LETTERS TO JULY || 26

zondag 26 juli 2015

Lieve juli, ik wil uit huis. Niet omdat ik het zat ben of whatever maar gewoon omdat ik het zelf wil doen. Misschien wil ik helemaal niet uit huis, ik zit perfect op mijn plek. De meest belangrijke mensen om mij heen, elke dag. Het is iets waar ik vaak over na denk maar ik weet dat ik dit voorlopig nog niet ga doen, behalve over een jaar voor negen maanden maar dat kan je denk ik totaal niet met elkaar vergelijken.

Ik vind het geweldig om op Funda appartementen te bekijken en dan nog het liefst de appartementen in Amsterdam. Wat zou ik daar graag willen wonen met een vriendin of misschien zelfs wel echt alleen. Kijk mag, dromen mag en doen, dat gebeurt ooit wel, als ik er klaar voor ben. Nee, dat ben ik zeker nog niet. Ik vind het heerlijk om doordeweeks na een schooldag thuis te komen in de geur van eten wetend dat je binnen een half uur kan eten, ik hoef mij nergens zorgen over te maken wat betreft de maandelijkse lasten en al die blabla. Ik kom thuis in een huis vol liefde wat ook echt als mijn thuis voelt. Dat gevoel is zo fijn en veilig. 

Ja, toch wil ik uit huis. Niet nu, niet morgen, niet over een maand of jaar maar de gedachten heb ik wel. Ik ben negentien en ergens lijkt het mij geweldig om echt voor mijzelf te zorgen, gewoon alles te doen zoals mijn moeder het nu doet. Ik heb zoveel bewondering voor iedereen die hard werkt, kookt, schoonmaakt en al die dingen die er bij komen kijken waar ik nu vast nog geen besef van heb. Op dit moment ben ik een gewoon meisje van negentien wat droomt. 

Volgend jaar mag ik het een soort van proberen, al speel ik dan heel erg vals want ik ga mijn kamer delen met twee of drie andere meiden en elke dag staat er gewoon eten voor mij klaar. Ik mag niet werken dus alles moet al betaalt zijn voor dat ik daar kom. Het wordt een mix van beide, ik ben zonder mijn liefste mama en broertje, ik moet voor mezelf zorgen in principe maar aan de andere kant wordt er nog steeds voor mij gezorgd. Als ik dat niet red, zal ik het echte leven ook niet redden. Ik heb dus nog een jaar, kijken hoe die negen maanden gaan en dan praten wij verder over dit onderwerp, goed? 

Over twee jaar praten wij hier over verder juli!
Liefs, Renée

1 opmerking

  1. Wat een leuke brief! Op jouw leeftijd (ik ben nu 22) ben ik vanuit Belgie naar Montenegro verhuisd om te gaan samenwonen met mijn toenmalige vriend, nu echtgenoot. Ik was een verwernd nest thuis want ik moest niets doen qua huishouden (misschien 1 keer in de week eten maken, wel eten opwarmen eigenlijk), ik studeerde en had een klein bijbaantje. Mijn tip: overhaast niets :) Geniet van het moment. Er wacht je nog een heel leven om je hoofd daarover te breken. Je bent jong, geniet daarvan ;) Liefs! x

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.