2016

maandag 4 januari 2016

Een nieuw jaar, tweeduizendzestien. Het is eigenlijk best grappig dat het jaartal veranderd maar het totaal niet anders voelt. Het is net als jarig zijn eigenlijk, er is één dag waarop een cijfer veranderd en eigenlijk alles daarna totaal anders moet zijn maar precies hetzelfde voelt. 
____________________


Ik ben zo'n iemand die net als vele andere nog dagen lang tweeduizendvijftien gaat opschrijven in plaats van tweeduizendzestien maar goed als ik net jarig ben geweest zeg ik ook dat ik nog mijn oude leeftijd ben. Mijn verwerkingsproces met dit soort dingen is bijzonder traag. Ik vind het niet erg, ik ben mij ervan bewust en het trekt vanzelf weer bij, dan gaat het elf maanden goed en dan begint het weer opnieuw, zo gaat het elk jaar weer. 

Ik vier oud & nieuw eigenlijk nooit zo groot. Zo ook dit jaar niet, samen met familie en mijn beste vriendinnetje hebben wij de avond simpel met ze alle gevierd. Om twaalf uur iedereen een gelukkig nieuw jaar gewenst en wij verplaatste ons meteen naar het balkon om te kijken naar mijn neefje en broertje die vuurwerk afstoken. Het uitzicht was prachtig omdat je al het vuurwerk goed kon zien. Je kijkt over de huizen heen en ziet al het vuurwerk heel goed. Na twaalf uur kwam ook mijn beste vriend langs, het was fijn om deze avond te zijn met de mensen die belangrijk voor mij zijn. Gewoon lekker simpel zonder te veel poespas, hoe heb jij het gevierd? 

Ik deed altijd lekker cliché mee aan het goede voornemens gedoe maar dat laat ik dit jaar lekker los. Ik heb wel wat dingen die ik beter of anders wil doen maar als dat niet lukt is dat jammer, dan pak ik het later wel weer op. Ja, één van die dingen is mijn blog, natuurlijk. Nu moet ik ook wel bekennen dat ik heel stoer roep dat het nieuwe jaar gedoe mij niks doet maar het moment dat ik dit typ besef ik mij dat dit eigenlijk best een belangrijk en spannend jaar is/gaat worden. 

Ik doe examen en hoe dichterbij het komt hoe meer ik mij besef dat het niet zo makkelijk is en dat ik echt beter mijn best moet gaan doen op meerdere vlakken EN ik ga in september naar New York voor negen maanden. Over negen maanden ga ik negen maanden weg, hoe dichterbij het komt hoe meer ik er over na ga denken en er vragen over krijg van iedereen om mij heen. 

Ik vind zo'n nieuw jaar altijd een beetje dubbel, aan de ene kant is het een nieuw jaar, nieuwe kansen maar je neemt ook je zorgen mee van het jaar daarvoor wat eigenlijk simpel weg de dag ervoor was. Het is niet zo dat om twaalf uur alles weg is, dat zou fijn geweest zijn. Hoe dan ook, ik weet wel dat ik dit nieuwe jaar weer zal gaan vallen en opstaan, nieuwe dingen ga doen en ik hoop dat ik veel mooie momenten mag mee maken zoals afgelopen jaar.

____________________

Ik hoop dat jij veel mooie kansen krijgt in 2016!
Liefs, Renée

3 opmerkingen

  1. Haha ja precies: het is gewoon een verandering van datum maar verder verandert er niets. Tenzij je daar zelf actief mee aan de slag gaat natuurlijk. Wat op ieder moment in het jaar kan, maar 1 januari werkt dan toch motiverender ofzo..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op een stralend, mooi en liefdevol 2016! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hahah heel herkenbaar ik denk altijd van joo leuk maar we gaan toch ook niet elke maand de vlag uit hangen? haha

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© RENÉE RAADSHEER. Design by Fearne.