LETTERS TO JULY || 21

dinsdag 21 juli 2015


Lieve juli, er is een wonder gebeurt want; ja ja, ik heb een boek gelezen. In drie uur was mijn boek uit, of ten minste niet helemaal eigenlijk vier uur. Ik kon gisteren niet slapen en dacht, ja ik ga een boek erbij pakken. Eigenlijk wou ik verder lezen maar ik was uiteindelijk te moe om verder te lezen.

Eerlijk gezegd was ik vergeten hoe fijn het was om een boek te lezen. Het boek dat je leest wordt niet alleen door jou gelezen en voor iedereen is het boek toch net anders, iedereen ziet die ene gele keuken anders en dat roze jurkje kan voor iedereen er anders uitzien omdat en tegenwoordig zoveel keuze in het leven is is er niet maar één roze jurkje, voor iedere lezer ziet het roze jurkje er dus anders uit en als je daar over nadenkt is dat eigenlijk super gek maar ook bijzonder, één verhaal dat eigenlijk voor iedereen een heel ander verhaal kan zijn. 

Op een één of andere manier is het denk ik mijn ding om 's avonds te lezen, op de basisschool en middelbare school heb ik wel eens boeken gelezen. Ik haatte lezen maar toch las ik en als ik las deed ik dat 's avonds in mijn bed onder de dekens, mijn hele tijdsbesef ging weg, soms las ik dat hele boek uit die avond en de volgende dag ging ik weer vrolijk naar school. Nu ik het eerst boek heb uitgelezen ben ik alweer aan de volgende begonnen, ik vind lezen heerlijk maar mijn broertje vind mij raar; je hebt vakantie, geen school en jij gaat lezen? Jij bent raar. Ik kan er wel om lachen want dat is altijd precies wat ik riep als ik een boek moest lezen, ik ga niet lezen ik haat lezen, ik lees alleen op school. 

Dank je wel mamma, dat jij zei dat ik eerst mijn boeken moest lezen voordat ik nieuwe boeken mocht kopen. Best logisch eigenlijk dat ik dat moest want ik wil heel veel boeken hebben maar lezen deed ik niet. Juli, ik heb het gevoel dat ik iets nuttigs gevonden heb voor in mijn vakantie haha. 

Tot morgen.
Liefs, Renée

1 opmerking

  1. Lezen! Die ontdekking heb ik een aantal weken geleden ook gedaan! Kan soms zo rustgevend zijn!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.