LETTERS TO JULY || 6

maandag 6 juli 2015

Lieve juli, ik heb vakantie. Als jij er bent begint de vakantie, soms zijn er jaren dat je misschien net aan al begonnen bent. Jij bent de maand waar een schooljaar eindigt. Al je harde werk is voor dat jaar klaar. Gek, dat je dan opeens zeven tot acht weken vakantie hebt. Ten minste ik vind dat gek. 


Je zit zo in het ritme en dan opeens krijg je een grote pauze en na die pauze gaat dat ritme weer verder. Het ritme begint moeizaam maar langzaam wordt het elk jaar weer opnieuw je standaard ritme. Een ritme waar je aan kunt vast houden en gewend bent. Het is vakantie en ik ben over - gelukkig. Dat betekend dat ik volgend jaar naar mijn examenjaar ga, de vierde klas. Het laatste jaar van mijn standaard ritme, op de deze school dan. Gek om te weten dat na dit jaar er een einde aankomt, dat je je dat al beseft terwijl het jaar eigenlijk nog moet beginnen. 


Ergens ben ik misschien wel bang, bang om dingen los te laten en mijn nieuwe avontuur aan te gaan. Wat al vast staat dus voor de onzekerheid hoef ik niet bang te zijn, ik weet namelijk dat ik weer een ritme krijg en niet in een zwart gat zal vallen maar toch denk ik dat ik bang ben. Bang om mijn ritme van vier jaar lang los te laten, de mensen waar ik straks vier jaar lang vijf dagen per week tegen aan moest/mocht kijken los moet laten. Daar ben ik nu al bang voor, terwijl ik nog een jaar heb, dat is toch gek? Ik vind het gek, Ik snap niet waar de angst vandaag komt, juist omdat ik uitkijk naar wat ik daarna ga doen. 

Misschien ben ik wel bang voor het nieuwe wat er aan gaat komen, dat mensen geen beeld van je hebben en je jezelf opnieuw moet bewijzen. Dat je opnieuw moet gaan laten zien wie je bent en opnieuw vrienden moet gaan maken. Misschien ben ik wel bang voor het feit dat je iets los moet gaan laten, iets opnieuw moet opbouwen en dan weer los laten. Ik denk het niet alleen, ik weet zeker dat is daar bang voor ben. Het is niet makkelijk maar dat maakt het ook juist wel weer fijn. Bang zijn is goed, zo lang je je angst maar tegemoet gaat en er niet van weg loopt. Nog één jaar en dan is het voorbij, eng maar tegelijk ook fijn. 

Dag lieve juli, tot morgen.
Liefs, Renée

2 opmerkingen

  1. Heel erg mooi geschreven.
    Ik hoop dat je het allemaal een beetje over je heen durft te laten komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Enorm mooi geschreven! En ik had net hetzelfde gevoel toen ik van de lagere school naar het middelbaar ging, het was best eng maar uiteindelijk hoefde ik nergens bang voor te zijn :) Geniet nog van dit jaar en laat het allemaal wat op je afkomen :) Liefs! x

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.