LETTERS TO JULY || 9

donderdag 9 juli 2015

Lieve juli, het is nu twee uur en ik kan niet slapen. Ik ben Renée en welkom in mijn leven. Je hebt van die momenten dat je te veel denkt over dingen en niet weet waar het vandaan komt, ten minste dat heb ik. Ik maak mij veel te snel druk om dingen, zoals nu, waarom zijn mensen zo gemeen tegen elkaar?

Er zijn veel mensen die elkaar niet kennen of vaag en zo negatief over elkaar zijn, waarom? Hoe kan je iemand beoordelen aan de buitenkant. Wat heeft die persoon gedaan dat zij verdient belachelijk gemaakt te worden terwijl jij haar nooit echt gesproken hebt dus niet weet wat voor persoon het is. Hoe kan jij labeltjes op iemand plakken die je niet ken, hoe kan jij überhaupt een mening hebben over iemand die je simpel weg niet kent. Je beoordeelt iemand op de verhalen die je hebt gehoord maar wie zegt dat die verhalen waar zijn. Misschien zijn het wel lelijke roddels of losse feiten die verdraait zijn. Dat kun je niet weten en dat zal je ook nooit te weten komen als je die persoon niet eerst een kans geeft. 

Iedereen heeft vooroordelen maar niemand verdient het om de grond in getrapt te worden of te worden beledigt als je die persoon niet echt kent. Waarom doe je het en waarom heb jij het recht om dat te doen, iedereen heeft een mening en mag zijn mening uiten maar waar is jouw mening op gebaseerd als jij die persoon niet kent. Ja, natuurlijk ik ben ook schuldig aan het hebben van vooroordelen. Ik ben redelijk verbaast van mijzelf dat ik dat nu schrijf want ik ben altijd de persoon die zegt je kunt geen mening over iemand hebben als je die persoon niet kent. Toch betrapte ik mijzelf er laatst op dat ik iets dacht over iemand die ik totaal niet kende en het is menselijk. Wij beoordelen elkaar op de buitenkant en door die beoordeling maken wij een keuze of wij die persoon beter of niet willen leren kennen en dat terwijl de buitenkant helemaal niks over de binnenkant zegt.

Vooroordelen ontkomen wij niet aan maar wees gewoon iets liever voor elkaar. Je hoeft niet altijd je vooroordelen te delen met andere. Met jouw vooroordeel hoef je niet iedereen te beïnvloeden, geef andere zelf de mogelijkheid om een keuze te maken of zij die persoon willen leren kennen. Je hebt alle recht om een mening over iemand te hebben maar die moet je wel ergens vandaan kunnen halen en niet zomaar uit de lucht plukken omdat iemand er anders uit ziet of volgens andere mensen vreemd is, baseer je mening op feiten die je zelf ontdekt en niet zomaar aanneemt van andere mensen. Geef iedereen gewoon een kans, wil jij iemand geen kans geven, geef dan wel andere een kans om die persoon te leren kennen. e hoeft niet met iedereen vrienden te zijn maar aardig zijn heeft iemand nog nooit kwaad gedaan. Vriendschap is iets moois maar dat kan alleen ontstaan door elkaar te leren kennen en niet te luisteren naar de meningen/vooroordelen van andere. 

Dag juli, tot morgen
Liefs, Renée

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.