een verlaten dorp dat niet verlaten is

zaterdag 1 augustus 2015

Mijn beste vriendinnetje appte mij met de vraag of ik mee ging op rondtrip naar het plaatsje Doel, dat ik een plaatsje in België. Het scheen een verlaten dorp te zijn slash spookstad, ik ben nogal bang aangelegd maar toch wou ik graag mee want zeg nou zelf dat wil iedereen toch met mijn eigen ogen zien. Dit bord stond midden in het dorp, ja het dorp is echt nog bewoond. Wij hebben welgeteld vier huizen gezien waar iemand in woont en een overvol café, nee het dorp is zeker niet dood. 

_________________________________________

_________________________________________


Deze plek is echt bizar, iets wat verlaten is maar eigenlijk ook totaal niet verlaten. Er lopen zoveel toeristen waardoor het nog zo leeft. Wij stonden voor de kerk en opeens begonnen de klokken te luiden, ik schrok zo erg en begreep er niks van want klokken luiden niet vanzelf dat moet iemand doen, het is en blijft een mysterie. Het dorp zit vol met mooie graffiti werken waar dan helaas vaak andere mensen een domme lelijke krabbel doorheen zetten. Dat heb ik trouwens nooit begrepen die graffiti krabbels. Graffiti kan bizar mooi zijn, soms is het gewoon kunst. Ik weet nog steeds niet zo goed wat ik nou eigenlijk heb gezien, zo bizar.


_________________________________________


_________________________________________

Huizen waar je in kan kijken, meubels die stuk zijn, huizen die achter gelaten zijn en allemaal net niet helemaal leeg zijn. Alsof alles en iedereen opeens zomaar weg zijn gegaan. Bootjes die op droog zand liggen, bootjes die niet meer weg kunnen. Zo iets heb ik nog nooit gezien, hoe bizar. Dat huizen leeg staan is één ding maar dat het water ook weg is en bootjes niet meer weg kunnen en daar zomaar liggen vond ik heel apart. 


_________________________________________

_________________________________________


Het is nu een week geleden en ik moet nog steeds een beetje laten bezinken wat ik heb gezien. Als je daar loopt is het niet eng, het is zo druk dat het niet eng kan zijn. Misschien in de avond, maar je zult mij hier niet in de avond zien. Er hangt wel een hele gekke sfeer, van de kleine onverwachte dingen schrok ik al, zo ook van een blikje dat langs kwam rollen doordat het nogal waaide. Je kunt ook niet zo goed uitleggen hoe het daar is, ten minste dat kan ik niet. Het is leeg, verlaten maar druk tegelijk. Ik begrijp niet dat hier mensen willen en kunnen wonen, alles lijkt in te storten. Het is iets heel aparts wat je met je eigen ogen moet zien wil je het begrijpen. Ik ben blij dat ik dit gezien heb en ik ga nog een keer want mijn broertje wilt er ook heen, dus let's go! 

Liefs, Renée

10 opmerkingen

 1. Leuk dat je hier bent geweest, ik zou het ook gek vinden! Ik heb het ook een keer in de vlog van Mascha gezien.
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bizar! Ik vind het net lijken alsof het uit een film komt. Zelf heb ik zoiets nog nooit gezien maar het lijkt me heel gaaf om te bewonderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw! Dit lijkt me mooi, maar ook ongelooflijk bizar te gelijk! Heel creepy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had dit ook al op Beautygloss gezien volgens mij en lijkt mij ook best wel tof/interessant om daar ook even rond te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Doel was een zeer tof dorp dat gewoon bewoond was tot de beleidsmakers beslisten dat doel als dorp gewoon moest ophouden te bestaan omdat ze de haven wilden uitbreiden. Maar eigenlijk was het helemaal niet nodig om dat dorp kapot te maken, toch hebben ze het doorgezet. de huizen werden onteigend end e mensen moesten - vaak tegen hun zin - een andere woonplaats zoeken. Er was daar allemaal heel veel protest tegen maar dat heeft niet veel uitgehaald. Er zijn daar trouwens heel lang geleden veel dorpen moeten verdwijnen voor de haven .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat bizar om te zien! Maar aan de andere kant heeft het ook wel weer wat, lijkt me echt zo'n stad uit een film ofzo. Kun je toch wat mooie scenes schieten! XO

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om te zien! Ik ben er 6 (?) jaar geleden geweest. Er is best wat veranderd zie ik. De kerkklok doet overigens automatisch zijn ding ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wel heel raar, dit dorpje kende ik niet. ik ben vooral nieuwsgierig naar het dorp zelf. Waarom zovele mensen vertrokken zijn. Mooie foto's trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik was zelf al van plan samen met mijn ouders eens langs te gaan en hier enkele foto's te schieten. Nu ik jou erover hoor vertellen, vind ik het best wel spannend wat ik daar te zien ga krijgen. Een verlate dorp is best eng, maar ook zo fascinerend tegelijkertijd. De foto's die jij maakte daar, zijn trouwens echt heel erg leuk en mooi. Oeh, ik kan niet wachten om daar naartoe te gaan. Liefs, Xx

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.