SAYING GOODBYE IS HARD

dinsdag 11 augustus 2015

Je doet de deur dicht en je weet dat dat de laatste keer was, voor altijd. Je weet dat je net je laatste woorden hebt gezegd en die nooit meer kan veranderen. Je sluit de deur voor de laatste keer en dit hoofdstuk in je leven is afgelopen, voor altijd. 

Afscheid nemen is één van de moeilijkste dingen, natuurlijk gaat iedereen overal op zijn eigen manier mee om en is het voor de ene makkelijker als voor de ander maar afscheid zal nooit makkelijk worden, voor niemand niet. Wetend dat alles wat gebeurt nooit meer gebeurt, alle woorden die je met elkaar hebt uitgewisseld nooit meer uitgewisseld zullen worden, het lachen, het verdriet, de boosheid, de liefde, alles wat je hebt mee gemaakt is nu voorgoed over maar het blijft altijd in de grote boks vol herinneringen - je hart. 

Je kan van zoveel dingen afscheid nemen - personen, voorwerpen, ervaring, locaties en ga zo maar door. Ik ken iemand die zo vaak afscheid moet nemen van een avontuur maar haar dankbaarheid dat zij dat mee mocht maken inspireert mij zo erg. Ook al neem je afscheid van dat moment het blijft altijd bij je, niemand kan het van je afnemen en als jij afscheid moet nemen van iets moois wat je mee hebt gemaakt en mee mocht maken openen er weer nieuwe deuren voor je. Na elke deur die je sluit opent een nieuwe deur, soms misschien wel meer deuren. 

Afscheid nemen is niet makkelijk, maar het hoort erbij. Ik besef mijzelf elke dag steeds meer hoe snel iets afgelopen kan zijn en hoe dankbaar ik juist mag zijn dat ik dit allemaal mag en kan doen, hoe klein of groot sommige momenten ook zijn ik ben er dankbaar voor, voor elk moment, voor iedereen die ik om mij heen heb, waar ik zo dankbaar voor ben is dat ik deze lieve mensen mag of mocht kennen. Je weet nooit hoe lang iets duurt, niks is zeker. Afscheid is iets afsluiten en aan iets nieuws beginnen maar je zult het nooit vergeten. 

Elk hoofdstuk van je boek heeft een eind maar ook elk einde is een begin van een nieuw hoofdstuk 


Liefs, Renée


9 opmerkingen

 1. Afscheid nemen is inderdaad supermoeilijk. Ik ga binnenkort samenwonen met mijn vriend en het afscheid van mijn ouderlijke huis en het niet meer samenleven met mijn ouders en broer gaat me heel zwaar vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven. Afscheid nemen is zó lastig en vervelend. Maar wat je zegt, het opent misschien wel weer nieuwe deuren. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, mooi geschreven. Afscheid nemen is nooit leuk en ik heb er eigenlijk altijd wel moeite mee gehad..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel jammer, maar afscheid nemen hoort er nou eenmaal bij.. Soms zou ik willen dat ik van bepaalde dingen nooit afscheid zou hoeven nemen, maar het is niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mooi verwoord dit. Afscheid nemen is moeilijk maar soms moet het maar daarom kan je het wel altijd met je meedragen in je hart.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Renée, wat heb je dit toch weer prachtig geschreven! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ontzettend mooi verwoord weer! Afscheid nemen hoort nou eenmaal bij het leven; maar soms zou ik inderdaad wel eens willen dat het niet hoefde.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi geschreven. Er zit echt een kern van waarheid in.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.