LETTERS TO JULY || 19

zondag 19 juli 2015

Lieve juli, er zijn redelijk wat dingen die ik eng vind - tandarts, vrachtwagens, bijen, wespen, andere vieze insecten, vogels die vliegen want stel je voor dat zij opeens op mij poepen en zo kan ik nog wel even wat dingen opnoemen die deze lijst steeds langer en langer maken. Naast al deze dingen staat er één ding boven aan mijn lijstje en dat ga ik nu onder ogen komen heb ik besloten.

Mijn haar afknippen, nee ik neem geen bob en ik ga ook niet kort kort maar er gaat zeker vijftien centimeter af heb ik besloten. Ik begin al te trillen bij de gedachten alleen, ik heb er lang over nagedacht want ik wou eigenlijk mijn haar doneren en er nog vijf centimeter extra afknippen maar dat gaat mij te ver. Ik heb mijn haar eerder afgeknipt, tien centimeter minimaal. Nou, ik heb staan huilen in de spiegel toen ik het zag maar goed we zijn nu drie jaar verder en ik vind dat ik over deze drempel moet. Ik wil al een tijdje iets anders met mijn haar en als ik het nu niet doe, doe ik het nooit plus het groeit wel weer terug, dat deed het de vorige keer namelijk ook - gelukkig

Ergens voel ik mij ergens een aansteller want er zijn genoeg mensen die verplicht kaal moeten en ik sta al te janken bij tien centimeter. Dit is ook één van de redenen waarom ik het wou doneren en eigenlijk nog steeds wil, want niet iedereen heeft een keuze hierover en ik wel maar de drempel om mijn haar af te knippen is al een grote drempel. Misschien als ik eenmaal in die stoel zit zeg ik alsnog oké doe maar twintig centimeter maar dat zie ik dan nog wel. Het gaat er in ieder geval van af of ik er uiteindelijk blij mee ben zie ik dan wel, dit zeg ik nu als een held maar wie weet als ik echt bij de kapper ben. Heb jij wel eens je haar gedoneerd

Bye juli, see u tomorrow! 
Liefs, Renée


7 opmerkingen

 1. Leuk concept deze posten! Ik vind het in ieder geval erg stoer van je! Mijn haar is ook echt heilig, toen ik de vorig keer van de kapper kwam en ze er, naar mijn mening, veeeeelste veel van af had geknipt, heb ik ook staan janken als een baby. Het staat je vast goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed! Ik wilde het laatst ook doen, ik heb namelijk ontzettend lang haar wat binnen no-time aangroeit. Maar dacht er niet aan voordat ik 20CM liet afknippen.. En je raadt het vast niet, niemand die doorhad dat ik naar de kapper was geweest...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof! Je kunt je haar ook doneren vanaf 15 cm hoor! Op haardonor.nl (even dat je het weet hihi, misschien trekt dat je over de streep :D ) Ik heb mijn haar laatst gedoneerd en ben er echt super happy mee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed dat je jouw haar wilt doneren! Ik hoop dat dit je een wat beter gevoel geeft? Lijkt me best lastig namelijk als je er zo tegen op ziet. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Stoer van je! Ik durf het nog steeds niet aan xD

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk artikel! En wat mooi van je dat je je haar wilt doneren. Ik heb het ondertussen 2 keer gedaan en geloof me: je voelt je erna fantastisch. Ik heb het geluk/ongeluk dat mijn haar enorm snel groeit (voorbeeldje: ik ben 2 maanden geleden naar de kapper geweest en het is nu al voor een groot stuk gegroeid) en ik laat mijn haar meestal heel lang groeien waardoor 20cm niet veel lijkt voor mij :) Maar ik begrijp je angst wel aangezien ik naar de kapper ben gegaan voor de eerste keer toen ik 16 was haha :D Liefs! x

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.