LETTERS TO JULY || 22

woensdag 22 juli 2015

Een overbelichte foto in een foto aan de macht!

Lieve juli, ik was je bijna vergeten, het spijt mij. Nog acht dagen en dan ben je alweer voorbij, dan heb ik dertig brieven aan je geschreven met nul reacties terug van je, al had ik die ook niet verwacht want laten wij nou eerlijk zijn je bent een maand. Het enige wat ik en alle andere mensen op de wereld van jou kregen was wisselvallig weer en een tekstje bij mijn horoscoop. 

Het is toch wel een dingetje van mij, praten tegen dingen die niet terug praten. Oké en schrijven dan maar het heeft iets, ik weet niet wat maar het heeft iets. Je kunt je hart luchten en niemand zal er een reactie op geven. Zo kan ik uren tegen een foto van mijn hond praten, ons geheimpje. Zo heb ik meer voorwerpen waar ik tegen praat, het voelt vertrouwt, je lucht je hart en niets of niemand zal je uitlachen. Er is een stilte waardoor je maar door en door praat en ook al kom ik nu over als een één of andere gek, voor mij werkt het en ik denk dat dat het belangrijkste is.

Al schrijf ik dit nu zo aan jou denk ik echt, Renée gaat het wel oké met je? En ik moet toegeven als ik dit bij iemand anders had gelezen had ik waarschijnlijk heel hard gelachen maar op het moment dat je praat tegen een voorwerp lijkt het niet gek, het is alsof het er echt is, zo kan ik ook uren tegen de foto van mijn broer of broertje praten, terwijl ik met mijn broertje ook echt kan praten. Foto's met vertrouwde personen erop is een ding van mij blijkbaar. Grappig, dat je al schrijvend dingen over jezelf leert kennen want zo heb ik dit nooit bekeken. Maar goed, iedereen heeft zo zijn gekke dingen en nu weet je mijne ook. 

Heb jij ook iets geks of doen dingen zoals jij daar niet aan, doe jij als maand nog iets? Is er iets waardoor jij ook echt leeft en iets doet, want dat vraag ik mij altijd af, niet of jij leeft maar meer of jij dingen doet wat wij niet zien en of je nou echt maar dertig dagen leeft terwijl er in een jaar 365 dagen zijn. Hoe oud ben je en word je elk jaar ouder? Wat doe jij als maand eigenlijk want iedereen zegt altijd wat ben ik blij dat juli er is want dan is het zomer en komt het warme weer maar zorg jij daar echt voor? Regel jij het weer of doet is heel anders dat? Waarom heet je eigenlijk juli en wie heeft jou die naam gegeven? 

Juist, ik laat het hier voor vandaag bij, het is al laat en ik ga weer eens gekke vragen stellen dus voor mij slaap lekker en als jij dit leest, als je het überhaupt leest, want ja wie schrijft er nou een hele maand lang brieven aan een maand, maar goed, goede morgen en en hele fijne dag! 

Liefs, Renée

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.