LETTERS TO JULY || 25

zaterdag 25 juli 2015


Lieve juli, ik merk dat ik mij heel erg verveel terwijl er zo veel te doen is. Het is niet dat ik niks te doen heb, verre van maar toch verveel ik mij. Al vind ik vervelen een vreemd woord. Wat houd vervelen precies in? Vervelen is een woord wat ik veel gebruik maar wat betekend het nou precies, goede vraag, volgende vraag. Ik zocht het dus even op en dit kwam eruit.

"Verveling is een onaangenaam gevoel van lusteloosheid, van desinteresse, van hangerigheid, grenzend aan ergernis. Verveling treedt op als alle dingen die leuk en interessant zijn om te doen niet kunnen of niet mogen, en men toch geen zin heeft om niets te doen. Verveling kan het gevolg zijn van een gebrek aan prikkels, bijvoorbeeld tijdens het wachten, of van prikkels die als saai, eentonig of repetitief ervaren worden"  - WIKIPEDIA


Voor wie deze betekenis heeft geschreven, mijn complimenten. Conclusie, ik verveel mij dus niet want het is niet dat ik niets kan of mag doen. Ik mis gewoon het doen van dingen, misschien mis ik stiekem ook wel het werken, het was toch iets waardoor ik mijn bed uit moest. Ik denk dat ik het ook wel weet, ik heb vakantie, ik hoef niks maar kan ter gelijke tijd zoveel doen. Ik hoef en wil mijn bed niet uit maar ergens wil en moet ik er van mijzelf uit, ik word er zo duf van. Het is een soort van luxe probleem dat ik heb, ik kan zoveel doen dat ik niet weet waar ik moet beginnen dus doe ik maar niks. Hahaha, dit is typisch mijn hoofd. 

Terug naar het onderwerp verveling. Het ding vervelen vind ik maar iets raars, alsof je niks kunt doen, je kunt altijd wat doen. Tuurlijk mogen mensen wel eens niks doen dan snap ik het ding vervelen maar anders niet, denk ik. Hoe kun je nou niks te doen hebben, je hebt altijd maar dan ook altijd wel iets te doen, toch? Ik vind de betekenis op een één of andere manier mooi maar ook gek, net als het ding vervelen, ik vind het gek en dat zal voorlopig niet veranderen denk ik. 

Bye juli, see u tomorrow!
Liefs, Renée

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.