stomme vragen

dinsdag 29 september 2015

Het wordt toch een chaotisch artikel dus een random foto van mijn heerlijke Ben & Jerry's kan er ook wel bij.

Waarom? Waarom? Waarom? Waarom zijn bananen krom. Goed dat is natuurlijk niet waar ik het over wil hebben maar ik heb wel honderd andere vragen waar ik er een paar van wil delen vandaag. Er zijn zoveel dingen op de wereld waar ik niks van begrijp, er worden zoveel keuzes gemaakt maar waar komen die keuzes dan vandaan? Vandaag deel ik weer een paar losse hersenspinsels met jullie, die eigenlijk nergens op slaan maar waar ik wel uren lang over na blijf denken. 

Krijgt de trein ook een boete als die te hard rijdt? Of een vliegtuig? Kunnen die dingen eigenlijk wel te hard rijden of vliegen. Ik ga er van uit van niet. Het is toch krom dat alleen auto's, brommers, bussen, motors en die dingen die in het zelfde schuitje vallen een boete krijgen maar als een fietser te hard fiets of een mens te hard rent niet. Ja mijn broertje fiets harder dan dertig kilometer per uur in dertigkilometer zones, soms en dat houd hij ook geen uur vol maar het gaat om het idee. Ik vind het krom. Ik ben hier serieus om uitgelachen omdat ik het mij afvraag maar is het zo'n gekke vraag dan of treinen en boete krijgen en te hard kunnen rijden?

Waarom zit er een gat midden in de bagel? Net zoals bij een donut. Het midden, daar zit toch juist het meeste, waarom halen zij het er dan uit, i don't get it.

Waarom is één uur zestig minuten en niet net zoals één euro onder cent, waar komt die zestig vandaan, waarom bedachten mensen laten wij van zestig minuten één uur maken, zestig is een raar getal. Net zoals dat een dag vierentwintig uur heeft en een klok twaalf cijfers heeft, het zijn gekke getallen, hou het basic en kies honderd .

Waarom bestaan joden koeken nog? Dit klinkt heel dom misschien maar negerzoenen mogen niet meer, dat zijn nu buiszoenen of whatever maar jodenkoeken, roze koeken, blanke vla en dat soort dingen mogen wel. Ik bepaal hier natuurlijk niet over maar als het ene niet mag doe het ander dan ook niet. Het is alles of niets.

Waarom bestaat de reclame van de twix met de tekst try both and pick a side, WTF !!! Ze zijn beide  toch precies hetzelfde? AAAHH, ja ja ja het is leuk bedacht maar ik snap het niet. Waarom maak je nou zo'n reclame. Hoe weet je nou zeker welke van de twee de linker twix of de rechter twix is, het ligt er toch maar net aan hoe ik de verpakking open maak. Misschien is mijn linker twix wel jouw rechter twix en dan nog zijn ze precies hetzelfde. Als ik de tweede op eet weet ik ook echt niet meer hoe de andere smaakte. 

Oké dit is weer genoeg onzin voor vandaag, sorry dat ik zo'n gek hoofd heb en het met jullie deel.

Liefs, Renée

4 opmerkingen

 1. Hahahaha heerlijk dit artikel Renee!
  Je vrolijkt mijn hele dag weer op.. En ik ben het erg met je eens..
  Ik vind het helemaal geen domme vragen!
  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, dit had ik even nodig! Top geschreven. Ben het helemaal met je eens! :')

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.