere betekenissen maken mij soms echt in de war, één van deze woorden is alsjeblieft, hallelujah wat is dat een vervelend woord als je er te lang over na denkt. 

Je kunt alsjeblieft zeggen als je iets wilt hebben, maar je kunt ook alsjeblieft zeggen als je iets hebt gedaan voor een ander. Twee betekenissen die redelijk anders zijn, bij de ene wil je iets en bij de andere heb je iets gedaan. Ik gaf laatst iets aan iemand en zei alsjeblieft, in mijn hoofd gingen allerlei dingen rond en riep in eens oh dat bedoelde ik niet, ik dacht dat alsjeblieft alleen was voor wanneer je iets wilt, ten minste dat dacht ik op een één of andere manier alleen op dat moment. 

Die persoon keek mij aan alsof ik ziek was, logisch want ik deed super gek. Waarom zei ik alsjeblieft, dat kon helemaal niet, dacht ik. Ik weet niet waar opeens deze verwarring vandaan kwam maar voor mij gevoel zei ik op dat moment iets verschrikkelijks raars waardoor ik maar zei dat ik dat niet wilde zeggen - waardoor het nog erger werd. 

Ondanks dit vind ik het eigenlijk best gek dat wij woorden hebben die meerdere betekenissen hebben terwijl die betekenissen niet echt hetzelfde zijn. Als je alleen dat ene woord zegt hoe weet iemand dat of je het ene of het andere bedoelt. De Nederlandse taal is soms best wel ingewikkeld - best wel heel erg. Ik moet niet te veel over dit soort dingen na gaan denken want ik maak mijzelf hier alleen maar gek mee, stomme Nederlandse taal en stomme alsjeblieft. 

Dag juli, tot morgen!
Liefs, Renée


1 opmerking

  1. Geweldige brief :) Ik vind het enorm fijn om deze rubriek te lezen omdat je zo diep ingaat op onderwerpen die zo gewoon lijken, maar het uiteindelijk toch niet zijn. Liefs! x

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.