LETTERS TO JULY || 16

donderdag 16 juli 2015

Lieve juli, ik zeg veel, heeel veel. Misschien wel iets te veel. Ik maak bijna nooit beloftes als ik weet dat ik ze niet na ga komen, ik zeg meestal ik zal mijn best doen want beter dan je best kan je niet doen zeg ik altijd. Dingen beloven is voor mij is heel belangrijks, als ik iets aan iemand beloof moet ik dat doen want een belofte is een belofte.

Niet iedereen ziet dat zo, ja is goed ik beloof echt dat ik het morgen doe. Dit roepen redelijk wat mensen als zij haast hebben. Ja oké, ik ben hier ook schuldig aan. Ik roep dit wel eens tegen mijn moeder als ik mijn kamer moet opruimen of als ik iets beneden heb laten liggen. Misschien ben ik er zelf wel meer schuldig aan dan ik dacht. 

Waar het mij meer om gaat is geheimen bewaren, dit klinkt zo als vroeger; beloof je niks te zeggen tegen mama. Maar beloven is best iets serieus in mijn ogen, je belooft iets dus je moet het ook echt doen, als je iets belooft kan je later geen oeps, sorry, vergeten zeggen. Dat maakt mensen best lelijk soms, ik weet wel dat mensen op de middelbare school geheimen van elkaar doorvertelde. Dat raakte mij, dat kan en mag je niet doen. Logisch dat het vertrouwen van mensen beschadigt, hou gewoon je mond als iemand iets persoonlijks verteld. Wat wil jij er mee bereiken om dat door te vertellen? 

Populair worden? Want als dat de reden is zou ik maar snel eens gaan kijken naar jezelf. Waarom denken mensen populair te kunnen worden door iemand anders pijn te doen. Wil je zo graag populair zijn dan en maakt vriendschap en vertrouwen je niks uit? Want als jij iets persoonlijks vertelt al mensen om je heen blijft dat niet alleen bij die mensen, dat kan ik je bij deze beloven. Ondanks dat al die andere mensen het aan andere mensen vertellen ben en blijf jij de persoon die onbetrouwbaar is, want het is in vertrouwen aan jou verteld en jij vertelde het door.  

Iets beloven wordt tegenwoordig vaak gezegd, het lijkt wel een alsof mensen het alleen maar zeggen zodat de andere ophoudt maar iets beloven is wel iets serieus waar wij misschien vaker over na moeten gaan denken voordat wij het zeggen. Ik ga er zelf ook meer op letten want ik dacht dat ik het woord heel weinig gebruikte en alleen gebruikte als ik zeker van mijn zaak ben maar ik heb mijzelf betrapt, ook ik roep het gewoon zodat mijn moeder niet nog een keer vraagt of ik mijn kamer wil gaan opruimen. Wat betekend beloven voor jou

Dag juli, tot morgen.
Liefs, Renée

1 opmerking

  1. Heel mooi artikel. Nu ik dit artikel lees, besef ik dat ik het eigenlijk best wel veel roep gewoon om iemand af te schepen. Ik doe het vooral sinds ik verhuisd ben naar het buitenland, gewoon omdat ik in een omgeving woon waar ik liever niet teveel betrokken raak met andere mensen en wanneer ze je vragen om langs te komen antwoord ik meestal "Ja ja, zeker ik beloof het, ik kom langs" terwijl ik eigenlijk mijlenver uit hun buurt wil blijven. Niet mooi van me, maar soms heb ik gewoon geen ander keus. Liefs! x

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.